Az U18-as fiúk kulcsmeccset játszanak az észtek ellen

Jön az eddig legnehezebb ellenfél a B divíziós Eb csoportkörében 14:15-től, a felvezető mellett íme az élő stream.
 

Eljött az a nap, melyen a magyar junior válogatott akár ki is harcolhatja a felsőágon való továbbjutást a kontinensviadalon és ahol egyben ki is javíthatja az Ausztria elleni fiaskót Forray Gábor legénysége.

A 14:15-kor, Észtország ellen lejátszásra kerülő derbin elsősorban a győzelem megszerzése a legfontosabb, ám vélhetően az sem lesz mindegy, hogy ezt mekkora különbséggel sikerül elérni, hiszen jó esély van arra, hogy a csoport második, még felsőági továbbjutást eredményező helyéért egy hármas (vagy akár még több csapatot érintő) körbeverésből kelljen kijönni a legjobban. Itt lehet tényező, hogy csak két ponttal múltek felül bennünket az osztrákok, akik egyébként még nem játszottak Észtországgal. Az észtek nem kis lépéselőnybe kerültek azzal, hogy igen nagy meglepetésre megverték legutóbb a belgákat, egyetlen ponttal. Mai riválisunk még veretlen a tornán, hiszen a grúzokat és az azerieket magabiztosan verték az első két játéknapon.

Legjobbjuk, a 206 centis Henri Drell eddig 21,5 pontos, valamint 6,5 lepattanós átlagaival az egész mezőny egyik legjobbja, ő egyébként a felnőtt szinten stabil Euroliga-szereplőnek számító Bamberg utánpótlásában pallérozódik, de a két méteres Jurkatamm (Virtus Bologna) és a 204 centis Korsunov is Olaszországban kosaraznak, 200 centis hátvédjük Jaakson pedig Csehországban légióskodik, a Sparta Prahánál.

Irdatlan jó szerkezetű válogatott az észt, az egyik legjobban "kinéző" csapat a teljes mezőnyben, így komoly erőfelmérő lesz ez Somogyi Ádáméknak, akik most helyreállíthatják a renomét - bár Forray mester a torna előtt óvatosságra intett és nem nevezte reális elvárásnak a továbbjutást a csapattal kapcsolatosan.

Amennyiben ma sikerülne nyerni, saját kezében maradna a sorsa a gárdának, az biztos, hogy magasan az eddigi legjobb játékára lesz szüksége a társaságnak a győzelem eléréséhez.

Hajrá U18, hajrá magyar kosárlabda!

Íme a derbi élőképes streamje:

Fotó - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus