A Joventutot fogadják Rosco Allenék

Rosco Allen és csapata, az Obradoiro ma este 20:00-tól a Divina Seguros Joventutot fogadja a spanyol bajnokság alapszakaszának 11. fordulójában.

Spanyol bajnokság, alapszakasz, 11. forduló
Rio Natura Monbus Obradoiro (3-7) - Divina Seguros Joventut (3-7)  20:00

Azon kevés alkalmak egyike a ma esti összecsapás, amikor esélyesként léphet pályára Rosco Allen csapata, az Obradoiro, hiszen hazai pályán fogadják egyik riválisukat, a velük azonos mérleggel, 3-7-tel álló Joventut gárdáját. A hazaiak kifejezetten jó formában vannak, az előző négy mérkőzésükből kettőt behúztak, ráadásul a másik kettőn is szoros csatában maradtak alul. A vendégek sincsenek azonban rossz passzban, ők az elmúlt 5 meccsből nyertek meg hármat, megverték többek között a Malagát és a Valenciát is, legutóbb pedig a Bilbao otthonában szenvedtek vereséget, azon nincs mit szégyellni.

A Joventut elég erősen épít a rutinra, öt húzóemberükből négy betöltötte a 30 életévet. Az egyik legismertebb nevük az NBA-ben is megforduló Jerome Jordan, ő és palánk alatti társa, az Euroligában több évet lehúzó Luka Bogdanovics viszik leginkább a 4-5-ös posztot, a periméteren pedig a Caja Laboral egykori csapatkapitánya, a Real Madridnál és a Malagánál is 2-2 évet lehúzó Sergi Vidal, a gárda legponterősebb és legtöbb gólpasszt kiosztó játékosa, Albert Sabat, illetve a 20 esztendős Alberto Abalde az alapemberek, ők öten emelkednek ki a többiek közül. Azt is hozzá kell tenni, hogy a minőség messze elmarad a Joventutnál a nagycsapatokhoz képest, de elég mélyek, tele vannak 4-5 pontos játékosokkal még, akik közül a pattanózás miatt kiemelkedik a két center, Garrett Stutz és Albert Mirales, a tripladobásuk miatt pedig a szlovén Luka Lapornik és a litván Sarunas Vasiliauskas.

Nagyon óvatosnak kell lennie az Obradoirónak, mert ez egy kifejezetten nyerhető meccsnek tűnik, és ha komolyabban el akarnak indulni felfelé, akkor meg kell verniük mai ellenfelüket, de a Joventut hozzájuk hasonlóan kevésbé ismert játékosok egyre jobb elegyét alkotja. Mindkét gárda kezd formába lendülni, mindkettőnek kell is a siker, úgyhogy jó meccsre van kilátás.

Élőképes streamet ezen a linken találtok majd a meccshez!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus