Ez is eljött: este 20:00-kor kezdődik az NBA rájátszása

A Bucks-Heat nyitja az idei rájátszást, még éjfél előtt elkezdődik a Clippers-Mavs, de elrajtol a Nets-Celtics és a Nuggets-Blazers párharc is. 

 

Milwaukee Bucks - Miami Heat 20:00

Izgalmasnak ígérkező párharc kezdődik, hiszen a felek tavaly is találkoztak egymással, de akkor nem volt igazából pályaelőny, a Miami pedig már az első meccstől uralni tudta a szériát. Most közel sincsenek olyan jó passzban Jimmy Butlerék, a Milwaukee-nak viszont nagyon bizonyítania kell, hiszen egy újabb korai kiesés sok mindent megváltoztathat a klubnál. Az első meccsen mindenképpen rajtuk van a teher, muszáj megőrizniük a pályaelőnyt és magabiztosan nyerniük elsőre, a Heatnek ez a meccs még kevésbé lényeges, megnézhetik, hogy hogyan is néznek ki a matchupok ebben a felállásban. Az utóbbi napok pihenője arra jó volt, hogy a Miami kisebb-nagyobb sérülésekkel bajlódó játékosai felfrissültek, állítólag mindenki edzett már, úgyhogy Victor Oladipót leszámítva teljes kerettel léphetnek parkettre - nagy kérdés, hogy meglesz-e a tavalyi védekezésük, de erre is választ adhat ez a mérkőzés. A Bucksnál sincsenek sérültek, Khris Middleton is felépült elvileg, úgyhogy ez nem befolyásolja majd a találkozót. 

A párharc részletes felvezetője itt olvasható!

Los Angeles Clippers - Dallas Mavericks 22:30 (Sport 1)

Ez is egy olyan párharc, amelynek tavaly lejátszották az első felvonását és a realitás nagyjából valami hasonló lehet most is. Jól ismerik egymást a felek, a kérdés az, hogy a Clippers mennyire akarja "összetörni" már az első meccsen Luka Doncicot, illetve hogy a Dallas képes-e kifőzni valamit védekezésben Kawhi Leonardék ellen - ahogy nyilván az is, hogy Playoff Kawhi és Playoff P mit mutat így a széria kezdetén. Itt is okosabbak leszünk majd az este végére, hogy pontosan hogy is állnak egymással a csapatok, de a pályaelőny a Clippersnél van, mélyebb is a keretük, elsőre nyilván ők számítanak esélyesebbnek a győzelemre. Sérült elvileg egyik oldalon sincs, mindenki bevethető mindkét csapatnál. 

A párharc részletes felvezetője itt olvasható!

Brooklyn Nets - Boston Celtics 02:00

Nagyon sokan várják érdeklődve, hogy mire megy élesben a Brooklyn nagy hármasa, amely gyakorlatilag alig játszott még együtt, így érkezik meg a playoffba. A Bostonnál nincs Jaylen Brown, egy nagyon zaklatott alapszakasz után, Jayson Tatum 50 pontos playin-meccsével verekedték el magukat idáig és Tatum extrájára most is nagyon nagy szükségük lenne elöl-hátul - neki kell majd legtöbbször fognia Kevin Durantet, illetve a túloldalon is neki kell lenni a húzóerőnek. Állítólag az utóbbi napokban minden kisebb sérülést összekalapáltak az orvosi stábok, csak Brown fog hiányozni, de hogy a chemistry hogyan alakul a Netsnél, az jó kérdés, főleg így elsőre - mindenesetre van bennük annyi tűzerő, hogy így is túldobják a Bostont. Egyik fél sem a védekezéséről híres, úgyhogy elsőre sokpontos meccsre számíthatunk, a teher pedig nyilván a Brooklynon van, bizonyítaniuk kell Irvingéknek, hogy fel tudnak nőni az elvárásokhoz. 

A párharc részletes felvezetője itt olvasható!

Denver Nuggets - Portland Trail Blazers 04:30

Ez viszont az a párharc, ahol már az első mérkőzésre sem nagyon lehet mit jósolni, pályaelőny ide, forma oda, teljességgel kétesélyes, hogy mi történik most. Az biztos, hogy Murray, Barton és Dozier sem lesz ott majd a Nuggetsnél, illetve Austin Rivers betegséggel bajlódik, az ő pályára lépése is kérdéses, úgyhogy hátvédposzton nagyon nehéz helyzetben lehetnek a hazaiak a Lillard-McCollum párossal szemben, érdekes lesz látni ezt a matchupot - Campazzótól például kötelező a kullancs védekezés és az eredményes támadójáték is. A túloldalon nyilván a fő MVP-favoritot kellene valahogy semlegesítenie Nurkicnak és/vagy Kanternek, ehhez sok szerencsét tudunk kívánni - elsőre azt lesz érdemes figyelni, hogy ez a harc hogyan alakul, hogy Lillardék mennyire dominálnak kint, illetve hogy a kiegésztők közül melyik oldalon ki lesz éles, nagyon fontos lesz főleg a Denvernél, hogy sokan tudjanak hozzászólni. A Porter Jr. - Powell csatáról nem is beszélve...

A párharc részletes felvezetője itt olvasható!

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus