A Fener Belgrádban, a CSZKA Barcelonában

Ma este hat meccsel zárul le az Euroliga alapszakasz-csoportkörének negyedik fordulója, s a csemegékkel teli játéknap két összecsapását is élőben láthatjuk itthon a DIGI Sport jóvoltából. 19:00-tól a Zielona Gora és a Galatasaray ütközete kerül képernyőre, majd a Partizan – Fenerbahce derbit is végigizgulhatjuk magyar kommentárral, továbbá a mai játéknapon néz farkasszemet egymással a Barcelona és a CSZKA is, tehát nem akármilyen program elé nézünk. Jöjjön is a mai előzetes minden párosításhoz!

A-csoport:

JSF Nanterre (francia, 1 – 2) – Budivelnik Kijev (ukrán, 1 – 2) (20:45)

Két olyan gárda meccsel egymással gall földön, mely az előző héten szerezte meg az első diadalát a kontinens legelitebb kosaras színpadán, így pláne lesz jelentősége annak, ki nyer ma, hiszen ebben a csoportban az egyetlen, reálisan szabad Top 16-os helyért ez a két alakulat és a Partizan verseng, aki itt most nyer, komoly lépéselőnybe is kerül. A francia bajnok nem kicsit erősödött azzal a napokban, hogy visszaigazolta tavalyi hősét, David Lighty-t, aki most debütál a szezonban, de a Summers, Lavrinovic páros fémjelezte kijevi gárda jobb játékos anyaggal rendelkezik, mint mai riválisa. A francia kiscsapat mesebeli sztorija viszont legutóbb egy barcelonai győzelemmel lett még hihetetlenebb, így akkora erőt meríthetett a Nanterre, ami után képtelenség azt mondani, hogy kevésbé esélyesebb otthon, mint a Budivelnik az ő pályáján.

Partizan Belgrade (szerb, 1 – 2) – Fenerbahce Ülker (török, 3 – 0) (20:45, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Nem kevés összefonódás van a felek közt, hiszen 1992-ben a Fener mostani vezetőedzője, Zseljko Obradovics Euroligát nyert a belgrádiak trénereként, Bo McCalebb pedig a Partizant most is trenírozó Dusko Vujosevics regnálása alatt robbant be az európai kosaraselitbe – tette mindezt abban az esztendőben, melyben Bojan Bogdanovic, az Ülker fiatal csillaga hihetetlen vereség részese lehetett még a Cibona Zagreb kosarasaként az Adria Liga döntőjében a szerbek ellen. A Pionirban soha senkinek sem könnyű nyerni vendégként, pláne amikor nem az esélyes szerepében tetszeleg a Partizan, s bizony ezen az estén a veretlen isztambuli sztárgárdával szemben nem tekinthető favoritnak a belgrádi fiatal had, mely természetesen még most sem számíthat Davis Bertansra, aki ACL-szakadásból épül fel jelenleg. A vendégeknél Banis Ermis, Oguz Savas és Ilkan Karaman inaktív, de az Obradovics-legénység eddig is nélkülük menetelt, illetve állt össze meglepően hamar és a tavalyihoz képest sokkal jobban. Fantasztikus hangulatra és hullámzó mérkőzésre számítunk, ahol azért a vendégek az esélyesebbek, de az említett Pionir varázsa bármikor felülírhatja a papírformát.

FC Barcelona (spanyol, 1 – 2) – CSZKA Moszkva (orosz, 2 – 1) (20:45)

A CSZKA óriási verésbe futott bele Isztambulban egy hete, de a Barca talán még kiábrándítóbban szerepelt ezzel párhuzamosan, hiszen az Oleson, Lorbek páros nélkül harcoló katalánok otthon tudtak kikapni a Nanterre-től, sőt mi több, Xavi Pascual együttese kínkeservesen verte csak a gyengécske San Sebastiant a spanyol ACB-ben, tehát az aktuális forma nem a spanyolok mellett szól. Ettore Messina legénysége is erősen épülőben van még, egyelőre nem sikerült megtalálni az egyensúlyt az újak és a régiek közt a kereten belül, de ma inkább a rosszabbul is álló Navarróékon lesz a nyomás, ami kedvezhet az egészségesebb, komplettebb moszkvaiaknak. Igencsak kiszámíthatatlan ez a párosítás, de inkább szoros meccset várhatunk.

C-csoport:

Stelmet Zielona Gora (lengyel, 1 – 2) – Galatasaray (török, 1 – 2) (19:00, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

Az előző fordulóban komoly meglepetést szolgáltatva megszerezte első Euroliga-győzelmét a lengyel bajnok, méghozzá a Siena hazai két vállra fektetésével, de ma kerülhetne csak igazán közel a Top 16-hoz a Zielona Gora, amennyiben az Aldemir, Jawai, Markoishvili trió távollétében elég tartalékosnak tekinthető Galatát legyűrnék. A törökök viszont két vereség után tisztában vannak vele, hogy a továbbjutáshoz elengedhetetlen lenne megszerezniük a győzelmet a Mantas Cesnauskist kényszerből jegelő rivális otthonában. Pops Mensah-Bonsu érkezése azért némi gyógyírt jelenthet a vendégek számára, pláne, hogy már a bemutatkozásakor képes volt dupla duplázni a brit ex-NBA-s nagyember, s összességében komoly meglepetés is lenne, ha Zamojskiék a múlt heti bravúrjukat követően megint nyernének.

Bayern München (német, 2 – 1) – Unicaja Malaga (spanyol, 2 – 1) (20:00)

A Bayern Hamman és Thompson visszatérésével már teljes kerettel rendelkezik – és ennek megfelelően nem keveset erősödött is -, a Malaga pedig Toolson, Urtasun és az élete formájában lévő, de megsérülő Nik Caner-Medley nélkül vendégként akkor sem favoritnak tekinthető, ha tudjuk, igazi idegenbeli specialista az Unicaja. Joan Plaza mester a garancia arra, hogy az andalúzok ilyen felállásban is kihozzák majd magukból a maximumot és könnyen lehet, hogy lesz esélyük is a győzelemre, de annyira egyben van az egy hete még az Olympiakosz csarnokát is majdnem bevevő Bayern, hogy nehéz elképzelni a müncheniek hazai vereségét. Persze az esélyesség terhét el kell viselnie a Djedovic, Bryant, Troutman, Szavovics négyes fogat vezette német kirakatcsapatnak, de Szvetiszlav Pesics vezetőedző pár hasonló helyzetben helyt állt már korábbi klubjai élén, ezért vélhetően nem kell féltenünk ma a Bayernt sem.

Montepaschi Siena (olasz, 0 – 3) – Olympiakosz (görög, 3 – 0) (20:30)

Ma kis túlzással végleg elcsúszhat a Siena, pedig még az alapszakasz felénél sem tartunk, ám amennyiben a Spencer Nelson kiesését még mindig nyögő olasz bajnok kikap a címvédőtől otthon, már dupla lépéshátrányban lesz az utolsó, még Top 16-ot érő helyen lévő riválisához képest. A veretlen görögöknél ráadásul csatasorba állt a Realtól igazolt Mirza Begic is, tehát a palánk alatt egészen extra magasságbeli, illetve erőfölényben lehet a Barcokasz-legénység. A píreusziak már nyertek komoly meccset idegenben ebben az Euroliga-szezonban is (Isztambulban, a Galata ellen), így abszolút esélyesnek tekinthetők most is a múlt heti MVP-vel, Bryant Dunstonnal a sorban.

Minden mai mérkőzés élőképpel nézhető erre a linkre kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus