A magyar női 3X3 válogatott is kijutott az Eb-re

A szlovákok elleni, 19-14-es, negyeddöntőben aratott győzelemmel kijutott az idei hollandiai Európa-bajnokságra a magyar női 3X3 válogatott.

3X3 Európa-bajnoki selejtező, Andorra, negyeddöntő
Magyarország - Szlovákia 19-14

Szlovák büntetővel indult a pontgyártás a második perc kezdetén, amire jött az azonnal válasz a magyar lányoktól, Medgyessy Dóra és Bozóki Bettina pedig 3-1-es vezetéshez juttatta csapatunkat. A szlovákok nem estek össze, egy ziccerrel és egy közeli tempóval egyenlítettek a 3. perc közepén. Bozóki majdnem duplája egy pontot ért, viszont ellenfelünk két kettessel 7-4-re meglépett az 5. perc kezdetén. Bozóki büntetőjére még jött egy válasz a szlovákoktól, de Bozóki a palánk alól is eredményes volt, Theodoreán Alexandra Medgyessy nagy passzából tudott betalálni, majd Theodoreán a 6. perc végén egyenlített is (8-8).

Bozóki büntetőjével vezettünk, majd Theodoreán egy kettest is behintett, amire jött két büntető Szlovákiától (11-10), következtek viszont Megyessy Dóra nagy pillanatai - Süle Krisztinával és Bozókival is volt egy-egy szép összejátéka, egy gyönyörűen végigvitt ziccere, majd Bozóki is dobott egy kosarat, így 2 perccel a vége előtt eldőlni látszott a meccs (15-10). Szlovákiának beakadt egy szerencsés kettes, de Medgyessy szépen fordult le védőjéről, majd Bozóki is dobott két kosarat (18-12). Jött még egy szlovák kettes 18 másodperccel a vége előtt, de ez már késői volt. Medgyessy ziccerével zárult a találkozó, amelyet így 19-14-re nyert meg a magyar csapat.

A magyar válogatott ellenfele az elődöntőben 16:00-tól az Olaszország-Németország mérkőzés győzese lesz - ezen a linken találjátok az élőképes streamet, amin nézni tudjátok majd a mérkőzést.

Mivel ebből az Eb-selejtezőből 5-en jutnak ki a kontinensviadalra, így a negyeddöntőben aratott siker egyben azt is jelenti, hogy a férfiak után a magyar női 3X3 válogatott is kijutott a hollandiai Európa-bajnokságra.

Gratulálunk a magyar csapatnak!

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus