Székely Norbert szerint eljött a fiatalok ideje

A női válogatott szövetségi kapitánya beszélt az elmúlt két és fél hónapról és a válogatottról, valamint annak összetartásáról is.

A Nemzeti Sport Székely Norberttel készített interjújának részlete:

– Az elmúlt években nagyjából dinamikusan fejlődött az NB I. Megtörhet ez az ív a járvány gazdasági hatásainak következtében?

– Alapvetően optimista vagyok, aki ismer, ezt pontosan tudja. Most azt gondolom, nem szabad megrekednie. Remélem, az utánpótlás jó állapotban bekkeli ki a nehéz időszakot, sőt, előre is tudja mozdítani a sportágunkat. Ha a színvonal nem is fog emelkedni, azt elvárom magunktól, a női kosárlabdától, hogy több fiatal több játékpercet kapjon. A színvonal kicsit visszaeshet, ugyanakkor minden más tekintetben, leginkább a magyarok szerepeltetésében, előrelépésre számítok. Aki jól sáfárkodik az értékeivel, lehet, hogy előre fog lépni, ebben nagyon hiszek – a gazdasági oldal ugyanakkor nem a szakmám, ahhoz nem értek. Jelentős problémák is adódhatnak, de ennek is próbálom a pozitív oldalát nézni: kicsit délebbre, ahol a gazdaság nem ennyire erős, nemcsak be akarják, hanem be is kell rakniuk a csapatba a fiatal helyi játékosokat – itt az idő Magyarországon is így cselekedni!

A teljes beszélgetést ezen a linken, az nso.hu-n olvashatjátok el!

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Forrás - nso.hu
Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus