Megkezdődik: 21:00-tól egy GSW-Spurs derbivel rajtol az idei rájátszás

Kezdetét veszi még a Toronto-Washington, a Philadelphia-Miami és a Portland-New Orleans párharc is. 

 

Golden State Warriors - San Antonio Spurs 21:00

A párharcról részletesebben írtunk már ebben a cikkünkben, az első mérkőzés előtt pedig nem nagyon tudunk többet - sem Curry, sem Leonard nem játszik, ennyi biztos, Iguodala viszont ott lesz a pályán annak ellenére, hogy nem 100%-os a térde. Ahogy minden széria kezdetén, úgy itt is a hazai csapaton van teher, hiszen félig-meddig ismeretlen helyzetben kötelező nyernie a találkozót, mert ha nem, akkor azonnal elveszti a pályaelőnyét és megfordul a párharc. A nagy kérdés az, hogy LaMarcus Aldridge és a Spurs-védekezés a jobbik arcát mutatja-e, illetve hogy mi Popovich terve Kevin Duranttel, mert ha KD szabadon lubickolhat (és Leonard nélkül igazán jó opciója nincs rá), akkor Curry hiányában is hasíthat a Warriors támadójátéka. Este minden kiderül!

Toronto Raptors - Washington Wizards 23:30 

Ez is érdekes meccs lehet, ahol inkább a Wizards oldalán vannak kérdések, ahogy arról szó volt már a párharc-előzetesben is - John Wall kulcsszereplő lesz már most is, az ő extrája nélkül nem nagyon működik a fővárosiak támadójátéka, ezt sokszor láttuk. A Torontónak viszont van rá embere, akár kapásból Kyle Lowry is szívhatja a vérét, vagy VanVleet is kezelésbe veheti, ráadásul a Raptors periméter-védekezése olyan szintre képes teljes fordulatszámon, hogy azt legyőzni egy ember édeskevés - kérdés, hogy hozni tudják-e ezt hátul DeRozanék. Ha már DeRozan: ő is érdekes csatát vívhat Bradley Beallel, és azért a Washingtonnak is lehet rendszere a kanadaiak gépezete ellen, de egyrészt a Toronto mélyebb, kiváló cseresora van, másrészt több helyről is hatékonyan tud támadni, akár az Ibaka-Valanciunas-Poeltl magasember-sor is képes komoly károkat okozni. Meglátjuk, természetesen a keleti első kiemelt az esélyes, főleg azon a hazai pályán, ahol 34-7-es, szenzációs mérleget hozott az alapszakaszban. 

Philadelphia 76ers - Miami Heat 02:00

Erről a párharcról itt írtunk már részletesebben, azóta annyi vált biztossá és hivatalossá, hogy Joel Embiid nem lesz ott a pályán ezen a mérkőzésen - így lehetnek érdekes matchupok, Whiteside-dal a középpontban. Egyelőre nagyon a sötétben tapogatózunk ezzel és a Sixers rutintalanságával, annak hatásaival kapcsolatban, hogy hogyan viselik el Simmonsék a nyomást és a playoff-hangulatot, vagy hogy megtörik-e a lendületük a rájátszásban megszokott védekezés, játékvezetői felfogás miatt. Persze a Heatnél is van kérdés, mert tehetségben egyértelmű a Philly fölénye még Embiid nélkül is, de ha Erik Spoelstrának van valami váratlan húzása, akkor azt érdemes már most, a széria elején, "fegyelmező jelleggel", "üzenetértékkel" ellőni...

Portland Trail Blazers - New Orleans Pelicans 04:30

És a játéknap egy kőkemény nyugati derbivel zárul, ahol szintén kicsit homályos még a kép egyelőre - a Portland gyenge formában volt az alapszakasz végén, majd egy impresszív győzelemmel zárt, míg a Pelicans nagy lendületben, komoly sikerszériában volt az utóbbi időben. Az első meccsen természetesen a Portlanden van a nyomás a hazai pálya miatt, a New Orleans jobban "ráér" kísérletezni, megnézni, hogy mi történik - érdekes lesz, hogy húz-e valami váratlant valamelyik edző. Alapvetően ebben a szériában (ahogy írtuk is a hosszabb felvezetőben) döntő tényező lehet a sztárok egyéni teljesítménye, most is borzasztó sokat számíthat, hogy a Rondo-Holiday páros lelassítja-e a Lillard-McCollum kettőst, vagy hogy Nurkic limitálni tudja-e Anthony Davist. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus