14:15-től Azerbajdzsán ellen játszanak az U18-as fiúk

Újabb kötelező feladat vár válogatottunkra ma délután.

A hétfői pihenőnap előtt lejátssza harmadik csoportmeccsét is a magyar U18-as válogatott a B divíziós Európa-bajnokságon, ami azért már komoly terhelést jelent minden csapat számára, hiszen sorozatban a harmadik napon kell tétmérkőzést vívnia. Az ellenfél ezúttal Azerbajdzsán lesz 14:15-től.

Az azeriek egyelőre a tegnap legyőzött grúzokhoz hasonlóan 0-2-vel állnak, méghozzá jelenleg a csoport utolsó helyén, messze ők dobták eddig a legkevesebb pontot és ők kapták a legtöbbet - a belgák ellen 106-48-ra, az észtek ellen tegnap pedig 85-60-ra maradtak alul. Ezek az eredmények is mutatják, hogy nem ők a csoport esélyesei, bár tegyük hozzá, hogy a két 2-0-val álló csapat ellen kaptak ki eddig. Egyénileg említsük meg azért az irányítójukat, Kamran Mammadovot, aki 20,5 pontot átlagolt az első két meccsen, de összességében alig dobnak 30% felett, eladnak 24 labdát mérkőzésenként és mindössze 14 gólpasszt osztottak eddig ki a két találkozón együtt.

A mieink az Ausztria elleni szoros vereség után Grúzia ellen javítani tudtak, de most ismét kötelező a győzelem, ha a csoport első két helye a cél - Azerbajdzsánnál jobb a magyar válogatott, tegnap már a triplákkal és az egyéni teljesítményekkel sem volt gond (Somogyi Ádám például 27 pontot szórt), hasonló tűzerővel most sem lehet probléma. Ha ez a találkozó megvan, akkor 2-1-es mérleggel fordulhat rá a társaság a szünnap utáni két rangadóra, a belgák és az észtek elleni meccsekre, ahol eldől, hogy mire lehet esély ezen a tornán.

fotó: fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus