Lengyelországban is tornagyőztes és döntős a Vasas!

Ma délután úgy indulhatott csatába a körbeveréseknek köszönhetően Sárosi Bulcsú legénysége, hogy amennyiben legyőzi a házigazdákat, úgy nem csak, hogy a Minszk, a Himki és a CSZKA Moszkva előtt végezve megnyeri a tornát, de még a szuperdöntőbe is matematikailag biztos, hogy kvalifikálja magát. A hatalmas magyar utánpótlás siker végül a pasarétiek legutóbbi MVP-je, Lewis Chester nélkül jött össze. Nézzük a részleteket!

OSSM PZKosz Pomerania (lengyel) - MKB Euroleasing Vasas (magyar) 36 - 50 (9-13, 7-13, 10-14, 10-10)

Mivel a tegnap a magyarokat legyőző Himki 15 ponttal kikapott attól a Minszktől, melyet a nyitányon hattal vertek Bordács Somáék, s tudvalevő, hogy az oroszok korábban már a lengyelektől is kikaptak, így annak tudatában lépett pályára a Vasas, hogy ha nyer, akkor elkerüli a számára nem biztos, hogy kedvező körbeverést, s a szintén csak egy vereséggel rendelkező fehéroroszokat megelőzve első helyezettként fejezheti be a tornát.

Lewis Chester játékát így sem kockáztatta meg a szakmai stáb, viszont az amúgy is jó formában lévő Rudner Gábor (22 pont, 8 lepattanó) rátett egy lapáttal és végül ugyan kipontozódó, de dupla dupla közelben teljesítő Fülöp Bencével (9 pont, 7 lepattanó) karöltve vállaikon vitték  a budapestieket, akik végig vezetve, magabiztosan gyűrték le vendéglátót.

A mieinknél ki kell emelni a hétfőtől már a magyar bajnokságban is játékengedéllyel rendelkező Joel Nshimba 16 lepattanóját, valamint a válogatottból kihagyott Keul Tamás (7 pont, 2 lepattanó) újabb jó játékát. A lepattanó harcot 43-28-ra nyerte a lengyel válogatottakra építő házigazda ellen a Vasas, ez döntőnek is bizonyult az említett egyéni produkciók mellett.

A PZKosz Pomerania legjobb dobói: Rybakowski 9/3, Dylicki 8, German 7/3
A Vasas legjobb dobói: Rudner 22, Fülöp 9, Keul 7/3

Az első játéknap összefoglalója

Az Avtodor elleni siker összefoglalója

A Himki elleni derbi összefoglalója

A nyolc résztvevős tornát, ahol a két négyes csoport keresztbe játszott egymással (a lebonyolításnak megfelelően a másik kvartett összes klubjával, illetve a saját csoporton belül egy ellenfelével mérte össze tudását minden alakulat), a Vasas nyerte, mely már 9 győzelemmel és 1 vereséggel vezeti az összesített tabellát, ma pedig matematikailag is biztossá tette részvételét a 16-so mezőny év végi nyolcasdöntőbeli szereplését.

A Czluchow-ban rendezett U16-os EYBL torna végeredménye:

1. MKB Euroleasing Vasas (magyar, 4-1)

2. Tsmoki Minszk (fehérorosz, 4-1)

3. PZKosz Pomerania (lengyel, 3-2)

4. Himki Moszkva (orosz, 3-2)

5. CSZKA Moszkva (orosz, 3-2)

6. Avtodor (orosz, 2-3)

7. Liepaja (lett, 1-4)

8. Isztambul Barcelona (török, visszalépett)

 

A Vasasnak a Kezdő5.hu stábja is gratulál a fantasztikus eredményhez!

Fotó: MKB Euroleasing Vasas

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus