A pesarói átok ellen is küzdenek ma Perlék

A kupadöntő már a "zsebben", így a Perl-alakulat ma már az 5. helyet készül megvédeni az amerikai-magyar Jarrod Jones Pesarójának otthonában

2008 után újra kupadöntőt ünnepelhet a szicíliai kisváros, de Capo d' Orlandóban ezzel nem laktak jól, az újabb cél már a minél jobb alapszakasz szereplés, hiszen minden megszerzett győzelem egy apró lépés a következő lépcső, a távolabbi álom, a rájátszás eléréséhez.

Miután majd' két hete az Orlandina Basket eladta Bruno Fitipaldót a török Galatasaray együttesének, sokan úgy vélték, az olaszok napokon belül gondoskodnak a nagyszerű irányító pótlásáról, ám érdekes módon az utóbbi napokig csak halvány peltykák szintjén merültek fel nevek (Ryan Arcidiacono, Ryan Boatright, Toni Prostran, Jakob Vladovic) a poszt betöltésére. Ám két napja egy komoly NBA múlttal bíró karmester került a hírek szerint komoly eséllyel a képbe Perl Zoltán klubjánál: Eric Maynor. A 2009 és 2014 között 290 NBA mérkőzésen pályára lépő amerikai hátvéd jelenleg még a  Varese "egyese", ám a legendás lombard egyesület katasztrofális idei szereplése miatt az olasz szaksajtó szerint küszöbön áll a szakítás Maynor és a Varese között, és ha ez bekövetkezik, a Capo d' Orlando tárt karokkal várná az OKC egykori játékosát. Maynor esetleges érkezése a jövő zenéje lehet, Pesaróban még nélküle, de talán már a hosszú sérüléséből felépülő kapitányával, Sandro Niceviccsel állhatnak fel a kék-fehérek.

Lóránt Péter ex-klubja ebben a szezonban is a kiesés ellen harcol, az egykori bajnokcsapatnak minden pontra égetően szüksége lehet. A sors érdekes fintoraként a Pesaro idei megmentője is Szolnokról érkezhet. Az amerikai-magyar Jarrod Jones az elmúlt szezonban még az Nb1-ben pattogtatott az Olaj játékosaként, míg most nem kis meglepetésre egészen elképesztő (támadó)teljesítményt nyújtva szinte a vállán viszi a Pesarót. A magyar válogatottban is számításba vett "JJ" dupla-duplás teljesítménye kiemelkedik csapatából, ám rajta kívül a Pesaro idei légiós választásai nem tekinthetőek igazán telitalálatnak.

Zoliék ma egy kedves ismerőst is üdvözölhetnek az Adria partján, a tavalyi harcostárs Simas Jasaitis már piros-fehér mezben ellenfélként üdvözölheti a Capo d' Orlandóból érkező vendégeket. A litván mesterlövész Pesaróban már korántsem olyan veszélyes "fegyverként üzemel", mint tette azt tavaly még a mai látogatók profijaként. Jasaitis honfitársa, Donatas Zavackas és a kameruni Landry Nnoko csak kiegészítő játékos, de a három amerikai kisember (Brandon Fields, Marcus Thornton, Ryan Harrow) közül bármelyik lehet veszélyes Perlék győzelmére, még akkor is, ha egyikük teljesítménye sem igazán kiegyensúlyozott.

A Pesaro nem lehet igazán büszke hazai teljesítményére, a 6 hazai találkozójából 4-et elvesztett, ám Jasaitisék hullámzó formájukkal ahogy bárki ellen ki tudnak kapni, úgy szinte bárki ellen képesek lehetnek a bravúrra, ezt jól jelzi, hogy az elmúlt héten kis híján Milánóban lepték meg a bajnoki címvédő Olimpia Milánót, emiatt is abszolút kétesélyes a mai bajnoki. Ahogy arra a főcímünkben is utaltunk, a pesarói Adriatic Arena eddig tabu és elátkozott helyszín volt a Capo d' Orlandónak, soha nem nyert még ott a szicíliai gárda, de most az átok megtörése a szenzációs 5. hely megtartását is jelentheti Perléknek, akik ezzel Riminiben (minden valószínűség szerint) a Reggio Emiliával találkoznának a kupa negyeddöntőjében.

A vasárnap 18.15-től kezdődő Consultinvest Pesaro - Betaland Capo d' Orlando olasz bajnoki mérkőzést a szicíliai Antenna del Mediterrano közvetíti élőben, a csatorna élő adása sajnos nem elérhető az interneten, így csak a mérkőzés élő statisztikáját tudjuk ajánlani, ami  ide kattintva elérhető.

Forza Capo! Hajrá Perl Zoli        

                              A Serie A 15. fordulójának teljes programja:

                      A  SERIE A aktuális tabellája itt (katt a linkre!) elérhető

 

fotó: Betaland Capo d' Orlando/Facebook

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus