NBA-visszatekintő '15: díjak, rekordok, induló rájátszás

Jordan nem tér vissza, Paul George igen - Curry saját magával versenyez - Pau Gasol élete szezonja - Hall of Fame - LAC-Spurs az első körben

április 01. Michael Jordan a visszatérésre, Adam Silver gyökeres változtatásokra készül, megjelenőben David Stern botránykönyve – vagy mégsem?

április 1. A statisztikusok kiszámolják: Tony Parker szerezte a legtöbb győzelmet első 1000 alapszakasz-meccsén – 718-at. A Spurs irányítója Scottie Pippent (715) és csapattársát, Tim Duncant (707) előzte meg. Egy pályafutás hivatalos vége: a Lakers kiteszi keretéből a visszavonulását korábban bejelentő Steve Nash-t. James Harden 51 pontos karriercsúcsot vág a Sacramentónak.

április 2. a későbbi döntősök, Steve Kerr és David Blatt a hónap edzői nyugaton és keleten.

április 3. Pau Gasol 50. dupla-dupláját jegyzi a szezonban, végül 54-ig jut, amivel első helyen végez a ligában. A vert mezőnyben a fiatal erőgépek: Andre Drummond (48), DeAndre Jordan (47), DeMarcus Cousins (47)…

április 5. 9 hónappal horrorisztikus lábtörése után Paul George újra pályán!

április 6. Bejelentik az idei Hall of Fame-be választottak teljes névsorát.

április 7. Sporttörténelmi pillanat: az április 2-án leigazolt Sim Bhullar pályára lép a Sacramento Kings színeiben, a kanadai-indiai óriás az első indiai felmenőkkel rendelkező NBA-játékos lett. Nem véletlen, hogy az NBA első indiai származású tulajdonosa, Vivek Ranadive csapatában sikerült mindez. Szintén sporttörténelem San Antonióban: Duncan, Parker és Ginobili 730. közös meccsét játssza, ami új NBA-rekord.

április 8. A Boston Celtics egyik legnagyobb legendája, John Havlicek 75 éves. Chris Copelandet megkéselik egy New York-i szórakozóhelyen, ugyanitt Pero Anticsot és Thabo Sefolosha-t letartóztatják. Utóbbi a rendőri intézkedés közben lábát töri, később be is perli emiatt az NYPD-t.

április 9. Nincs vége a sporthistóriának: Stephen Curry stílusosan dönti meg saját rekordját (272) az egy szezonban beszórt triplák számában, végül 286-nál áll meg.

április 10. 143-144 a Nuggets-Mavericks meccs vége kétszeri hosszabbítás után, ez a szezon legtöbb pontot hozó összecsapása.

április 11. Negatív rekordot dönt a Magic és a Knicks, a 2. negyedben 8-7-re végeznek – a támadóidő (1954) bevezetése óta nem született ennyire kevés pont egy negyedben.

április 12. Russell Westbrook 54 pontos karriercsúcsa sem elég a rájátszásért kaparó Thundernek.

április 13. Klay Thompson az NBA történetének első játékosa, aki maximum 30 percet töltött a parketten, de legalább 40 pontot szórt – a GSW hátvédje 42-ig jutott a Grizzlies ellen.

április 14. Az új TV-szerződés megkötése után kiszivárognak az első infók, miszerint a fizetések drasztikusan nőni fognak 2016 nyarától.

április 15. Russell Westbrook a liga pontkirálya, de az OKC nem jut be a playoffba – a Pelicans ugyanis legyőzi a címvédő Spurst az alapszakasz utolsó játéknapján. Kialakul a rájátszás mezőnye és lebonyolítási rendje, illetve a lottery-esélyek is.

április 16. A liga bejelenti, hogy növekedési hormon (HGH) ellenőrzések lesznek a 2015-16-os idénytől, az első lebukás 20, a második 45 meccses eltiltást ér, harmadjára örökös eltiltás következik.

április 17. Kiszivárognak az első infók arról, hogy 2017-18-tól a Nike lesz a liga mezgyártója, az adidas nem hosszabbít szerződést.

április 18. Kezdődik a 2015-ös playoff, a Wizards azonnal pályaelőnyt lop Torontóban.

április 19. Az alapszakasz legszebb jeleneteiből készít válogatásokat az NBA.

április 20. Lou Williams (Toronto Raptors) az Év Legjobb Hatodik Embere. 14 pontos hátrányból áll fel a GSW és 2-0-ra vezet a Pelicans ellen.

április 21. Mike Budenholzer (Atlanta Hawks) az Év Edzője. A Wizards dupla pályaelőny-szerzéssel sokkolja a Raptorst.

április 22. Scott Brooks vezetőedző állásába kerül, hogy a Thunder nem jutott be a playoffba. A Spurs hosszabbításban veszi el a pályaelőnyt a Clipperstől.

április 23. Kawhi Leonard az Év Védője, szoros csatában győz Draymond Greennel szemben. Rajon Rondo megbukik Dallasban, Rick Carlisle kijelenti, hogy valószínűleg soha többé nem látjuk már Dallas-mezben. A Cavs, a Bulls és a Warriors is 3-0-val áll a rájátszásban.

április 24. 128-130-ra nyer a Rockets Dallasban, 20 éve nem született ennyi pont egy rájátszás-mérkőzésen. A Spurs 2-1-re vezet a LAC ellen.

április 25. A Golden State kisöpri a Pelicanst, a Bulls Rose bakijai miatt nem végez 4-0-ra a Bucks ellen.

április 26. Söpör a Cavaliers és a Wizards, visszaveszi a pályaelőnyt a Clippers. Kelly Olynyk több hónapos rehabra küldi Kevin Love-ot.

április 27. Brooklyn-Atlanta 2-2, Bulls-Bucks: 3-2! A Milwaukee idegenben is nyerni tud.

április 28. A Spurs 3-2-re vezet a Clippers ellen, a Houston Rockets 1997 óta mindössze másodszor a 2. körben.

április 29. A Grizzlies 4-1-re győz a Portland ellen, ott vannak a 2. körben.

április 30. Billy Donovan 5 évre 30 millió dollárért a Thunder új vezetőedzője. Nincs meglepetés, Andrew Wiggins az Év Újonca – az elsőéveseket egész szezonban végigkísértük New Kidds On The Block rovatunkban. Hetedik meccs dönt a Spurs-Clippersen, a Bulls 4-2-re hozza a Bucks elleni csatát egy fizikális 6. meccsen.


Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus