Bajnoki döntőben a PINKK-Pécs!

Fennállása során első alkalommal jutott a bajnoki döntőbe a PINKK-Pécsi 424 együttese, miután a két győzelemig tartó elődöntő második mérkőzésén, hazai pályán 70-54-re győzött a középszakaszt az élen záró Aluinvent-DVTK ellen. Ezzel három esztendőt követően ismét lesz pécsi csapat a bajnoki döntőben.

PINKK-Pécsi 424 – Aluinvent-DVTK 70-54 (12-22, 15-4, 22-10, 21-18)
Komló, elődöntő, 2. mérkőzés, vezette: Benczur, Gorka, Tőzsér

Az elődöntő első összecsapásán kiváló második félidei játékával szerzett előnyt a PINKK-Pécs, miskolci sikerével pedig hazai környezetben harcolhatta ki a fináléba jutást. Ennek megfelelő volt a hangulat a feldobás előtt a komlói csarnokban, ismét bizonyítva, hogy ennek a csapatnak és közönségnek lenne helye egy bizonyos pécsi sportcsarnokban is…

A diósgyőriek kezdték higgadtabban a mérkőzést, Tobin pontjaival 5-2-re vezettek a 4. percbe fordulva. Nem igazán találta a ritmust a hazai csapat, a túloldalon viszont előbb Bukovszki majd Raven és Jansone is berámolt egy-egy hármast, utóbbi találata után már 22-10-re is vezetett a kiválóan kezdő DVTK. Az első játékrész Kennedy duplájával zárult, de a gyatrán célzó PINKK így is tíz pontos hátrányban volt.

A folytatásban óriási fordulat vett a találkozó. Roberto Hernandez a két negyed közti szünetben szigorított csapata védekezésén, olyannyira, hogy a Diósgyőr szinte teljesen megbénult támadásban. A PINKK támadásban éppen annyit nyújtott, amennyivel lassan, de fokozatosan dolgozta le hátrányát. Tomlinson révén a félidő egyetlen pécsi triplája is megszületett, majd a 18. percben Pascua kosarával a vezetést is átvették. Ekkor még mindig pont nélkül állt a negyedben a DVTK, a Diósgyőr kilenc percen át kosarat sem tudott szerezni, sőt mezőnykosarat egyáltalán nem dobott a játékrészben a vendég csapat! Sverrisdóttir négy büntetője arra volt elegendő, hogy a félidőben egyetlen pontos hátrányban voltak a vendégek (27-26).

Nagy kérdés volt, hogy a fordulást követően mikor tud magához térni a második negyedbeli sokkból a DVTK, ám úgy festett Maikel López csapata nem tudott visszatalálni a helyes útra – vagy másként, a PINKK nem engedte ki kezéből az irányítást. A társait szokás szerint kiválóan kiszolgáló Iványi duplájával kezdte növelni előnyét a Pécs, Őri triplájával pedig már közte tízet lehetett feljegyezni (38-28). Holt bizonyult megállíthatatlannak a vendégek számára, 49-32-nél úgy tűnt végleg leszakítja a vendégeket a PINKK, de a Diósgyőr nem adta fel a harcot.

A záró szakasz elején Bálint kosarával 11-re zárkózott a DVTK, így hazai részről a legjobbkor hullott be Ruják triplája. Kennedy és Bukovszki triplaváltása után Sverrisdóttir hozta hosszú idő után tízen belülre a Diósgyőrt (55-47). A PINKK viszont ismét két gyilkos hármassal válaszolt, az adok kapok következtében továbbra is látótávolságon belül volt a DVTK, de az áttörés nem történt meg, sőt a 38. percbe érkezve a mezőny legjobbjának, Holtnak a hármasával végleg eldőlt a mérkőzés és a döntős kiléte is (66-54).  A miskolciak még megpróbáltak faultokkal tördelni a játékot, de a hazaiak sikeres büntetőikkel biztosították győzelmüket és jutottak be a bajnoki döntőbe!

PINKK: Iványi 9/3, Holt 17/3, Sarok 9/3, Őri 5/3, Tomlinson 9/3. Csere: Pascua 5, Ruják 3/3, Győri, Kennedy 13/3, Kováts N.

Diósgyőr: Bukovszki 8/6, Czank, Raven 9/3, Jansone 9/3, Tobin 7. Csere: Horváth B., Bálint 4, Sverrisdóttir 15/6, Szabó P. 2, Vincze V.

A párharc végeredménye: 2-0 a PINKK-nek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus