19:00-tól Heat-Hawks, 21:30-tól Celtics-Nets a Sport TV-n

Megkezdődik a Bucks-Bulls és a Suns-Pelicans párharc is. 

Miami Heat - Atlanta Hawks 19:00

A párharc részletes elemzése itt olvasható, ami pedig ezt az első mérkőzést illeti, a fő faktor az élesség lehet. A Hawks két igazi ki-ki meccset vívott az utóbbi egy hétben, kiejtette a Charlotte-ot, majd győzött Clevelandben is, így jutott el idáig, abszolút felpörögve, ritmusban érkezhetett meg Miamiba, míg a Heat meglehetősen lapos lehet, hiszen az alapszakasz végén ugyan jó formában volt a gárda, de az utolsó meccset lepihente, azóta pedig egy hete nem volt mérkőzése. Pluszban nehezíti a floridaiak dolgát az, hogy Bam Adebayo csak tegnap térhetett vissza a többiekhez az egyhetes karanténja után, nem készülhetett együtt a csapattal és bizonyára nincs is túl jó fizikai állapotban, de egyébként mindenki bevethető, míg a Hawksnál Clint Capela nincs - John Collins állítólag játszhat, de öt hét kihagyás után kérdés, hogy mi várható tőle. Kíváncsian várjuk, hogy elsőre mit választ Spoelstra Young ellen, illetve hogy Butler előhúzza-e a playoff-énjét - az esélyes a Miami, de az említett ritmuskérdés miatt most nem lenne óriási meglepetés egy Hawks-siker sem. 

 

Boston Celtics - Brooklyn Nets 21:30 (Sport 1)

Ez érdekes mérkőzés lehet, hiszen papíron itt azért hiába 2-7. kiemeltekről van szó, benne van a levegőben a szoros párharc, sőt leginkább ez az elvárás. Itt írtunk részletesen a párharcról, így az első meccsről leginkább annyit tudunk elmondani, hogy a Nets ritmusból érkezik, mert a héten volt már egy komoly téttel bíró mérkőzése, amit megnyert, míg a Boston egy hete pihen és az alapszakasz végén is voltak problémái. Hogy Robert Williams III valójában mennyire hiányzik ennek a védekezésnek, az most fog kiderülni, megnézhetjük a Tatum-Durant csata első felvonását, valamint érdeklődve várhatjuk azt is, hogy az Év Védője díjra is eséllyel pályázó Marcus Smart mennyire tudja leszedni Kyrie Irvinget. A két védekezés közötti különbség már elsőre is döntő lehet akár, de azt is érdemes lesz figyelni, hogy Bruce Brownék zavarba tudják-e hozni a playmakinggel rájátszások óta szenvedő két bostoni nagyágyút - ha igen, akkor bármi elképzelhető, ha nem, akkor azért még "ritmuson kívül" is jobb esélyei lehetnek a Bostonnak.

 

Milwaukee Bucks - Chicago Bulls 00:30

A Bucks ezt a párharcot akarta elérni az alapszakasz végén, sikerült neki, a kapható ellenfelek közül abszolút a Bulls tűnt a legkönnyebben verhetőnek és ez most is így van, így egyértelműen a címvédő a favorit. A Chicagónál Lonzo Ball nincs, a többi játékos bevethető, két fontos segédedző nem lehet ott a csapattal még, de egyébként teljes kerettel készülhetett a gárda - más kérdés, hogy Zach LaVine sem 100%-os és DeMar DeRozan formája sem a korábbi földöntúli szintet képviselte mostanában. Az tény, hogy ilyen komoly ellenfelek ellen egyébként sem nézett ki jól a Bulls az alapszakasz során, a Milwaukee ellen minden meccsét elbukta a társaság és most is nehéz azokat a pontokat látni, ahol nyerni tudnak Vucsevicsék. A hazaiaknál Allen sérült és Hill játéka kérdéses, de az igazi húzóemberek mind ott lehetnek a parketten kipihenten, frissen, bár Giannis Antetokounmpo térde többször is rakoncátlankodott idén és még az alapszakasz végén is volt vele. Összességében azért meglepetés lenne a Chicago sikere, a Milwaukee elviekben erre készült a bajnoki cím után és kevésbé törődött az alapszakasszal, most meglehet a motiváció, minden Giannisék mellett szól. 

A párharc részletes felvezetője itt olvasható!

 

Phoenix Suns - New Orleans Pelicans 03:00

Itt egyértelműek az erőviszonyok, a Suns toronymagas favorit és az első mérkőzésen is az a realitás, hogy magabiztosan nyernek Chris Paulék, a Pelicans győzelme komoly meglepetésként hatna. Az egyetlen kérdés tényleg csak az, hogy rozsdás lesz-e az alapszakaszgyőztes egy hét pihenő után, hiszen a New Orleans játszott és nyert két tétmeccset a héten, míg a Phoenix kis túlzással márciusban lépett pályára utoljára úgy, hogy annak tétje is volt, de ha ezt a problémát kezelni tudja Monty Williams (márpedig a motiváció minimális gondot sem okozott egész szezonban), akkor nem nagyon látni olyan érvet, ami a Pels mellett szólna. 

A részletes felvezető itt olvasható!

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus