Euroliga: Két TV-s meccs jut mára

Ma este öt találkozóval zárul az Euroliga alapszakasz-csoportkörének ötödik fordulója, közte két olyan meccsel, amit a DIGI Sport 2 élőben közvetít itthon. A Galatasaray - Bayern München rangadó mellett a képernyőre kerülő CSZKA - Partizan derbi is csemege, de a Milano és a Strasbourg összecsapásán is különösen nagy a tét, s utóbbi mérkőzést is végigizgulhatjuk magyar kommentárral. Vegyük is számba, mire számíthatunk ezen a játéknapon!

A-csoport:

CSZKA Moszkva (orosz, 2 - 2) - Partizan Belgrade (szerb, 1 - 3) (17:00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Mindkét gárda elvesztette legutóbbi két találkozóját, ráadásul az egyébként idegenben elég gyengének számító Partizan a régóta sérült Bertans mellett Muszlit és Kinsey-t is kényszerből kell, hogy jegelje ma, így papíron sok sansza nincs a belgrádi hadnak az otthon szinte verhetetlen CSZKA ellen.

Ugyanakkor annyira rossz formában van Ettore Messina együttese, hogy a három éve még Moszkvában is edzősködő Dusko Vujosevics tapasztalatának köszönhetően nem elképzelhetetlen, hogy erre a derbire képes annyira felpörögni a fiatal szerb bajnok, hogy legalább szoros derbit csináljon. A Partizan-nevelésű Krsztics vélhetően nem lesz még ott a hazaiaknál, de ezt a meccset így is be kell húznia az orosz kirakatcsapatnak.

 

B-csoport:

EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 2 - 2) - Strasbourg (francia, 0 - 4) (20:30, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A Milano is kötelező győzelem előtt áll, ha komolyan gondolja a csoportból való továbbjutást, de a gall ezüstérmes nyeretlensége ellenére sem lebecsülendő ellenfél, mivel most már Diot is ott lehet a pályán a vendégeknél és veszítenivalója nincsen ezen a szinten a sorozat legjobb dobóját, Alexis Ajincát is felvonultató Collet-bandának. Mivel az olaszok továbbra is küzdenek a palánk alatti sérültjeik pótlásával, így valamennyire sebezhetőnek tűnnek, de kisebb csoda lenne egy Strasbourg-diadal Milánóban, bárhonnan is közelítjük meg ezt a párosítást.

 

C-csoport:

Olympiakosz (görög, 4 - 0) - Stelmet Zielona Gora (lengyel, 1 - 3) (18:00)

A kétszeres címvédő a valaha volt legjobb rajtját produkálhatja, amennyiben ezt a meccset is hozza, márpedig a lengyel bajnok két vállra fektetése könnyed ujjgyakorlat kell, hogy legyen ennek az Olympiakosznak, ez nem is kérdés. Szlukasz, Mavroidisz és Simmons sem állhat ma Jorgosz Barcokasz edző rendelkezésére, ám ettől még óriási a két gárda közötti különbség és a hellének stabilitása és mentalitása miatt ennek ki is kell jönnie a pályán ma este.

Galatasaray (török, 2 - 2) - Bayern München (német, 3 - 1) (19:00)

A törökök elvesztették Jamont Gordont és Erwin Dudley-t is a már korábban kidőlő Nate Jawai, Manu Markoshvili páros mellett, viszont felépült Furkan Aldemir és talán már ott lehet a parketten az új szerzemény, Malik Hairston is a Galatánál. Kell is az utóbbi két ász segítsége, hiszen a Bayern igencsak magas szintet képvisel és Szvetiszlav Pesics mester meglepően korán össze is rakta a német válogatottak mellett remek légiósokra is építő bajor együttest, mely gyakorlatilag a második helyért vív harcot ebben a csoportban az isztambuliakkal. Az esélyekről nehéz nyilatkozni, mert egyelőre nem látni, hogy sebzett vadként harcoló alakulat lesz-e a Galatasaray ilyen helyzetben ma, vagy pedig rányomja a bélyegét a helyzet a vendéglátók játékára. 

 

D-csoport:

Crvena Zvezda (szerb, 1 - 3) - Lietuvos Rytas (litván, 1 - 3) (20:00)

Bár mindkét együttes ugyanolyan mérleget tudhat magáénak, jóval erősebb csapatnak tűnik a ma egyébként is otthon szereplő Zvezda, mely múlt heti vitoriai bravúrjával életben tartotta továbbjutási esélyeit is, most pedig be kell húznia  ezt a derbit ahhoz, hogy be is érje a tabellán Hangáékat. Ugyanakkor azt sem szabad elfelejtenünk, hogy ha valamilyen módon nyernének a litvánok, hirtelen számukra is nyílt lenne a Top 16-ért folytatott küzdelem, de ehhez egészen extra dobóforma kellene tőlük és komoly betli a palánk alatt és mezőnyben is jóval erősebb, jobban összerakott belgrádiak otthonában, ráadásul a Pionir varázsát aligha tudja legyőzni a Lietuvos.

Erre a linkre kattintva az összes mai mérkőzés élőképpel megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus