Ezüstérmesek lettek a lányok az U18-as 3X3 Eb-n

Fordulatos és szoros meccsen a végén egyetlen ponttal, 11-10-re kapott ki U18-as lány válogatottunk a 3X3-as Európa-bajnokság döntőjében a világbajnok franciáktól.

A debreceni U18-as 3X3-as Európa-bajnokság lányoknak kiírt döntőjében a világbajnok franciákkal találkoztak a címvédő mieink, mint ahogy arról be is számoltunk már nemrég. A fináléban az első percben a franciák szereztek vezetést, de azonnal egyenlítettünk, Mérész Beatrix révén pedig már mi álltunk jobban. Hamar kiderült, hogy ezen a meccsen nem sok pont lesz, miután a franciák a negyedik percben tudtak egyenlíteni (2-2). Kányási Veronika és Gereben Lívia pontjaival kettőre nőtt az előnyünk, de Diane egy 1+1-es akcióval pont a meccs felénél újra egalizált (4-4).

Még ezután is mi álltunk jobban, miután Kányási, Török Ágnes és Mérész révén 7-4-es vezetésre tettünk szert, de itt fordult a kocka - a franciák a 8. perc elejére egyenlítették, a minutum végén pedig 10-7-re már ők vezettek egy 6-0-s szakasszal. Török betörés után és büntetőből is eredményes volt, így 1:35-tel a vége előtt visszajöttünk egy pontra. A franciák betaláltak, de Török azonnal válaszolt, 40 másodperc alatt azonban a három támadásunkból nem sikerült egyet sem ponttal befejezni. A végén így Franciaország örülhetett, 11-10-re nyertek, így az idei, kazahsztáni korosztályos vb után az Eb-t is megnyerték a gallok - mi a tavalyi, fehéroroszországi Eb-arany után most ezüstéremmel gazdagodtunk.

Érdekesség, hogy a fiúknál is a franciák győztek, Belgiumot verték 19-15-re.

Gratulálunk a lányok a szép szereplésért!

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus