A forduló válogatottja - Alapszakasz - 13. forduló

A hétvégén lejátszották a magyar férfi NBI/A alapszakaszának 13. körét - lássuk a játéknap legjobbjait, a forduló válogatottját.

 

(Zárójelben található, hogy hanyadik alkalommal szerepel a forduló válogatottjában)
A 13. forduló mérkőzéseiről ezen a linken olvashattok!

A korábbi forduló válogatottak: 1. forduló, 2. forduló, 3. forduló, 4. forduló, 5. forduló, 6. forduló, 7. forduló, 8. forduló, 9. forduló, 10. forduló, 11. forduló, 12. forduló

 

Irányító
Emmanuel Ubilla - Kaposvári KK (2)

Bár a Kaposvár kikapott Sopronban, Ubilla ezúttal hasznosan kosárlabdázott, igaz, inkább az elején produkálta magát, az első negyedben neki köszönhetően maradt vállalható távolságban a KKK - 11 pontot szórt ekkor, 5-7-2 leosztásban folytatta a következő három felvonásban. Összesen 25 pontot szerzett kiváló százalékkal (7/11 dupla, 3/4 tripla, 2/2 büntető), volt még 7 gólpassza, 4 pattanója, 2 szerzett labdája és 3 kiharcolt faultja úgy, hogy egyetlen egyszer sem adta el a játékszert. 36 perc alatt végül 35 VAL-t hozott össze, amivel a legjobb irányító volt - Parrish Petty volt hozzá a legközelebb 28 VAL-lal, de győztes csapatokból 25 VAL-ig jutottak csak, így nem volt kérdés, hogy még a 15 ponttal elbukott találkozó ellenére is itt a helye.
 

Dobóhátvéd
William Walker - PVSK-PANNONPOWER (1)

Walker a Jászberény elleni találkozón játszott főszerepet, igaz, a pécsieknél ezúttal is szépen megoszlottak a szerepek a három hátvéd között, és ezúttal Harazin és Horti is kifejezetten jók voltak. Az amerikai hátvédnek főleg a kinti dobások mentek, ennek köszönheti összesen 19 pontját (1/5 dupla, 5/10 tripla, 2/2 büntető), ráadásul akkor ment neki igazán, mikor a PVSK leszakította ellenfelét - 29-26 után gyors egymásutánban dobott 3 hármast is, nagyban neki volt köszönhető, hogy "hirtelen" 40-28 lett az állás Csirke Ferencéknek, onnan meg már nem tudott visszakapaszkodni a JKSE. Volt még 9 pattanója, 5 gólpassza, 3 kiharcolt faultja, és 2 eladott labdájára 2 szerzett is jutott, így összesen 25 VAL-lal zárt 30 percnyi játékidő alatt - itt egyébként a soproni Kevin Tiggs is 25 VAL-ig jutott, Walker csapattársa, Marko Popadics pedig 24-ig, de Walker szerepét valamivel fontosabbnak éreztem, ezért kapott helyet ő és nem a másik két delikvens.
 

Kiscsatár
Váradi Benedek - Falco-Trend Optika KC Szombathely (2)

VAL szám alapján nem nagyon voltak kiemelkedő teljesítmények hármas poszton, egyet leszámítva. Marko Djeraszimovics azonban egy borzasztóan sima meccsen hozott 31 VAL-t úgy, hogy az első félidőben 5 egységig jutott, a 6-7. pontját már -28-nál szerezte - összesen 26-ig jutott -, így ő a jó statja ellenére sem kapott most helyet. A szombathelyiek vezére, Váradi azonban igen, miután a Körmend elleni végletekig kiélezett derbin kulcsszerepet játszott csapata sikerében. A harmadik negyedet még 8 pontos hátrányban kezdte Kálmán László csapata (30-38), Váradi azonban 11 pontot és 2 gólpasszt tett a közösbe 6 és fél perc alatt, a szombathelyiek második félidőben dobott első 16 pontjához mind köze volt, vezetésével egyenlítettek (46-46), majd vették át a vezetést. 29 perc alatt 21 pontot szórt (6/7 dupla, 2/6 tripla, 3/4 büntető), volt 2 gólpassza, 2 kiharcolt faultja, 2 pattanója és 2 szerzett labdája eladott nélkül, így összesen 20 VAL-t tudott felmutatni.


Erőcsatár
Eilingsfeld János - Atomerőmű SE (3)

Az ASE nagyon megverte a MAFC-ot, Eilingsfeld pedig kiemelkedett az erőcsatárok közül - Tristan Spurlock volt egyedül egy lapon említhető vele, de az amerikai egy hasonlóan sima meccsen 5 VAL-lal kevesebbet hozott. Eilingsfeld a tőle megszokott brutális hatékonysággal szórta pontjait, összesen 21-et (6/7 dupla, 2/4 tripla, 3/3 büntető), volt még 9 pattanója (amiből 5 támadó volt), 2 gólpassza, 2 szerzett labdája, 4 kiharcolt faultja és egyetlen eladott labdát sem írtak fel mellé a statisztikusok. 33 perc alatt 34 VAL-t termelt és +31-es mutatója is a legjobb volt a csapatán belül.
 

Center
Edin Bavcic - Sopron KC (1)

A héten nem sokat kellett gondolkodni a centeren a forduló válogatottjában, Bavcic ugyanis teljesen más szintet képviselt, mint bárki más a fordulóban, posztoktól függetlenül is. A bosnyák válogatott magasember nem kifejezetten kiegyensúlyozott idénye messze legjobb mérkőzését produkálta a Kaposvár ellen, hiszen gyakorlatilag hiba nélkül jutott el 35 pontig, csak a büntetőzés ment neki gyengébben (9/10 dupla, 4/5 tripla, 5/8 büntető), volt emellett 12 pattanója, amiből 6-ot a támadótérfélen szedett össze, kiosztott 4 gólpasszt, kiharcolt 5 faultot, egyetlen eladott labdájára pedig jutott 1 szerzett is. 33 perc alatt 47 VAL-t szedett össze, amivel nagyon simán nyerte meg a forduló legértékesebb játékosának járó díjat, ő lett a heti MVP.
 

Legjobb hatodik ember
Wesley Channels - Egis Körmend (3)

Ezen a héten elég komoly verseny alakult ki ezen a poszton, hiszen a szokásos nevek, Watkins és Pearson mellett Gregory, Krapic, Kovács Ákos, Pongó Máté, Butorac, Rakics, Bus Iván és Harazin Tamás is kifejezetten jók voltak. A legjobb Channels lett, aki a Falco-Körmenden a vendégek legjobbja volt Petty mellett. A külső dobás kifejezetten nem ment neki, de így is összedobált 16 pontot (5/7 dupla, 0/3 tripla, 6/7 büntető), volt még 8 pattanója és 8 kiharcolt faultja is 2 gólpassz mellett, igaz, 3 eladott labdája nem mutat szépen. 29 perc alatt 21 VAL-ig jutott - messze nem ez volt a legjobb mérkőzése, de még így is csapata húzóembere tudott lenni, nem rajta múlt a vasi rangadó elvesztése.


Foto, Slide - Tóth Zsombor, sakc.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus