Az Alba a Rilski otthonában folytathatja kitűnő sorozatát

Holnap este 17:30-tól Bulgáriában, az eddig még nyeretlen Rilski Sportist ellen szerezheti meg sorozatban 10. győzelmét az Alba Fehérvár együttese.

FIBA Europe Cup, Első csoportkör, F csoport, 5. forduló
Rilski Sportist (bolgár, 0-4) - Alba Fehérvár (magyar, 4-0)
2018.11.14., szerda, 17:30

Holnap este az Alba már nyugodtan léphet pályára, hiszen a múlt héten az első csapat volt az egész FIBA Europe Cup mezőnyben, amely kiharcolta a következő körbe jutást. Az ellenfél az a bolgár Rilski Sportist lesz, amely hazája bajnokságában még nem talált legyőzőre (5-0), az európai kupaporondon viszont még nem vert meg senkit az idei csoportkörben (a selejtezőből továbbjutott), az F jelű négyes utolsó helyén áll 0-4-es mérleggel.

Az első egymás elleni találkozó 84-80-as Alba-sikerrel ért véget, úgyhogy a két gárda helyezése és mérlege ellenére van mire odafigyelni fehérvári oldalon - még akkor is, ha bolgárok legutóbb súlyos zakóba szaladtak bele Varesében (86-59). A Rilski négy legponterősebb játékosa közül Jalen Jenkins, Martin Marinov és Arthur Edwards Székesfehérváron is jól játszottak, melléjük érkezett még Eugene Harris - és az is látható volt Magyarországon, hogy többen is képesek hasznos produkciót hozzátenni a pontfelelősök teljesítményéhez, de igazi vezére nem nagyon vannak ennek a keretnek, és ez meg is látszódik az idei FIBA EC-ben.

A magyar együttes pihent lehet, hiszen a múlt heti, Porto elleni szoros mérkőzés (72-70) után a hétvégén nem lépett pályára a székesfehérvári gárda, a Falco elleni bajnokit elhalasztotta a csapat. Kilenc mérkőzést számlál Dzunics Braniszlavék győzelmi sorozata, négy meccset nyertek a bajnokságban és zsinórban ötöt a nemzetközi porondon. Több rendkívül szoros összecsapást is vívtak, többször is ott lógott a fejük fölött Damoklész karjda, de eddig győztesen tudtak kijönni ezekből a szoros meccsekből. Óvatosságra inthet a magyarországi odavágó szorossága, ettől függetlenül favoritként utaznak Lóránték Bulgáriában.

Ha az Alba holnap nyerni tud, a Varese pedig veszít a Porto vendégeként, akkor a fehérváriak megnyerik a csoportot - minden más esetben az utolsó fordulóban rendezendő Varese-Alba mérkőzésen dől el a csoportelső kiléte.

A mérkőzést a televízió nem közvetíti, de az élő internetes közvetítést elérhetőségét a holnapi nap folyamán közzétesszük!

Hajrá Alba, hajrá magyar kosárlabda!

Fotó, Slide - Simon Erika, fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus