U16: Ketten is megsérültek, Izland a következő ellenfél

Váradi Attila szerint végig koncentrálni kell, nem csak egyes periódusokban kell jól elvégezni a feladatokat. 

Péntek este Finnországtól szenvedett vereséget az U16-os magyar válogatott a B divíziós Európa-bajnokságon, így 0-2-vel áll a csoportban - ma még vár rá egy összecsapás, aztán egy szünnap következik.

"Jól kezdtük a mérkőzést, az első negyed elején magunkhoz ragadtuk a vezetést is. Ellenfelünk agresszív védekezésével azonban egyre kevesebbet tudtunk kezdeni, egyre nehezebb volt támadásban végrehajtani a feladatainkat, kezdtünk pontatlanná válni, ellenfelünk fokozatosan felőrölt bennünket. A harmadik negyedtől kezdődően stabilizálni tudták az előnyüket. A mérkőzés végén megpróbáltunk közelebb kerülni, szerettük volna esetleg a győzelmet is megszerezni, de sajnos a kapkodásból ismét mi jöttünk ki rosszabbul és így egy viszonylag nagy arányú vereség lett a végeredmény. Sajnos a mérkőzésen két irányítónk is megsérült, reméljük, hogy a folytatásban még tudunk rájuk számítani" - mondta Váradi Attila.

A csapat ma 14:15-től Izland ellen folytatja a kontinensviadalt. Az északi csapat eddig 1-1-re áll, kezdésként legyőzte három ponttal Finnországot, majd tegnap harminc ponttal kikapott Lengyelországtól. Támadásban eddig potensebb játékot mutattak, mint a mieink, mezőnyből tíz százalékkal dobtak jobban az eddigi két játéknap során, több mint kétszer annyi gólpasszt osztottak ki és a ponttermésük is jóval magasabb.

"Nekünk általában nem az ellenfeleinkkel, hanem saját magunkkal kell megküzdeni. Azt várom, amit eddig minden mérkőzésen, hogy tudjunk 40 percig játszani, ne csak a mérkőzés egyes periódusaiban tudjuk jól megcsinálni a feladatainkat, hanem egy egész mérkőzésen át végig. Végig tudjunk koncentrálni és végig tudjunk úgy harcolni, ahogy ma is egyes periódusokban, de a mai ellenfelünk ebben felülmúlt minket" - tekintett ki erre az összecsapásra Váradi Attila.

Hajrá Magyarország!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus