A lányok a csoportgyőzelemért lépnek ma pályára

A debreceni U18-as 3X3 világbajnokságon a magyar lányok a csoportgyőzelemért játszanak ma, és a fiúk nagyon jó helyzetben vannak.

Lányok

A magyar együttes tegnap 100%-os maradt, miután Izraelt egy kicsit nehezebben, 14-9-re, majd Németországot már könnyebben, 17-10-re verték. Továbbra is nagyon kiegyensúlyozott játékot játszik az együttes, a németek ellen már Tóth Tímea is megszórta magát, de mindenki kiveszi a részét a sikerből, a négy lány nagyon jó egységet alkot eddig. Válogatottunk ma a csoportgyőzelemért mérkőzik meg először, hiszen a szintén 100%-os Spanyolországgal mérik össze erejüket.

A csoport további tegnapi mérkőzésein a spanyolok Szlovákiát 12-4-re, Izraelt pedig 13-8-ra verték. Az izraeli együttes így leszakadt a két élen állóról, hiszen mindkét favorit ellen kikapott tegnap. A németeknek semmi nem jött össze, a mieink elleni vereség előtt még Venezuela is megverte őket 10-8-ra, a szlovákok viszont legyőzték a dél-amerikai csapatot 15-12-re.

A magyar válogatott mai csoportmeccsei:
15:20 Magyarország - Spanyolország

A legjobb 16 között is pályára lépnek ma a csapatok, de sem az ellenfél nem ismert még, sem a meccsidőpontot nem lehet tudni a hivatalos honlap alapján.

Az A-csoport jelenlegi állása:
1. Magyarország   4-0    62
2. Spanyolország   4-0    52
3. Izrael                  2-2    34
4. Szlovákia           1-3     35
5. Venezuela          1-3    30
6. Németország     0-4    40


Fiúk

A magyar fiúk nagyon fontos győzelmeket arattak tegnap, itt főleg az Uruguay elleni nagyon paprikás hangulatú, fordulatos, végül 21-17-re megnyert találkozó volt vízválasztó, hiszen a kazahok 19-11-es legyőzése szinte kötelező volt a továbbjutás szempontjából. Pontokban egyelőre Horváth Kristóf kiemelkedik a csapatból, de Durázi Krisztofernek és Opre Rolandnak is több meccseldöntő megmozdulása volt a dél-amerikai együttes ellen, az esti meccsen pedig Boros Márk is villogott.

A lengyelek közel sem voltak olyan ellenállhatatlanok, mint ahogy az első nap láthattuk, az oroszoktól 17-15-re ki is kaptak, majd a szinte az életben maradásért küzdő Uruguay ellen is csak 18-16-ra győztek. Az oroszok a Fülöp-szigeteket is elintézték 21-9-re, így ők gyakorlatilag megnyerték a csoportot, hiszen ma a kazahokkal mérkőznek. A Fülöp-szigetek ugyan legyőzte Kazahsztánt 13-8-ra, de az utolsó nap előtt nehéz helyzetben vannak, lényegében ki-ki meccset kell játszaniuk Uruguay-jal a bejutásért.

Az utolsó napon ugyanis Uruguay-Fülöp-szigetek, valamint Magyarország-Lengyelország találkozókat játszanak majd. Magyarország és a Fülöp-szigetek a 3-4. jelenleg 2-2 győzelemmel, Uruguay 1 győzelemmel csak ötödik, de ha győznek, akkor a Fülöp-szigetek ellen kettes holtversenyben is jók egymás elleni eredménnyel (ez akkor következik be, ha mi megverjük a lengyeleket) és hármas holtverseny esetén is továbbjutnak (ha mi kikapunk), itt ugyanis az egymás elleni eredmény után (ami 1-1 lenne mindhárom csapatnál) a dobott pontok számítanak.

Ebben Uruguay áll a legjobban jelenleg 72 ponttal, mi 71-gyel, a Fülöp-szigetek pedig 54-gyel. Ez alapján kijelenthető, hogy ha mi maximum 16 ponttal szerzünk kevesebbet, mint az Uruguay ellen kikapó Fülöp-szigetek, akkor biztosan továbbjutunk, mert több dobott pontunk lesz - ha a Fülöp-szigeteki együttes nyer, akkor nincs miről beszélni, hiszen Uruguay-nál több győzelmünk lesz egyébként is. A feladat tehát bőven megoldhatónak tűnik, de nyilván nem ezt a maximum 16 pontos különbséget kell megcélozni.

A magyar válogatott mai csoportmeccsei:
13:30 Magyarország - Lengyelország

Ahogy a lányoknál, úgy a fiúknál is ma rendezik a nyolcaddöntőket, de egyelőre itt sem ismert az időpont és természetesen az ellenfél sem.

Az A-csoport jelenlegi állása:
1. Oroszország       4-0    75
2. Lengyelország    3-1    66
5. Magyarország   2-2    71
4. Fülöp-szigetek    2-2    54
3. Uruguay             1-3    72
6. Kazahsztán        0-4    34

Ahogy az előző két nap, úgy most is figyelemmel kísérhetitek a centerpálya eseményeit az alábbi streamen:

Ráadásként pedig megnézhetitek az első két nap 5-5 legszebb jelenetét:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus