AAK: Győzött és továbbjutott a Körmend

A második negyed első felétől kezdve szinte végig 15-20 pontos előnyben játszottak az ezzel a sikerrel tovább is jutó vasi piros-feketék.

Alpok Adria Kupa, B csoport
MBK Rieker COM-Therm Komarno (2-4) - Egis Körmend (4-2) 66-75 (12-20, 19-28, 19-19, 16-8)

A Komarno legjobb dobói: Adams 19, Diminic 13/3, Jankovic 12/12.

Egis Körmend: Hollins 13/6, Fanning 7, Oroszi 2, Koch 10, Csorvási 12.
Csere: Davis 6, Bán 2, Halász 2, Tuoyo 2, Ferencz 12/12, Németh 7.

A meccs teljes statisztikáját az Egis Körmend hivatalos facebook-oldalán megtaláljátok!

A vaol.hu összefoglalója:

A vasiak a szlovén Sentjurt és a szlovák Komarnót előzték meg a B csoportban.

Vasárnap este sem tudott pihenni az Egis Körmend kosárlabdacsapata, hiszen Kormárnóban volt jelenése, ahol az Alpok-Adria Kupa utolsó csoportmérkőzését játszották. A tét a legjobb nyolc közé jutás volt.

Nemcsak a piros-feketék meccseltek egy nappal korábban, hanem a Komarno is, míg a vasiak a MAFC otthonában nyertek 11 ponttal, addig a szlovákok szintén a bajnokságukban 12-vel voltak jobbak a Handlovánál.

A duplameccses hétvége inkább a hazaiakon érződött jobban az első két negyedben. A szlovákok mindössze 31 pontra voltak képesek, a Körmend viszont megközelítette a félszázat. A Komarno rendkívül rossz dobóformát fogott ki, játékosai sokat vállalkoztak kívülről, javarészt sikertelenül. A palánk alatt sem volt sokkal nagyobb szerencséjük, minden dobásuk kifelé fordult a gyűrűről. A piros-feketék, bár sok hibával játszottak, megnyugtató előnnyel vonulhattak el a nagyszünetre (31-48). Az első játékrészben a pontszerzésben főként Csorvási, Koch és Ferencz volt eredményes.

A harmadik negyed eleje egyértelműen Hollinsé volt körmendi részről, aki triplát és duplákat is szerzett. Ezek a percek kiegyenlítettebb játékot hoztak, mindkét csapat hibázott, csupán egy-két szép megmozdulás tarkította a meccset. A pontszerzésben is ugyanúgy alakult a helyzet, ebben a negyedben mindkét együttes 19 pontot hozott. Ez a Körmend számára nem okozott gondot, hiszen az első két negyedben kiharcolt előnyüket tartani tudták. A negyedik negyed Koch kosarával indult, majd néhány sikeres vendégakció után 23 pont volt már a két csapat között. Potocnik mester lehetőséget adott mindenkinek, a Komarno viszont nem igazán tudott újítani, így sokáig tartották előnyüket a piros-feketék. Az utolsó percekben lazábbra vette a figurát a vasi csapat, így a végén csak kilenccel nyertek a Rába-partiak, mindössze nyolc pontot hoztak össze az utolsó negyedben. A győzelem megérdemelt, lehetett volna nagyobb arányú is, ha a végjátékban is jobban odateszi magát a Körmend.

A cseh Decin mellett tehát az Egis Körmend a másik továbbjutó az Alpok-Adria Kupa B csoportjából. A piros-feketék négy győzelemmel és két vereséggel mentek tovább a legjobb nyolc csapat közé maguk mögé utasítva a Sentjurt és a Komarnót.

Foto, Slide - Szendi Péter, vaol.hu
Forrás - vaol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus