A sorozat folytatódik, újabb nagy csatát nyert a Capo!

Folytatódott a Perl Zoltánt is nélkülöző tartalékos Orlandina Basket ragyogó sorozata, ezúttal a sereghajtó Cremona volt az áldozat.

Serie A alapszakasz, 7. forduló

Betaland Capo d' Orlando (4-3) - Vanoli Cremona (1-6)  79-76

Hogy a  sereghajtó vendégeknél megkezdődött a "tisztogatás", az már a mérkőzés kezdetekor látszott, hiszen két csalódást okozó légiósa, Omar Thomas és Gabe York már el sem utazott csapatával, míg az újonnan igazolt Paul Harris játékengedélye még nem érkezett meg, így mindössze 3 légióssal állt fel a Cremona. Persze a hazaiak oldalán sem volt sok variációs lehetőségre lehetőség, hiszen Perl, Berzins és Nicevic (hiába volt ott és nevezve, pályára nem léphetett) hiányában újfent nagyon tartalékos volt az Orlandina Basket. Az összecsapás első két negyedében a cremonaiak elsősorban "maradék" légósaiknak, valamint annak köszönhetően, hogy az elmúlt hetekben parádésan kosarazó Fitipaldo csak halvány árnyéka volt önmagának, meccsben tudtak maradni a sokat (főleg triplákat) hibázó hazaiakkal.

A folytatásban sem sokat változott a játék képe, ám ekkor már a hazai dobások egyre jobb százalékkal estek be, és a szűk hazai keret, még azt is ebírta, hogy Fitipaldo a szünet után sem tudott igazán felnőni az utóbbi hetekben mutatott formájához. Azonban mindez belefért, hiszen Gennaro Di Carlo vezetőedző már zseniálisan megtanult eredményesen lavírozni egy 6-7 emberes rotációval is. Persze a mai sem volt egyszerű "szülés", a vendékeget és elsősorban Tu Holloway-t is dícsérhetjük hogy az utolsó pillanatig küzdöttek, és csak nagy csatában maradtak alul.

Az Orlandina Basket legközelebb mához egy hétre, november 20-án vasárnap, 18.15-ös kezdéssel a Pasta Reggia Caserta vendége lesz.

Betaland  Capo d’ Orlando legjobb dobói:  Ianuzzi 19/3, Delas 13, Fitipaldo 11/3.

Vanoli Cremona legjobb dobói: Holloway 24/12, Turner 15/3, T. Thomas 12/3.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus