NBA-visszatekintő '15: klasszikus nagydöntő és a draft

2-1-es hátrányból fordít a GSW - Andre Iguodala az MVP - Karl-Anthony Towns a draftelső - június vége már előrevetíti a júliusi őrületet

Június 2. Monty Williams lesz Billy Donovan jobbkeze a Thundernél. Klay Thompson agyrázkódása után pályára léphet a nagydöntőben.
 
Június 4.
Hosszabbításos GSW-siker, James 44 pontja, Kyrie Irving súlyos sérülése – emlékezetes első meccsel kezdődik meg a nagydöntő.
 
Június 6. 69 éves az NBA, illetve elődje, a BAA.
 
Június 7. Újabb hosszabbításos meccsen a Cavaliers kiegyenlít a Warriors otthonában. Allen Iverson 40 éves lett.
 
Június 9. Matthew Dellavedova a 3. meccsen is parádézik, a Cavs 2-1-re vezet a döntőben.
 
Június 10. A Nike a liga hivatalos beszállítója 2017-től – nyolc évre 1 milliárd dollárért.
 
Június 11. Ilyasova Detroitban, Caron Butler Milwaukee-ban – Stan Van Gundy felkészült Greg Monroe távozására. Andre Iguodala játéka a kulcs a döntő 4. meccsén, 2-2-vel mennek vissza a csapatok Oaklandbe.
 
Június 14. LeBron James tripla-duplája is kevés, Curry 37 pontjával győz a Warriors az ötödik meccsen.
 
Június 15. Joel Embiid-del kapcsolatban felmerül, hogy ki kell hagynia a 2015-16-os idényt. Michael Malone a Denver Nuggets új vezetőedzője. Lance Stephenson a Clippersnél, Matt Barnes a Charlotte-nál.
 
Június 16. 40 év után bajnok a Warriors, Andre Iguodala a döntő MVP-je. A nagydöntő Top10-jei.
 

Június 18. A szezon előtt rasszista botrányba keveredett Danny Ferry-t egy év szabadság után meneszti az Atlanta.
 
Június 20. Franchise-alkalmazottak a jövőben nem nyilatkozhatnak úgy, hogy csapatuk „minden ajánlatot meccsel” egy-egy játékossal kapcsolatban. Paul Pierce kilép washingtoni szerződéséből. A Heat 5 évre 80 millió dollárt készül ajánlani Goran Dragic-nak.
 
Június 22. A Minnesota ígéretet tesz Karl-Anthony Towns-nak, hogy elviszi a draft első helyén. Andrej Kirilenko bejelenti a visszavonulását.
 
Június 24. Elkezdődnek Luke Ridnour nyári hányattatásai, több cserébe is belekerül a veterán irányító. Kevin Love, Monta Ellis és David West is kilép futó szerződéséből. Hivatalos a Hawks eladása.
 
Június 25. Nicolas Batum a Charlotte Hornets-nél folytatja, nem sokkal később Jeremy Lambet is megszerzi Michael Jordan csapata. Matt Barnes Memphisben. Lezajlik a 2015-ös draft – a draft élő követését itt, a draft gyorsértékelését itt olvashatjátok újra.
 
Június 27. Brook Lopez kilép a szerződéséből, Paul Pierce is szabadügynök lesz. A friss Euroliga MVP Nemanja Bjelicát igazolja a Timberwolves.
 
Június 28. Brandon Knight megegyezett a Phoenix-szel, 5 évre 70 millió dollárért marad.
 
Június 29. A drafton az Orlando által húzott Mario Hezonja megegyezik a Barcelonával, már a nyáron leszerződik a Magichez. Dwyane Wade kilépett a szerződéséből, szabadon igazolhatóvá vált.
 
Június 30. A 2. negyedévben Stephen Curry mezeiből adták el a legtöbbet. Mindenki azt várja, hogy éjfél legyen, onnantól nyit a szabadügynök-piac…

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus