Visszajátszás: Kevin Durant újabb PO-karriercsúcsa

Egy évvel ezelőtt küzdötte le a Clipperst a GSW, de Durant óriási meccse kellett hozzá - két éve fontos meccset vesztett, három éve fontos meccset nyert ezen a napon a Boston - Brandon Jennings, John Wall és Dwyane Wade is főszerepben volt április 26-án.

2019: Durant könyörtelen, nincs tovább a Clippersnek

Egyetlen meccs jutott erre a játéknapra egy évvel ezelőtt, a Golden State pedig most már nem húzta tovább az első kört: a toronymagas favoritnak számító címvédő a hatodik mérkőzésen lezárta a Clippers elleni párharcot. A LAC ezúttal nem tudta borítani a papírformát, két bravúrgyőzelem után most látszott a felek közötti különbség, Lou Williams elfogyott (3/21 mezőnyből) és Montrezl Harrell is gyenge volt, így hiába dobott 29-et Danilo Gallinari, nem lehetett esélyük - nekik csak tökéletes teljesítménnyel volt keresnivalójuk.

A Warriorsnál viszont Kevin Durant továbbra is MVP-üzemmódban folytatta, egy félidő alatt bevert 38 pontot, végül 50-ig jutott parádés hatékonysággal, Steph Curry és Draymond Green jó játéka is kiegészítő szerepkörnek tűnt mellette. A két nappal korábbi 45 pontos PO-karriercsúcs után most így újabb rekordot döntő KD végül 35 pontos átlaggal, 57%-os mezőnymutatóval zárta az első kört, a két blama vereség ellenére rá senki nem szólhatott egy rossz szót sem...

A játéknap összefoglalója

Playoff-percek - a játéknap érdekességei

2018: Jöhet a hetedik meccs Bostonban

Nem tudta lezárni a párharcot a Boston Celtics, az ekkor még Joe Prunty által irányított, a berobbanás előtt álló Milwaukee kiharcolta a hetedik meccset. Giannis Antetokounmpo 31 pontja nagyon kellett ehhez, de az alapot a remek védekezés jelentette - Prunty ebbe az irányba ment az előző meccs veresége után és bejött neki a húzás. Betette a kezdőbe Thon Makert, akinek ugyan a triplái (0/4) és a blokkjai (megállt egynél) is elmaradtak, de így is nagyon hasznos volt a sebessége és az atletikussága, az Antetokounmpo-Maker-Parker frontcourt pedig nagyon komoly károkat okozott a Bostonnak, amikor utóbbi is pályára került. A Milwaukee végig fizikai fölényben volt, főleg amikor emellé a hármas mellé még Khris Middleton is pályán volt kettesben és a "hosszú karok erdejében" el is vesztek a Celtics-játékosok.

A taktikai változtatás így most a Bucks mellett volt, de azért otthon bizakodhatott a hetedik meccsen a Celtics, eddig talán Tatumék mutattak többet, a fiatalok hazai pályán jobban teljesítettek és Brad Stevens sem maradt eddig adós a válaszokkal - úgy tűnt, hogy fejben együtt vannak, a vereség után nagyon éretten és összeszedetten nyilatkoztak, korrekten értékeltek, egyáltalán nem fogta meg őket a Milwaukee teljesítménye,

A játéknap összefoglalója

Playoff-percek-  a játéknap érdekességei

 

2017: Fordított, már előnyben a Celtics

2017-ben még két meccset rendeztek ezen a napon, mindkettőt Keleten: a Boston a Chicagót, a Washington pedig az Atlantát fogadta. A nagyobb érdeklődésre az előbbi párharc tartott számot, de a Bulls a parádés kezdés után most már teljességgel megállt, Rajon Rondo elveszstése nagyon megfogta a gárdát és bár Dwyane Wade első jó meccsével sokáig így is vezettek, a végére már az ő tudása is elfogyott. Jött öt eladott labda, jöttek a rontott dobások, majd a frusztráció miatt két technikai is, a Celtics pedig öt perc alatt egy 20-5-ös etapot produkált, amivel természetesen eldöntötte a győztes kilétét. A Bostonnál Avery Bradley 24 pontos PO-karriercsúccsal jelentkezett, Al Horford is villogott, Isaiah Thomas is beszórt 24 pontot, ez a "régi" Celtics tette a dolgát - igen, ez mindössze három éve volt... A Boston 0-2-es hátrányból fordított és vezetett 3-2-re, itt már egyértelmű favoritnak számított a szériában.

A Wizards-Hawks derbit kissé érthetetlen módon rontották el a vendégek, egyébként is figyelmetlenek voltak, de Dennis Schröder és Paul Millsap extráival így is minden esélyük megvolt a győzelemre, amíg még inkább meg nem borultak fejben. Az utolsó ötven másodpercben nem faultolták a Washingtont, hanem hagyták, hogy lepörögjön az idő, majd az utolsó támadásnál körbe passzolták a labdát ahelyett, hogy dobtak volna, így minden esélyük elszállt. A Wizards főleg védekezésben szedte össze magát és mutatta meg, hogy tovább akar jutni, a végén ugyan jött az említett segítség az ellenféltől, de John Wall (20 pont, 14 gólpassz) és Bradley Beal (27 pont, 3 blokk) vezérletével végül hozták a nagyon fontos hazai meccset, így egy győzelemre kerültek a továbbjutástól.

Ezen a napon mi is külön kiemeltük azt a Brandon Jenningst, akit azóta nagyjából el is felejtettünk (a Playoff-percekbe érdemes belenézni) és Dwyane Wade öregedése is teljesen egyértelművé vált.

A játéknap összefoglalója

Playoff-percek a játéknap érdekességei

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus