Az utolsó összetartás

A közvetlen Európa-bajnoki felkészülést megelőző utolsó összetartáson vett részt a magyar U16-os válogatott március 28-31-e között Székesfehérváron, az MKOSZ edzőközpontjában.

Az eredeti terv szerint a csapat Debrecenben, a Cívis Kupa nemzetközi fekészülési tornán vett volna részt, ám azt a vírushelyzet miatt őszre halasztották. Ezek után Berényi Sándor szövetségi edző és segítői, Horváth Imre, valamint Bosnyák Jácint vezetésével Gazdag Bendegúz, Kiss Benedek (BHSE Kosárlabda Akadémia), Maly Benedek (KK Dynamic), Laár Leonhard (Uhrspring), Hőgye Patrik (PVSK), Simonics Olivér, Simonics Levente (Zsíros KA), Debreczeni Olivér, Varga Boldizsár (DEAC KA), Dobos Máté (Kecskeméti KA), Szalay Domokos (ZTE), Szőke Bálint (Dombóvár), Tóth József (Szolnok), Gadus Bogdán (MEAFC), Antalics Dániel (Kaposvár) és Major Bulcsú (Vasas) vett részt a négynapos edzőtáborozáson – tudtuk meg Hajdu Péter csapatvezetőtől.

A stáb új tagjaként bemutatkozott Debity Boglárka gyógytornász, masszőr, aki gyorsan megtalálta a hangot a fiúkkal Takács Máté technikai vezető segítségével.

Berényi Sándor vezetőedző így értékelte az összetartás tapasztalatait: - Az elmúlt napokban elsősorban taktikai repertoárunkat próbáltuk szélesíteni, illetve pontosítottuk az eddigi táborokban elsajátítottakat. Négy edzés, egy felmérés és két edzőmérkőzés szerepelt a programban. A srácok hozzáállása most is megfelelő volt. A mérkőzéseken nagyon érett kosárlabdát mutattak be. Sok munka van még előttünk, de továbbra is bizakodó vagyok, mert hiszek benne, hogy sok van ebben a korosztályban! 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus