A forduló válogatottja - Alapszakasz, 15. forduló

A múlt héten lejátszották a magyar férfi A-csoport alapszakaszának 15. körét - a forduló válogatottját olvashatjátok.

 

A korábbi forduló válogatottak: 1. forduló5. forduló7. forduló8. forduló6. forduló9. forduló4. forduló10. forduló11. forduló2. forduló3. forduló12. forduló13. forduló, 14. forduló


Irányító
Marko Boltics - Naturtex-SZTE-Szedeák (4)

Nagyon kevés hibával játszott ezúttal is a Szedeák irányítója, így hiába nem hozott olyan kiemelkedő számsort, összességében borzasztóan hasznosan kosarazott a Pécs ellen majdnem 40 ponttal megnyert derbin. 15 pontot szórt (5/8 dupla, 1/1 tripla, 2/2 büntető), volt 8 gólpassza, 4 szerzett labdája, 3 pattanója, 1 blokkja és 5 kiharcolt faultja, a negatív oldalra pedig mindössze 1 eladott labda és 3 beütött fault került, így 35 és fél perc alatt 29 VAL-t szállított.


Dobóhátvéd
Váradi Benedek - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (1)

A listavezető Alba Fehérvárt kiütő Falco legjobbja volt a héten, ezzel érdemelte ki a helyet a forduló csapatában - ráadásul nem akkor szórta meg magát, amikor már eldőlt a mérkőzés, hanem végig kiegyensúlyozott volt, nagy szerepe volt abban, hogy ilyen sima lett a végére a rangadó. A magyar válogatott játékos 23 pontot szerzett, kiválóan célzott kintről (3/4 dupla, 5/8 tripla, 2/2 büntető), és volt ugyan 3 eladott labdája, de 4-4 pattanóval és gólpasszal, 1 szerzett labdával, valamint 2 beütött mellett 3 kiharcolt faulttal kompenzálta mindezt, így 32 perc alatt 26 VAL-ig jutott.

(Julian Norfleet volt hozzá a legközelebb, de csak 25 VAL-t szerzett a ZTE légiósa, ráadásul a Vasas ellen, ezért került be a sokszor hármast játszó Váradi ide.)


Kiscsatár
Laurynas Samenas - Atomerőmű SE (1)

A litván játékos az ASE egyik húzóembere volt ezúttal, nagyban neki és Tibynek köszönhetően tudott újra nyerni a paksi együttes. Alig hibázott Samenas, ha a pontszerzésről volt szó, így jutott el 23 pontig (1/2 dupla, 5/6 tripla, 6/7 büntető) - volt még 6 pattanója, 3 gólpassza, 1 szerzett és 2 eladott labdája, valamint  3 beütött és 5 kiharcolt faultja, így 34 perc alatt 30 VAL-t hozott.

(Chris Smith egy végtelenül egyoldalú meccsen jutott el 29 VAL-ig, ráadásul a vesztes csapatban, a Pécsnél.)


Erőcsatár
Matt Tiby - Atomerőmű SE (4)

Az ASE magasembere ugyan center, de annyira meghatározó teljesítményt hozott (és jobb is volt, mint a négyes poszton játszók), hogy ide betettük ezen a héten. Tiby 21 pontos (7/14 dupla, 2/4 tripla, 1/1 büntető), 15 pattanós dupla-duplát jegyzett, emellett volt 3 gólpassza, 1 szerzett labdája, 2 beütött és 4 kiharcolt faultja. Rengeteget játszik egyébként, most majdnem 38 percet töltött a parketten, ami alatt 33 VAL-ig jutott - most már hetek óta ő az új erőre kapó paksiak legjobbja a pályán, ez pedig most megint győzelmet ért számukra.

(Mellette Lóránt Pétert kell mindenképpen kiemelni, aki az Alba legjobbja volt Szombathelyen 22 ponttal és 29 VAL-lal, de annak ellenére, hogy nem rajta múlt csapata végül sima veresége a Falco ellen, Tiby egyéni teljesítményét az ASE sikerével együtt most többre taksáltuk.)


Center
Nenad Szulovics - Naturtex-SZTE-Szedeák (2)

A kör legjobb egyéni produkcióját nyújtotta Szulovics, aki abban a második negyedben parádézott leginkább a Pécs elleni összecsapáson, mikor a Szedeák lényegében eldöntötte a mérkőzést a maga javára. Rendkívül hatékony és sokoldalú is volt egyben a center, hiszen 22 pontja (8/10 dupla, 1/1 tripla, 3/4 büntető) mellett volt 7 pattanója, 5-5 gólpassza és szerzett labdája, valamint 6 kiharcolt faultja, így 1-1 eladott labdája és személyi hibája is azt jelentette, hogy 27 és fél perc alatt 38 VAL-t produkált - ezzel ő lett a forduló MVP-je.


Legjobb hatodik ember
Tóth Gergely - Sopron KC (1)

A Sopronnál több hasznos cserejátékos is volt (Myles, Mills), végül Tóth Gergely ért el a legjobb VAL-t, így került ő kiválaszásra. A magasember 16 pontot szórt, pedig a büntetők nem mentek neki (5/6 dupla, 2/4 tripla, 0/3 büntető), volt, 5 pattanója, 3 gólpassza, 1-1 blokkja és eladott labdája, valamint 1 beütött és 2 kiharcolt faultja, így kevesebb mint 20 és fél perc alatt jutott el 19 VAL-ig.

(Sok csere nyújtott most jó teljesítményt, a Szolnokból Milos Boriszov, a ZTE-nél Kerpel-Fronius Balázs, a Sopronnál Anthony Myles 16-16 VAL-t hoztak, Révész Ádám a Szedeáknál 15-ig jutott, de Harazin Tamás a Pécsnél például 21-ig. Előbbiek mind sima meccseken hozták produkcióikat Tóthhoz hasonlóan, utóbbi pedig súlyos vereséget szenvedett együttesével, emiatt került be végül a soproni magasember.)


Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus