Döntőt játszanak a lányok az U18-as 3X3 Eb-n

A lányok Svájc után Oroszországot is legyőzték, így 20:45-től döntőt játszanak a debreceni U18-as 3X3 Európa-bajnokságon a világbajnok franciákkal - a fiúk a negyeddöntőben kikaptak.

A lányok Svájc ellen kezdték a napot kora délután, és a várakozásoknak megfelelően egy kevéspontos, nagyon küzdelmes mérkőzést játszottak, ahol nagyobb előny megszerzésére nem nagyon volt esélyük - a svájciak támadójátéka nem volt túl pontos, védekezésben azonban rettenetesen kapartak az egész kontinenstornán. Kányási Veronika két kosarával az utolsó előtti percben azért sikerült biztosítani a vezetést 10-6-ra, és bár szerzett még egy pontot Svájc, Mérész Beatrix sima ziccere az utolsó pillanatokban 11-7-es győzelmet jelentett.

Az elődöntőben a Spanyolországot némi meglepetésre kiejtő Oroszország volt az ellenfél, akik jobban kezdték a találkozót a mieinknél. Kányási a harmadik perc közepén szerezte az első pontunkat, és bár Gereben Lívia egyenlített, az oroszok azonnal válaszoltak, dobtak egy duplát is, így megléptek (2-5). Török Ágnes blokkparádét rendezett a meccs első felében, Gereben pedig nagyon beindult ezután - folyamatosan szórta a kosarakat, Török szép dobócsel utáni ziccere pedig a 7. perc elején az egyenlítést jelentette (7-7). Kiszakadt a zsák mindkét oldalon, egy percig összesen egy támadást védekeztek ki a csapatok, nekünk sikerült az oroszokét, így Gereben a 8. perc elején vezetést szerzett a mieinknek, először a meccs folyamán (10-9). Itt dőlt el a mieink javára a találkozó, az oroszok ugyanis teljesen elfáradtak, a támadásokra már semmi erejük nem maradt, míg nekünk többször is sikerült ziccerhelyzetbe jutni, elhúztunk 13-9-re. Egy pontot dobtak még ugyan az oroszok, de 13-10-re nyertünk, ezzel bejutottunk az esti fináléba, amelyet 20:45-kor vívnak a lányok a világbajnok franciák ellen - élőképet ezen a linken találtok!

A fiúknak nem ment ennyire a játék, Andorra gyakorlatilag végig vezetett ellenünk a negyeddöntőben - 0-1 után Kerpel-Fronius Gáspár ugyan egyenlített még, de három andorrai pontra csak egy Gulyás Milán egypontost írhattak fel a statisztikusok, a 4. percben pedig háromszor is betaláltak az andorraiak, ezzel megléptek (2-7). Kerpel-Fronius duplája és Máriás Gergely két kosara hozott minket közelebb (6-8), de Andorra mindig a legrosszabbkor talált be a szempontunkból - egy dupla jött ezt követően, majd Kerpel-Fronius és Máriás egy-egy kosara után még egy. Durázi Krisztofer két betörésével jöttünk még fel két pontra, Gulyás pedig válaszolni tudott az andorrai magasember palánk alatti kosarára, de az utolsó percben Andorra büntetőt és duplát is dobott, így eldőlt a meccs (11-16). Feljöttünk még 16-13-ra, de tovább már nem sikerült, így nem jutottak a srácok az elődöntőbe.

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus