Hírmorzsák 2019-01-04 (15:15)

Cserélt a Bulls és a Grizzlies, Justin Holiday Memphisben folytatja. Nic Batumot elpasszolná a Hornets Frank Kaminsky-vel együtt. James Harden és Giannis Antetokounmpo a hónap játékosai, Kevin Knox és Luka Doncic a hónap újoncai. Kijöttek az első részeredmények az All-Star szavazásról. Mike D'Antoni szerint vita tárgya lehet, hogy James Harden minden idők legjobb támadójátékosa. A Knicks nem ad maxot Kristaps Porzingisnek? Kawhi Leonard továbbra sem foglalkozik a nyárral. Gregg Popovich bánja a Leonard vezérképességeit firtató kommentjét? Gordon Hayward egyre jobb állapotban. Michael Malone szerint még semmit nem ért el a Nuggets. Anthony Davis szerint a Pelicans jobb csapat a mérlegénél, de nem tudnak egészségesek maradni. Paul George szerint szórakoztató volt a Lakers-szurkolók "boo"-zása.

Volt egy csere a hajnal folyamán: a Chicago Bulls a Memphis Grizzlieshez postázta Justin Holiday-t, cserébe MarShon Brookst, Wayne Seldent és két második köröst, a Grizzlies 2019-es és 2020-as második köröseit kapta. A cseréhez tartozik, hogy a Bulls ezzel egyidőben kitette keretéből Cameron Payne-t, hogy legyen rosterhelye átvenni Brookst és Seldent is. A Chicago egyébként Brookst sem akarja megtartani - Shams Charania (The Athletic) úgy tudja, hogy a játékos ügynökével együtt már keresik a dobóhátvéd új együttesét. A Bulls sem azzal nem számol, hogy Brooks megjelenik majd a klubnál, sem azzal, hogy azonnal kiteszik a keretből - szeretnék továbbadni.

Volt még egy rostermozgás: a Phoenix Suns kitette keretéből Eric Morelandet.

Ha már csere, akkor térjünk át a Charlotte Hornetsre, amely Sean Deveney (Sporting News) forrásai szerint nagyon szeretné elcserélni Nic Batumot, és Frank Kaminsky-t is betenné Batummal együtt a csomagba. A franciának még 2020/21-re is van egy 27.1 millió dolláros játékosopciója, nem véletlen, hogy szabadulna tőle a Hornets, míg Kaminsky kevés lehetőséget kap ebben az idényben, nem nagyon használja őt James Borrego.

Kiosztották december hónap díjait. Arról tegnap délelőtt olvashattatok már, hogy Nate McMillan és Mike D'Antoni lettek a hónap edzői. A nemrég a hét játékosai díjat is megkapó Giannis Antetokounmpo (25.6 pont, 12.5 pattanó, 6.2 gólpassz, 1.9 blokk, 1.2 szerzett labda) és James Harden (36.4 pont, 5.9 pattanó, 7.9 gólpassz, 1.8 szerzett labda) lettek a hónap játékosai is. A hónap újoncainak pedig a New York Knicksben játszó Kevin Knoxot (17.1 pont, 6.0 pattanó) és a Dallas üdvöskéjét, Luka Doncicot (21.1 pont, 6.4 pattanó, 6.1 gólpassz) választották.

Tegnap este már olvashattatok arról, hogy kijött az All-Star szavazás első részeredménye - részletek ezen a linken.

Ha már a Knicks: Stefan Bondy (New York Daily News) információi szerint többen is úgy gondolják a ligában, hogy a New York nem fog azonnal maximum szerződést ajánlani Kristaps Porzingisnek a most következő nyár folyamán. Mint ismert, a lett magasember ACL-szakadásából épül fel jelenleg is, és a hírek szerint a Knicks megpróbál olyan szerződést ajánlani neki, amiben van nem garantált rész is, hasonlóan ahhoz a kontraktushoz, amit Joel Embiid kapott a Philadelphia Sixerstől. Ettől függetlenül Porzingis kaphat maximumot, hiszen dönthet úgy, hogy aláír más csapathoz: korlátozott szabadügynök lesz, úgyhogy a Knicks ebben az esetben is megtarthatja - állítólag a Brooklyn Nets érdeklődik iránta, és a Nets több RFA-t is kitömött már pénzzel.

A ma hajnal egyik nagy eseménye Kawhi Leonard visszatérése volt San Antonióba. A Toronto Raptors sztárja újra elmondta, amit már rengetegszer: nem a nyárra koncentrál, hanem arra a lehetőségre, ami adott most számára a kanadai együttesnél. Leonard dicsérte a Raptorst, hogy felismerték, milyen fizikai állapotban volt az edzőtáborban és a szezon elején, és fokozatosan helyeztek, helyeznek rá egyre nagyobb terheket. Azt is hozzátette a kiscsatár, hogy a Toronto nagyon odafigyel arra, hogy mindenki minél egészségesebb legyen a rájátszásra - az első 82 mérkőzés csak bemelegítés bizonyos mértékig, a csapategység kialakítása a legfontosabb. Tim Bontemps (ESPN) forrásai szerint sok ligában dolgozó vezető úgy gondolja, hogy Leonard a Raptors és a Los Angeles Clippers között fog választani a nyáron.

Ugyanide kapcsolódik, hogy Bontemps úgy tudja, Gregg Popovich már megbánta a Leonard vezetői képességeivel kapcsolatos mondatait - a tréner azt nyilatkozta pár hónapja, hogy jó játékos volt Kawhi, de semmi köze nem volt a vezér szerephez, mert az mindig is Manu Ginobili és Patty Mills volt a Spursnél.

Mint arról az előbb a díjaknál szó volt, a Houston Rockets MVP-je, James Harden finoman szólva is bombaformában kosarazik az utóbbi időben, Mike D'Antoni pedig újra elmondta, amit egyszer már felvetett: szerinte lehet róla vitatkozni, hogy minden idők legjobb támadójátékosa Harden - a tréner szerint az a nagy dolog, hogy ezt faarccal el lehet mondani úgy is, hogy ez nem egy olyan beszélgetés, ami egy GM vagy egy edző és a játékos között zajlik. D'Antoni szerint sokféleképpen lehet nézni ezt, de az biztos, hogy Hardennek ott a helye minden idők legjobb támadói között, mert olyan szintre jutott, ahova majdnem senki a liga történetében. Azt is hozzátette a vezetőedző, hogy természetesen áprilisra és az azt követő két hónapra koncentrálnak, de jó nézni Harden mostani játékát.

A Boston Celtics sztárja, Gordon Hayward tegnap hajnalban 14/18-as mezőnymutatóval jutott el 35 pontig - 2005-ben Ricky Davis 36 pontot szórt, azóta senki nem dobott ennyi pontot a Celtics kispadjáról. Volt három zsákolása is, ami után annyit mondott az érintett, hogy lassan, de biztosan kezdi visszanyerni a formáját minden tekintetben - vertikálisan még van hova fejlődnie, de a laterális mozgása rengeteget javult az idény eleje óta, és majdnem a legjobbjára képes már. A bokája még fáj egy kicsit, de biztos abban, hogy áprilisban és májusban sokkal jobban lesz az is. Minden nap próbálja javítani a bokája állapotát, és ennek megfelelően egyre jobb a helyzet.

A Denver Nuggetsnek egészen parádésan megy eddig, 25 találkozót nyert a gárda, és vezeti a nyugati konferenciát. A csapat vezetőedzője, Michael Malone a Sacramento Kings elleni idegenbeli győzelem után azt nyilatkozta, hogy ugyanabban a hajóban eveznek, amiben a Kings: egy feltörekvő együttest alkotnak. Tudja, hogy az emberek nagyon izgatottak amiatt, hogy az első helyen állnak a főcsoportban, de rengeteg, még 46 összecsapás hátra van az alapszakaszból, és még semmit nem értek el. A tréner szerint az a veszélyes, ha azt gondolják, hogy elég a mezeket a pályára küldeni egy olyan csapat ellen, mint a Sacramento, csak azért, mert korábban simán legyőzték őket hazai pályán.

A New Orleans Pelicans az elmúlt 9 mérkőzéséből 7-et elvesztett, és már az utolsó előtti helyen áll a nyugati konferenciában. Anthony Davis a Brooklyn elleni zakó után elmondta, hogy jobb csapatot alkotnak, mint azt a mérlegük mutatja, emiatt pedig mindenki ideges persze, a játékosok, az edzők és a menedzsment is. A magasember elmondta, hogy tudják, mit vittek véghez az előző idényben (kisöpörték a Portlandet a rájátszás első körében), és tudják, milyen jók idén is, de épphogy visszatért Elfrid Payton, Nikola Mirotic kiesett - nem tudnak egészségesek maradni. Azt is hozzátette, hogy ettől függetlenül bizonyítaniuk kell, nem sajnáltathatják magukat.

Ha már az egészségi állapot, akkor itt lehet megemlíteni, amiről tegnap este külön is írtunk már: a Washington Wizardsnál Markieff Morris 6 hetes kényszerpihenőn lesz egy idegsérülés miatt.

A végére pedig az Oklahoma City Thunder sztárja, Paul George maradt, akitől megkérdezték, hogy milyen volt, hogy a Los Angeles Lakers szurkolóitól kapott egy kis "boo"-zást - mint ismert, a kiscsatár 2017 nyarán még úgy távozott az Indiana Pacerstől, hogy csak a Lakersnél hosszabbít, ott akarja folytatni pályafutását, aztán mégsem így hozta a sors. George azt válaszolta, hogy szórakoztató, és már várja a szezon másik meccsét, amikor majd Indianában kap hasonló reakciókat. Azt is hozzátette, hogy egy ilyen kis zaj miatt nem fogja elfelejteni, hogyan kell kosarazni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus