17 pontos előnyről bukott az Olaj, Perry megsérült

A Szolnok irányítója a második negyed elején, a Mornar Bar vezére a harmadik végén szállt ki - 17 pontos fórról kapott ki az Olaj.

FIBA Europe Cup, Második csoportkör, K csoport, 1. forduló
KK Mornar Bar (1-0) - Szolnoki Olaj KK (0-1) 73-68 (19-17, 13-23, 22-19, 19-9)

Mornar Bar: Needham 15, Bakics 7/6, Csalics -, Micsovics -, Lukovics 7.
Csere: Pavics 4, Vujosevics 7, Mugosa -, Raley Ross 9/3, Vranjes 24/6.

Szolnoki Olaj KK: Perry 4, Phillip 4, Vojvoda 15/3, Milosevics 16/6, Andric 22.
Csere: Polyák -, Kovács 2, Ford 1, Tóth Á. 4, Tóth Z. -.

A mérkőzés teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

Az első negyedben kicsit lassan kaptak lábra a csapatok, de a Szolnok Andric vezetésével folyamatosan párpontos előnyben kosarazott, a felvonás felénél Vojvoda büntetője után négy pont volt a differencia a javukra (8-12). A következő percek Vujosevics és Vojvoda párbajáról szóltak, de egyik gárda sem brillírozott, és akkor még finoman fogalmaztuk - Vranjes révén egyenlítettek kétszer is a hazaiak, majd Raley Ross duplájával először vezettek a mérkőzés folyamán, pont az első játékrész legvégén (19-17). A második negyed elején is fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd Perry egy betörésnél megsérült - támadóhibát fújtak rá, és nem igazán tudott utána lábon maradni az Olaj irányítója, azonnal lefeküdt a vendégkispadhoz, és nem is cserélték már be a meccsen. A szolnokiakat azonban ez nem zavarta meg - 28-26 után, a félidő utolsó öt percében 14-4-et mentek Vojvoda vezetésével, így a félidőben már ők vezettek 8 ponttal (32-40).

A fordulás után Milosevics, Andric és Phillip kosaraival 17 pontra nőtt a magyar alakulat fórja a 25. perc elejére (34-51). Úgy tűnt ekkor, hogy teljesen egyoldalúvá válhat a mérkőzés, Needham azonban nagyon rákapcsolt, a következő kevesebb mint négy percben 9 pontot szórt egymaga, így a 28. perc végére már csak 5 pont maradt a montenegróiak hátrányából (48-53). Ennél még közelebb is jutottak Bakics és Vranjes hárompontos akcióival, de a negyed legvégén eladták a labdát, Vojvoda zsákolt, így öt pont volt továbbra is a Szolnok előnye (54-59) - ráadásul a negyed utolsó percében Needham kiszállt, miután kapott egy sportszerűtlen hibát is az első negyedben kapott technikaija után. A záró játékrészben ettől függetlenül lendületben maradt a Mornar Bar - párpercnyi "puhatolózás" után Vranjes egymaga csinált egy 6-0-s futást, fordítottak a hazaiak a 35. perc elejére (63-62). Nagy volt ezt követően a kapkodás mindkét oldalon, de két és fél perccel a vége előtt 5-tel ment a vendéglátó (68-63), ráadásul Vojvodát is kiállították reklamálásért. Andric révén próbálkozott még a Szolnok, de nem volt már esélye fordítani ebben a szakaszban, 73-68-ra győztek a hazaiak.

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus