A holnapi nap programja az U18-as 3X3 vb-n

Kányási Veronika ügyességi számban szerzett győzelme után félbeszakadt a mai nap az időjárás miatt - holnap a fiúk is biztosan pályára lépnek így, az azonban eldőlt, kivel játszanak a lányok a legjobb 8 között. Lássuk a zárónap programját!

A lányoknál és a fiúknál is 1-1 csoport "ragadt be" azzal, hogy magyar idő szerint nagyjából valamikor 14:00 után, Kányási Veronika ügyességi számban aratott győzelmét követően leszakadt az ég, és hiába húzták be a tetőket, valószínűleg így is befújta a szél az esőt a pályára - rögtön az első meccsen a kisebb szünet után, Brazília 7-5-ös, Spanyolország elleni vezetésénél szakították meg a játékot, majd úgy döntöttek, hogy ma már nem lesz folytatás.

A pótlás holnap reggel lesz, helyi idő szerint 9:30-kor, tehát magyar idő szerint 5:30-kor, a magyar fiúk Fülöp-szigetek elleni meccsét pedig 5:50-kor játsszák le, hogy még az eredeti időpontokra befejezzék a fennmaradó 8 mérkőzést. Matematikailag még nem estek ki a fiúk, hiába kaptak ki Új-Zélandtól (lehetőleg minél kevesebb pontos meccsen kellene Brazíliának legyőznie Spanyolországot, aztán kikapnia Új-Zélandtól, nekünk pedig meg kell vernünk a Fülöp-szigeteket, a lehető legtöbb dobott kosárral), tehát azt nem tudni, játszanak-e később.

A lányok azonban biztosan jutottak be tegnap, csoportelsőként, veretlenül a negyeddöntőbe, ahol a D csoport második helyezettjével, a spanyol válogatottal játszanak majd 9:20-tól. Ugyanezen az ágon a franciáknak még fogalmuk sincs, kikkel kell majd megküzdeniük - ne számolgassunk előre, hogy mi lehet, ha továbbjutunk, amíg nincs meg a spanyolok elleni meccs, de annyit azért észben lehet tartani, hogy 12:45-kor lesz az az elődöntő, amiben mi érdekeltek lehetünk, 14:45-kor a bronzmeccs, 15:45-kor pedig a döntő.

Az ügyességi versenyek időpontját nem jelzik a hivatalos honlapon - a bronzmeccsek előtt 13:30 körül, illetve a döntők előtt, 15:00 körül van két elég nagy holt tér, de elképzelhető, hogy korábban lebonyolítják majd a dobóversenyt és a zsákolóversenyt. Érdemes végignézni a holnapi napot, hiszen a lányok (legalább) negyeddöntője mellett tehát még a fiúk is versenyben vannak, Füzi Róbert és Durázi Krisztofer révén pedig az egyéni számokban vagyunk érdekeltek még.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus