A forduló válogatottja - Alapszakasz, 14. forduló

A hétvégén lejátszották a magyar férfi NBI/A alapszakaszának 14. körét - lássuk a játéknap legjobbjait, a forduló válogatottját.

 

(Zárójelben található, hogy hanyadik alkalommal szerepel a forduló válogatottjában)
A 14. forduló mérkőzéseiről ezen a linken olvashattok!

A korábbi forduló válogatottak: 1. forduló, 2. forduló, 3. forduló, 4. forduló, 5. forduló, 6. forduló, 7. forduló, 8. forduló, 9. forduló, 10. forduló, 11. forduló, 12. forduló, 13. forduló


Irányító
Deville Smith - MAFC (3)

A MAFC irányítója a 40 VAL-os Ubillát szorította ki a forduló egyhónapos "késéssel" megrendezett zárómeccsén. Smith egészen kiválóan játszott végig nem kevesebb, mint 60 percet - amellett, hogy jobb statisztikákat produkálhatott, ezt végigbírni sem volt egyszerű. 43 pontot szerzett, méghozzá egészen kitűnő százalékkal (11/19 dupla, 2/7 tripla, 15/18 büntető), ennél is fontosabb viszont, hogy nemcsak simán jó scorer volt a mérkőzésen, de a legfontosabb szituációkban is ő lépett fel: a negyedik negyed végén az ő két pontjával egyenlített a MAFC, az első hosszabbítás végén a triplája jelentette az egált, a második ráadásban megint két büntetővel egalizált a végén, a harmadik OT-ben 5 pontot szerzett, a negyedikben pedig 7-et. 4 eladott labdája mellett volt 8 pattanója, 4-4 szerzett labdája és gólpassza, valamint 12 kiharcolt faultja, ami 46 VAL-t eredményezett. Számok és fontos szituációkban dobott kosarak alapján is kérdés nélkül lett a forduló MVP-je - Tiggs és Djeraszimovics bánták ezt, akiket utólag meg kellett fosztani a címtől.
 

Dobóhátvéd
Kevin Tiggs - Sopron KC (5)

Az Ubillánál említett két emberből ő az egyik - a soproniak dobóhátvédje sokadik kiváló és nagyon sokoldalú teljesítményét hozta, csapata (talán) legkiegyensúlyozottabb játékosának számít ebben a szezonban. Tiggs a Pécs elleni, idegenbeli győztes mérkőzésen 34 perc alatt 20 pontot szórt (4/4 dupla, 1/2 tripla, 9/12 büntető), volt 9 pattanója és 9 kiharcolt faultja is, 3 eladott labdáját pedig 4 gólpassza, 3 szerzett labdája és 2 blokkja ellensúlyozta. Bár az SKC diadalában hatalmas szerepe volt Tóth Gergelynek is, Tiggs így is főszerepet játszott a sikerben, hiszen az utolsó negyedben fordított Sabáli Balázs csapata, ahol több pattanó, kiharcolt fault és blokk mellett 10 pontot is szerzett az amerikai. Összesen 36 VAL-lal zárt az élő statisztika alapján
 

Kiscsatár
Marko Djeraszimovics - KTE-Duna Aszfalt (5)

A múlt héten hiába hozott 30 VAL fölött Djeraszimovics, túl sok minden a statisztikái mögött nem volt egy lefutott mérkőzésen, nem úgy most... A KTE nagy meccset nyert a Falco ellen, a második félidőben 16 pontos hátrányból fordítottak, amelyből megint a szerb swingman vállalta a legnagyobb részt. Djeraszimovics 38 perc alatt 26 ponttal (6/9 dupla, 3/5 tripla, 5/5 büntető) terhelte meg a szombathelyiek gyűrűjét, emellett volt 7 kiharcolt faultja, 4 gólpassza, 4 szerzett labdája és 0 eladott. Ő is akkor volt jó igazán, amikor kellett - a Kecskemét a második félidőben fordított, 58 pontot dobott 31-27-es leosztásban, amelyből Djeraszimovics 10-10 egységgel vette ki a részét. 38 VAL-lal zárt összességében.


Erőcsatár
Rajvarinder Singh Sihota - MAFC (2)

Sihota viszonylag simán került be végül a forduló válogatottjába, mivel nem sok meghatározó produkció érkezett az erőcsatároktól - a 26 VAL-lal végző Hendlein Rolandot szorította ki "utólag". Ahogy Smith-nél, úgy nála is ki kell emelni a 60 percet, de ezt végig is kellett bírni erővel, ő pedig megtette. 32 pontot szerzett, igaz, nem a legjobb hatékonysággal (7/17 dupla, 4/14 tripla, 6/6 büntető), de ebből 3 egységet a harmadik hosszabbítás legvégén hozott, az ő triplájával mentette negyedik ráadásra a NYKK elleni mérkőzést a fővárosi alakulat. Volt 15 pattanója, amiből 9 támadó volt, és volt ugyan 4 eladott labdája, de 6 gólpasszal, 4 kiharcolt faulttal és 1 szerzett labdával kompenzálta mindezt, így 30 VAL-lal került be.


Center
Djordje Pantelics - Zalakerámia ZTE KK (6), Tóth Ádám - Atomerőmű SE (1), Kemal Karahodzsics - KTE-Duna Aszfalt (1)

Nem volt egyetlen kiemelkedő produktum sem ebben fordulóban ötös poszton, de három center is nagyon fontos teljesítménnyel rukkolt elő egy-egy szoros és megnyert meccsen. A ZTE-nél Pantelics szinte végig játszotta az egész Alba elleni rangadót, mivel nem nagyon volt cseréje, így 39 perc alatt 12 pontot (5/8 dupla, 0/3 tripla, 2/2 büntető), 12 pattanót, 5 gólpasszt, 5 blokkot, 2 kiharcolt faultot és 1-1 szerzett, valamint eladott labdát hozott a zalaegerszegiek konyhájára - megint egy all-around számsor tőle. A Paksnál Tóth Ádám is kulcsszereplő volt, mert Ryan Watkins lelépése miatt elég rövid lett az ASE magasember rotációja - 26 perc alatt termelt 18 pontot (5/7 dupla, 1/1 tripla, 5/7 büntető), 9 pattanót, 1 blokkot, 6 kiharcolt fault, illetve 3-3 gólpasszt és eladott labdát. A Kecskemétnél Karahodzsics 27 perc alatt dobott 19 pontot (8/11 dupla, 3/5 büntető), szedett 5 pattanót, osztott ki 3 gólpasszt, ütöttek rajta 5 faultot és szerzett egy labdát. Pantelics és Tóth 28-28 VAL-lal zártak, Karahodzsics 26-tal, de utóbbinak volt a "leglátványosabb" sorozata - a Falco elleni mérkőzés harmadik negyedében és a negyedik legelején 11 pontot szórt, ezekkel a kosarakkal vette át a vezetést a KTE, majd növelte tovább előnyét a záró felvonásban, így őt sem szerettük volna a lehagyni a másik két delikvens mellől.
 

Legjobb hatodik ember
Tóth Gergely - Sopron KC (2)

A Pécs alacsony szerkezete miatt ezúttal csereként lépett pályára Tóth Gergely, de nagyot játszott, főleg ha azt is beleszámoljuk, hogy Bavcic kiállítása után elég komoly szerep hárult rá. Már a találkozó első felében sem nyújtott rossz teljesítményt, de akkor még kellett a bosnyák mellett négyest is játszania, ezen a hétvégén azonban ötös poszton volt igazán elemében: miután Bavcic kiültette magát egy technikaival, 7 pontot szórt Tóth csak a harmadik negyed végén, szinte egymaga hozta vissza -9-ről a Sopront ebben a felvonásban. Az utolsó 10 perc elején gyorsan dobott még öt pontot, utolsó duplájával vette át a vezetést az SKC 72-74-nél - innen még egyszer fordított a Pécs, de onnantól a soproniak akarata érvényesült. 28 perc alatt 23 pontot (4/5 dupla, 3/5 tripla, 6/8 büntető), 5 pattanót, 5 kiharcolt faultot és mindössze egy eladott labdát jegyzett, így 22 VAL-lal zárt. Volt egy-két jó csereteljesítmény rajta kívül is, de meg sem közelítették fontosságban az övét, simán lett a legjobb hatodik ember ebben a körben.


Foto, Slide - kosasport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus