Visszajátszás: Visszatér a "régi" Warriors és kiejti a Houstont

Egy éve ilyenkor esett arcra a Rockets a Durant nélkül megtáltosodó GSW ellen - két éve rúgták ki Dwane Casey-t - három éve került újra előnybe a Boston.

2019: Durant nélkül veri meg a Houstont a Warriors

Egy évvel ezelőtt mondott csődöt a Rockets rendszere - ismét, hiszen az utóbbi öt évből negyedszer ért véget a szezonjuk a Golden State ellen. Pedig ez a meccs most olyan helyzetben érte őket, amilyenre ők is régóta vártak és nagyjából az egész liga is, Kevin Durant nélkül, "sebzetten" érkezett a GSW, igaz, 3-2-es előnnyel, miután az ötödik meccs utolsó negyedét már KD nélkül is megnyerte. Most a Rockets felkészült, tudta, hogy mi a dolga, Steph Curryt egy félidőn keresztül nulla ponton tartotta, de Steve Kerr egy lépéssel Mike D'Antoni előtt járt: egészen eddig nem, vagy csak másodpercekig játszatta a kiegészítőket és hat-hét emberből állt a rotációja, most viszont hirtelen ezt felforgatta, betette a kezdőbe Andrew Bogutot és minden cserejátékost nagyon feltüzelt. Ennek az lett az eredménye, hogy Curry pontjai nélkül is egál meccset játszottak, ettől elbizonytalanodott a Houston, majd jött Curry: a harmadik negyedben tíz, a negyedikben pedig 23 (!) pontot vert be egymaga, gyilkos dobásokat süllyesztett el és bizonyította, hogy miért kétszeres MVP. A végjátékot megoldották, ezzel pedig nagyon izgalmas témát szolgáltattak - Durant nélkül egy szempillantás alatt újra a gördülékeny csapatjátékot játszották, Curry, Thompson, Green és Iguodala is kivirágzott, attól volt hangos a liga, hogy kivették belőlük a féket. Pedig azért egészen eddig KD cipelte őket, döbbenetesen nagy rájátszást futott, de ez a 64 perc, amit nélküle játszottak és amely alatt leverték a legnagyobb riválist, sok mindent elindított...

Itt került igazán nagy válaszút elé a Houston. Most már nem volt mire fogni a kiesést, nem volt Paul-sérülés, semmi más, muszáj lett volna élniük az eséllyel, de nem sikerült - akkor viszont miben bízhatnak? Azóta kiderült, hogy felrúgták a projektet és meghúzták a Paul-Westbrook cserét, majd elküldték Capelát is, pedig közben a Warriors felbomlott, úgyhogy már nem ellene kellett készülni - ez volt az utolsó meccse ennek a Houstonnak, amely a képességei és az utolsó pillanatokig mutatott teljesítménye alapján abszolút bajnokesélyesnek számított.

Még egy fontos dolog, mert a 2019/2020-as szezonban kb. nem láttuk: Andre Iguodala ebben a párharcban 34,5 percet töltött a pályán átlagosan, dobott 13,5 pontot 60%-os mezőnymutatóval, 42%-os triplázással (4,2 kísérletből), védekezésben továbbra is extra volt - még egy évvel ezelőtt is elismerően biccenthettünk, hogy igen, az öreg Andre azért még mindig X-faktor...

A játéknap összefoglalója

Playoff-percek - a játéknap érdekességei

 

2018: Kirúgják az Év Edzőjét

Két éve nem rendeztek mérkőzést ezen a napon, Keleten a Celtics - Cavaliers, Nyugaton pedig a Rockets - Warriors konferenciadöntőre készülhettünk már a második körök után, de még nem kezdődtek meg ezek a párharcok. Egy fontos esemény így is jutott erre a napra, a Toronto Raptors ugyanis kirúgta Dwane Casey-t. A tréner évek óta becsődölt a playoffban, ebben az évben ez még rosszabbul nézett ki a korábban padlón lévő Cavs ellen, így bár az alapszakasz alapján őt választották az Év Edzőjének, nem lehetett tovább húzni és megtették azt, ami már évek óta ott volt a levegőben: megköszönték a munkáját.

Szintén hír volt ezen a napon, hogy a már kiesett San Antonio Spurs rendezni szeretné a viszonyát Kawhi Leonarddel, egyelőre nem akarja elcserélni, a klub szerint még van visszaút - aztán nem sokkal később éppen a fent említett Toronto lett Leonard új csapata...

 

2017: Ismét előnyben a Celtics

Egyetlen mérkőzést játszottak ezen a napon három évvel ezelőtt, a Boston - Washington második körös párharc közeledett a végéhez - 2-0 után felállt és egyenlített a Wizards, így lendületben utazhatott vissza Bostonba. Itt azonban a Celtics ismét feljavult és bebizonyosodott, hogy mennyit ér a PO-ban a hazai pálya: a Washington korábbi fizikalitása é pontossága eltűnt, a Celtics kiegészítői viszont új erőre kaptak. Már az első negyedben produkált egy 16-0-s rohamot a gárda és 13 mezőnykosarára 12 gólpassz jutott, az itt megszerzett előnyt aztán könnyedén meg is tartotta a hazai alakulat, végül 16 bedobott hármassal és 33 gólpasszal zárt, Avery Bradley 29 pontos playoff-karriercsúcsot szórt, de Horford, Thomas, Crowder és Smart is kiemelhető - ezúttal nem adott esélyt ellenfelének Brad Stevens alakulata.

A Wizards szemszögéből az tűnt bosszantónak, hogy hirtelen eltűntek az eddigi erősségeik, sem John Wall, sem Bradley Beal nem tudott alkotni és az eddigi keménykedés nem vezetett eredményre - az volt a nagy kérdés, hogy két nap alatt ki tudnak-e találni valami újat, vagy nincs már több fegyverük tartalékban.

A játéknap összefoglalója

Playoff-percek-  a játéknap érdekességei

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus