Ma délután kezdődik a női U20-as Európa-bajnokság Sopronban

A magyar válogatott 18 órától lép pályára Csehország ellen, a mérkőzést streamen követhetjük.

Ma délután 13 órakor, egy Szerbia-Lettország mérkőzéssel kezdetét vette az idei női U20-as, A divíziós Európa-bajnokság, amelyet - mint ismert - hazánkban, Sopronban rendeznek egészen jövő szombatig - írja a Hunbasket.hu.
 
A magyar válogatott felkészülése kiválóan sikerült a hazai rendezésű kontinenstorna előtt. Szlovákia két alkalomból egyszer sem jelentett akadályt U20-as csapatunknak (81-33, 95-40), majd egy spanyolországi tornán szerepeltek kiválóan a mieink - előbb Hollandiát (66-51), majd a spanyol U23-as válogatottat (73-68) is legyőzte Cziczás László együttese. A spanyol U20-asoktól vereséget szenvedtünk (79-57), így a spanyol U23-as együttes nyerte a tornát, de összességében nagyszerűen szerepelt a magyar válogatott - Dombai Réka lett a torna legértékesebb játékosa, az All-Star csapatba pedig Boros Júlia mellett Madár Eszter is bekerült. Végül Szlovénia ellen hangolt két újabb győzelemmel csapatunk (61-45, 71-45), így jó előjelekkel várhatja az Eb-t.
 
A magyar csapat az A csoportban szerepel Franciaországgal, Csehországgal és Hollandiával együtt. Ma este 18:00-tól a csehekkel mérjük össze tudásunkat, holnap este, szintén 18 órától Hollandia lesz a mieink ellenfele, vasárnap 18:00-kor pedig a franciák ellen lépünk pályára.
 
A csoportok összes tagja továbbjut a nyolcaddöntőbe, ám az egyenes kieséses szakasz kiemelései miatt természetesen egyáltalán nem mindegy, hol végeznek a mieink a csoportban.
 
A csoportmérkőzéseket követően szünnap következik, kedden pedig már a nyolcaddöntőket rendezik. A negyeddöntők rögtön másnap, szerdán lejátszásra kerülnek, majd csütörtökön lesz a torna második pihenőnapja. Pénteken bonyolítják le az elődöntőket, az idei Európa-bajnok kilétére pedig szombaton derül majd fény.
 
 
A magyar válogatott csoportmérkőzései
 
2022. július 8., péntek
18:00   Magyarország - Csehország
 
2022. július 9., szombat
18:00   Hollandia - Magyarország
 
2022. július 10., vasárnap
18:00   Franciaország - Magyarország
 
 
A magyar válogatott kerete
 
Boros Júlia
Dombai Réka
Dúl Terka
Keita Aya
Krasovec Lili
Madár Eszter
Rakita Lili
Rozmán Lilla
Salamon Zsófia
Sitku Zsuzsanna
Szerencsés Tamara
Telegdy Zsófia

 
 
A Csehország elleni összecsapás az alábbi streamen nézhető élőben:

 

Élő statisztika a mérkőzéshez:

 
https://www.fiba.basketball/europe/u20women/2022/game/0807/Hungary-Czech-Republic#|tab=boxscore

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus