A rangadók játéknapja következik az NBA-ben, Pels-Lakers a Sport Tv-n

Éjfélkor veszi kezdetét az NBA mai játéknapja, melynek programjában számos rangadót és fontos mérkőzést is láthatunk: kiélezett meccset vív egymással a New Orleans és a Lakers, konferenciák közötti rangadót játszik a Bulls és a Blazers, Milwaukee-ba utazik a Miami, nagy lehetőség előtt áll a Warriors, de tovább növelné előnyét például a Nuggets is. Mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a játéknap kilenc mérkőzéséről. 

New Orleans Pelicans – Los Angeles Lakers 00:00 (ÉLŐ – Sport 1)


Ez egy nagyon fontos összecsapás lesz mindkét félnek, a Pelicans a mezőny legrosszabb formában lévő csapata, zsinórban tíz vereségnél tart és csak háromszor nyert a 2023-as naptári évben, nagyon hiányzik a hazaiaknak Zion Williamson, úgy tűnik, hogy nélküle képtelenek meccseket nyerni. Most pedig nagy szükségük lenne rá, hiszen olyan mélyre süllyedtek, hogy a playin-helyekért is keményen kell(ene) küzdeniük, részesei lettek annak a nagy csatának, amely most 5-6 csapat között zajlik. A Lakers is ennek a részese, a vendégek az utóbbi öt meccsükből háromszor is nyerni tudtak, most zsinórban két szoros győzelemből érkeznek meg, előbb hosszabbításban a Knickset verték meg majd egy ponttal a Pacers ellen tudtak győzni – nincsenek tehát rossz formában Jamesék. A Los Angeles-ieknél bizonyára nagy izgalmakkal várják a következő meccseket, most a Pels majd az azt követő rangadón az OKC ellen fontos győzelmeket és pozíciókat is szerezhetnek a tabellán – és persze LeBron James rekorddöntése is csak napok kérdése. A NOP-nál Zion Williamson állapotát még a következő hetekben vizsgálják felül, a Lakersben az egyedüli hiányzó Austin Reaves, de elvileg már ő is karnyújtásnyira van a visszatéréstől és LeBron James játéka bár hivatalosan kérdéses, de nagyon meglepődnénk, ha alig 60 pontra a pontrekordtól kiülne egy ilyen fontos meccset a vendégek sztárja. Az esélyek most inkább a LAL felé hajlanak, kérdés, hogy hogyan tudnak teljesíteni nyomás alatt, egy ilyen gyenge formában lévő New Orleans ellen győzniük kellene, ha playoff-álmokban reménykednek. A felek előző meccsét hosszabbításban a Los Angeles húzta be, meglátjuk most mire megy egymással a két rájátszásért küzdő csapat.

 

Brooklyn Nets – Washington Wizards 00:00

 

A Netsnél tegnap este óta minden Kyrie Irving újabb cserekérelméről szól, ami alaposan átírhatja a csapat következő időszakát, nem beszélve egy esetleges csere más csapatokra kifejtett hatásáról is. A Nets Durant sérülése óta mérsékeltebb tempóban gyűjti a győzelmeket, ha egy kicsit lejjebb is szakadt a közvetlen keleti élmezőnytől, de továbbra is a negyedik helyen áll a csapat. A hazaiak csak két győzelmet szereztek az elmúlt öt alkalomból, legutóbb egy hatalmas zakót gyűjtöttek be a Boston ellen – több, mint negyven ponttal kaptak ki Irvingék. A jelenlegi sérültjelentések szerint Kyrie Irving cserekérelme ellenére nem fog ma hiányozni, de Durant távolléte mellett TJ Warren és Ben Simmons játéka is kétséges. A Wizards back-to-back lép pályára, alig egy nappal ezelőtt a Portland ellen egy már félig megnyert meccset veszített el, így zsinórban hat siker után talált újra legyőzőre a fővárosi gárda. Az esélyek ezúttal inkább a Nets mellett szólnak, 15-8-as mérlegük és a vendégek fáradtsága is erre adhat okot, kérdés, hogy a Wizards képes lesz-e túllendülni a Blazers elleni leolvadáson, zsinórban öt idegenbeli sikerük talán adhat okot némi reménykedésre…

Frissítés: A Nets bejelentette, hogy kisebb lábsérülés miatt Kyrie Irving nem fog pályára lépni.

 

Detroit Pistons – Phoenix Suns 01:00


A Phoenix Chris Paul és néhány kiegészítő visszatérésével kezd stabilizálódni, a nagy leolvadásukat az utóbbi időben javították és tízből hét meccset is meg tudtak nyerni, ezzel visszakapaszkodtak a nyugati hatodik helyre, sőt, a szoros mezőnynek köszönhetően csak fél meccsre van tőlük a már pályaelőnyt jelentő negyedik pozíció is. A Pistons az elmúlt tíz találkozójából hétszer is kikapott, és minden bizonnyal ma is hasonló forgatókönyv következhet számukra. Mindkét csapat egyébként pihenőnap nélkül lép pályára, ráadásul mindkét fél győzelemből érkezik: a Suns nagy meccset nyert meg Bostonban, míg a Detroit „kiesési rangadót” nyert a Charlotte ellen. A Pistonsnál Marvin Bagley III, a Sunsnál pedig Devin Booker mellett Cameron Payne és Landry Shamet lesznek a hiányzók, jó hír azonban a vendégek számára, hogy az előző kihagyott meccs után Cameron Johnson újra játékra jelentkezhet. Az erőviszonyok alapján ennek egy papírforma győzelemnek kellene lennie a Phoenixtől, nagy blama lenne, ha nem sikerülne érvényesíteniük ezt.

 

New York Knicks – Los Angeles Clippers 01:00


A New York továbbra is a keleti hatodik pozícióért küzd, három meccsét is megnyerte az elmúlt öt találkozójából, a Lakers ellen, hosszabbításban elszenvedett vereség után újra győzni tudott a csapat, Randle-ék egy közvetlen riválist, a Miami Heatet verték meg szoros meccsen. A Clippers az utóbbi hetek egyik legjobb formában lévő csapata, legutóbb a Bucksnak Giannis mind az 54 pontjára szüksége volt ahhoz, hogy egyetlen ponttal a Los Angeles-iek fölé tudjon kerekedni, azon a meccsen ráadásul Kawhi Leonard és Paul George gyengébb napját is majdnem elbírta a csapat. A hazaiak esélyeit elsősorban Jalen Brunson játéka fogja meghatározni, az ő szereplése egyelőre kérdéses, a Heat ellen legutóbb sikerült nélküle is győznie a NYK-nak, most viszont nagy szüksége lesz vezérére Thibodeau csapatának. Láthatjuk ugyanis, hogy a Clippers egészségesen bármire képes lehet, remek formában vannak Leonardék, akik a nyugati középmezőnyből kiszakadva már a közvetlen elitbe tartoznának. Egy esetleges győzelemmel a LAC a negyedik helyre tudna feljönni, míg a Knicks tovább csökkentené a távolságot a még éppen biztos rájátszás helyen álló Heattel szemben.

 

Chicago Bulls – Portland Trail Blazers 02:00


Ez egy kiélezett mérkőzés lehet a két konferencia utolsó playin-pozícióiban elhelyezkedő csapatai között, ráadásul Keleten és Nyugaton is parázs csaták zajlanak ezekért a helyekért. A Bulls két meccsét nyerte csak meg az utolsó öt pályára lépéséből, ez viszont csalódást keltő mérleg, hiszen az utóbbi napok sorsolása nem volt a legnehezebb a hazaiak számára, az Indianától és a Charlotte-tól becsúszott vereségek például kifejezettel kellemetlenek voltak. A Portland back-to-back lép ezúttal pályára, húsz pontos hátrányból fordított a Wizards ellen, ami komoly mentális erőről tesz tanúbizonyságot a társaságnál. Lillardék egyébként is remek formában vannak, ötből négy győzelmet szereztek és három egymást követő sikernél tartanak. Most azonban pihenőnap nélkül kell ismét bizonyítaniuk, ráadásul Jusuf Nurkicot a hírek szerint az All-Star szünetig elvesztették, így az esélyek nem feltétlenül a vendégek oldalán állnak. Mindkét félnek fontos lenne a győzelem, mindkét fél előrefelé lépkedne a tabellán, a Bulls és a Blazers is kötelező győzelemként tekint erre a meccsre, meglátjuk melyik irányba billen el ez a rangadószerű találkozó.

 

Milwaukee Bucks – Miami Heat 02:00


Két rájátszás-helyen álló csapat összecsapása önmagában mindig jó mérkőzést tartogat, ez nagy eséllyel most is így lesz. A Bucks a liga egyik legélesebb csapata, jó formájának köszönhetően szépen fellépett a Boston mögé a második helyre a tabellán, zsinórban hat, összességében pedig tízből nyolc győzelemből érkezik. Alapvetően a Heat sincs rossz formában, bár az elmúlt három meccsén nem sok babér termett számukra, előbb kikaptak a Hornetstől, majd miután fontos meccset nyert a Cleveland ellen, legalább ugyanolyan fontos mérkőzésen veszített a társaság New Yorkban – így jelenleg stagnálnak a tabellán. A mérkőzés esélyese egyértelműen a Bucks, jelenlegi formájuk alapján mindenkinek kihívást jelent Giannisék megállítása. A görög legutóbb csapata pontjainak több, mint a felét szerezte a Clippers ellen és abszolút MVP-formában játszik az elmúlt időszakban, a Heat elsősorban jól működő csapatkosárlabdájában bízhat a sikerben, ehhez mindenkire szüksége lesz Erik Spoelstrának. A két fél korábban kétszer is találkozott egymással a szezonban, eddig 2-0-ra vezet a Miami, mindkét mérkőzésen egy védekezésre épülő párharcot láthattunk kevés ponttal fűszerezve– ezúttal is hasonlóra számíthatunk, ez történik, ha a szezon öt legjobban védekező csapata közül kettő találkozik egymással. A Heat célja továbbra is a playoff-vonal felett maradás, míg a Bucks egy esetleges sikerrel már fél meccsre zárkózhatna fel a keleti listavezető Celticsre.

 

Oklahoma City Thunder – Houston Rockets 02:00


A Thunder a nagy nyugati playoff-hajhászás egyik fő résztvevője, éppen ezért kötelező győzelem előtt áll a csapat, ha tartani akarja a lépést az üldözőbollyal. Az utóbbi meccseken nehezebb sorsolással szembesülő OKC öt mérkőzéséből kettőt nyert meg – mivel néhány napja játszottak a felek egymással, így legutóbb éppen a Houstontól kapott ki. A Rockets a liga legrosszabb mérlegével „büszkélkedik”, tíz legutóbbi meccsén hétszer is kikapott, most pedig back-to-back kellene bizonyítania, alig egy napja a Torontótól kaptak ki Sengünék. Érdekesség, hogy a szezonban mindkét Thunder elleni meccsét behúzta a Rockets, most az OKC-nak nem férhet bele még egy botlás a ligautolsó ellen, ha továbbra is a tizedik hely elérése a csapat célja. Az esélyek elsősorban az ő oldalukon állnak, a Rocketsnél Kevin Porter Jr. a biztos hiányzó, az utóbbi meccseken jól szereplő Eric Gordon játéka is kétséges, de Jalen Green játéka is bizonytalan egyelőre. A fáradt és megtizedelt vendégek ellen meglepetés lenne, ha nem tudná érvényesíteni akaratát a hazai csapat, nagyon fontos lenne számukra ez a siker, főleg, hogy legközelebb a Lakers otthonába utaznak Gilgeous-Alexanderék, ahol egy "hatpontos" mérkőzés vár rájuk…

 

Golden State Warriors – Dallas Mavericks 02:30


A Dallas a Nyugati Konferencia negyedik helyén áll, és bár a Warriors csak a kilencedik, de a köztük lévő másfél meccs jól megmutatja egyrészt a mezőny kiélezettségét, másrészt ennek a találkozónak a fontosságát is. A GSW most remek lehetőség előtt áll, a vendégek ugyanis Luka Doncic friss sérülésével kell, hogy megbirkózzanak, ezen a meccsen biztosan nem lehet ott a szlovén klasszis, mint ahogyan Christian Wood, Maxi Kleber és Davis Bertrans is a sérültlistán van. A GSW-nél Klay Thompson és Draymond Green játéka egyelőre kérdéses, de egy tartalékos közvetlen rivális ellen meglepődnénk, ha nyomósabb ok nélkül kulcsjátékosokat nélkülözne Steve Kerr csapata. A címvédő két vereségből, a Mavs pedig két győzelemből érkezik, most viszont ezek a sorozatok megszakadhatnak, ilyen tényezők mellett nagy bravúr lenne a Doncic nélkül idén teljesen súlytalan Dallas sikere. Ha Curryék túl tudnak lendülni az utóbbi napok vereségein, akkor érvényesíteniük kellene a papírformát, ezzel kicsit el tudnának szakadni a nagy létszámú üldözőbolytól. A Dallasnál elsősorban Doncic miatt aggódnak, a hírek szerint nincs komoly sérülése, de erre a találkozóra nem utazott el a csapattal, van esély azonban arra, hogy öt meccsen belül visszatérhet – a nélküle játszott meccseket kell valahogyan túlélniük a vendégeknek és bízni abban, hogy a sztár hamarosan játékra jelentkezik – máskülönben ők is könnyen belecsöppenhetnek a nyugati középmezőnyben zajló féktelen versengésbe…

 

Denver Nuggets – Atlanta Hawks 03:00


A Denver továbbra is Nyugat élén áll, ezt pedig az elmúlt napok kevésbé eredményesebb periódusa sem fenyegette, köszönhetően a Grizzlies nagy visszaesésének. A Nuggets viszont úgy tűnik, hogy visszatért a helyes útra, a kulcsemberek visszatérésével ismét zsinórban két győzelmet szerzett előbb a Pelicans, majd a GSW ellen. A Hawks pihenőnap nélkül utazik Denverbe, jelenleg egy jobb időszakát éli a csapat, legutóbbi öt meccsükből hármat is megnyertek Youngék, ráadásul ők is zsinórban két siker után lépnek pályára, alig egy napja a Jazzt, előtte pedig nagyon magabiztosan a Phoenixet sikerült felülmúlniuk. A hazaiaknál hivatalosan Aaron Gordon és Nikola Jokics szereplése is kérdéses, míg előbbi a Warriors elleni meccset is kiülte, addig a szerb center hiányzására azért kevés esély van, zseniális formában van az elmúlt két év MVP-je, már elérte a tripla-dupla átlagot is. A mérkőzés esélyese egyértelműen a Denver, a fáradtabb és egyelőre csekélyebb játékerővel bíró Atlanta sikere nagy meglepetés lenne. A Nuggets egy sikerrel tovább növelné az egyébként is egyre nagyobb távolságot az őt követő Memphisszel szemben, míg a Hawks az utóbbi idők viszonylag eredményesebb időszaka után már a keleti top 6-ért küzdene.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus

Legfrissebb tweetek