Bozóki Bettina és Ivosev is a legjobb pontszerzők között

A hétvégi 3X3 Európa-bajnoki selejtezőkön a nőknél Bozóki Bettina (és Medgyessy Dóra), a férfiaknál pedig Tomiszlav Ivosev (és Nebojsa Dukics) is az élmezőnyben végzett a dobott pontok terén.

Arról a hétvége folyamán beszámoltunk már, hogy szombaton a férfi, tegnap délután pedig a női 3X3 válogatottunk jutott ki a jövő heti 3X3 Európa-bajnokságra, sőt, a nők meg is nyerték az andorrai selejtező sorozatot.

A nőknél Bozóki Bettina lett a pontkirálynő az andorrai és a franciaországi selejtezőt is figyelembe véve 46 ponttal, de mivel más volt a lebonyolítás (Andorrában egy 5 és egy 4 fős csoportban játszottak a nők, míg Poitiers-ben négy darab 3 fős csoportot csináltak a szervezők a 12 induló miatt), így más volt a meccsszám már a csoportkörben is, nemcsak a továbbjutások miatt. Az átlag alapján Bozóki az 5. legjobb volt meccsenként nagyjából 6.6 ponttal (46 pont 7 találkozón), de szorosan ott volt mögötte a listán Medgyessy Dóra is 5.7-es átlaggal (40 pont 7 összecsapáson).

A férfiaknál mindkét selejtezőben 12-12 válogatott indult, így mindkét helyszínen négy darab 3 fős csoportból jutottak tovább a csapatok, itt tehát a meccsszám a csoportkörökben azonos volt. Ennél a nemnél is voltak kiemelkedő magyar produkciók - hárman értek el 8.0-s átlagot, mögöttük a világ legjobb 3X3-as játékosának tartott Dusan Bulut végzett, az ötödik pozíciót azonban Tomiszlav Ivosev szerezte meg 7.5-es átlaggal (30 pont 4 mérkőzésen), és nem sokkal mögötte végzett válogatottunk másik honosított játékosa, Nebojsa Dukics kereken 7.0-s mutatóval (28 pont 4 meccsen).

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus