Dobos ponterős volt Spanyolországban

Fiatal felnőtt válogatott kerettagunk, Dobos László második idei bajnoki mérkőzésén lépett parkettre a spanyol másodosztályban, ahol a Leyma Coruna színeiben kétszámjegyű pontterméssel zárt, és a játék más szegmenseiben is maradandót alkotott, ám csapata kikapott a tavaly még az ACB Ligában versenyző Valladolidtól.

A Coruna idegenben 77-68-ra maradt alul a LEB Gold alapszakaszának második fordulójában úgy, hogy a negyedik negyednek még öt egységnyi fórral mehetett neki a 222 centis magyar center klubja. A hajrában aztán nem volt elég koncentráció és erő már a vendégeknél, így hiába Dobos kezdőként szerzett 12 pontja, 6 lepattanója, 3 blokkja, 1 szerzett labdája és 3 kiharcolt faultja 20  játékperc alatt, ez most győzelemmel nem párosult.

A kecskeméti nevelésű ifjonc, akit az ACB Ligában és az Európa Kupában is szereplő CAI Zaragoza adott kölcsön a Leyma Corunának, most 10-ből 5-ös mezőnymutatót és 4-ből 2-es büntetőmérleget ért el, egyesülete pedig 1-1-es mérleget birtokol két játékhetet követően.

Dobosék legközelebb pénteken fogadják Lóránt Péter egykori klubját, a Burgost.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus