2018-ban egész Európában 3. lett a magyar női utánpótlás

A 2017-es, egészen elképesztő 2. helyezés után idén is csak a spanyolok és a franciák voltak jobbak a magyar női utánpótlás válogatottaknál.

A wbasket.hu cikke:

Szombaton este lezárultak az U16-os Európa-bajnokság küzdelmei. Ez egyben azt is jelenti, hogy a 2018-as nyárra véget értek a korosztályos kontinenstornák az európai válogatottak számára. Remek eredményeinek köszönhetően Magyarország igencsak előkelő társaságba került.

Öt európai nemzet volt, mely elmondhatta magáról, hogy az U20-as, az U18-as és az U16-os A-divíziós Európa-bajnokságon, illetve az U17-es Világbajnokságon is részt vehetett. Spanyolország, Franciaország, Olaszország, Lettország és Magyarország.

Az öt nemzetből három érte el azt a bravúrt, hogy mindegyik FIBA tornán a legjobb nyolc közé jutott. A magyar válogatott az U20-as Európa-bajnokságon az 5. helyet szerezte meg, az U18-as Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett, míg az U16-os Eb-n a 7. pozícióban végzett. Ezt a sort teszi teljessé az U17-es Világbajnokság negyedik helye.

Mellettünk a spanyolok és a franciák tudhatnak magukénak hasonlóan kiemelkedő eredménysort. A spanyolok megnyerték az U20-as Eb-t Sopronban, az U18-asok között ezüstérmesek, az U16-osoknál bronzérmesek voltak. Az U17-es Világbajnokságon pedig a 6. pozícióban végeztek. A franciák döntőt játszottak az U17-es Világbajnokságon. Az U20-as Eb-n a 6., az U18-as kontinenstornán a 7., az U16-osoknál pedig az 5. helyet szerezték meg.

Gratulálunk a versenyző csapatainknak és a felkészítő szakembereknek!

Fotó - wbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus