Drámai csatában ment tovább a Falco a BL-selejtezőben

A hosszabbításban Váradi Benedek kosaraival sikerült a maga javára fordítania a rendkívül kiegyenlített párharcot a sárga-feketéknek a Nagyvárad ellen.

Bajnokok Ligája, Első selejtezőkör, 2. mérkőzés

CSM CSU Oradea (román) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 96-90 h.u. (20-17, 26-19, 21-22, 19-19, 10-13)

Továbbjutott: a Falco-Vulcano Energia KC 161-158-as összesítéssel

 

Oradea: Watson 9/3, Richard 24/3, Barnette 12, Zekovic 19/3, Valeika 13.
Csere: Nikolescu 2, Broussard 10/3, Markovic 5/3, Baciu 2.

Falco: Hooker 11/3, Perl 17, Benke 5/3, Krivacevic 2, Reddic 21.
Csere: Váradi 11/3, Washington 7/6, Filipovity 14/6, Lake 2, Bíró -.

  

A mérkőzés statisztikája ide kattintva érhető el!

 

Bár a mérkőzés nagy részét kézben tartotta, mégsem lehetett teljesen elégedett a szombathelyi gárda a CSM CSU Oradea elleni odavágón elért 9 pontos sikerrel – akkor lassan kezdte, illetve kapkodó játékkal fejezte be a derbit Gasper Okorn alakulata, a két középső negyed játéka azonban bizakodásra adhatott okot. 


Lassan kezdi a negyedeket a Falco. Az első percekben fej-fej mellett haladtak a felek, Barnette büntetőivel, majd Valeika kosarával 10-6-os előnyt épített ki a Nagyvárad. Több eladott labdát is vétett a Falco, 14-6-nál időt kellett kérnie Gasper Okornnak – a negyed felénél érezhetően átvette a játék irányítását a román együttes. Ez sem segített érdemben, 18-6-ra is elléptek a házigazdák, de Reddic zsákolásával, majd Filipovity triplájával sikerült „elállítani a vérzést” - egy 11-2-es sorozattal 20-17-re zárkózott a játékrész végére a magyar csapat. 
A második etap újfent nagyváradi fölénnyel indult, hamar elléptek 27-17-re Broussard-ék. Hooker hármasa nagyon jókor jött, hiszen ismét ott „táncolt” a differencia a lélektani 9 pont környékén, egyelőre kézben tartotta a meccset a hazai gárda. Richard szórt be egy trojkát, amivel már 12-vel tartottak előrébb a románok, ami nem is volt csoda annak fényében, hogy mindössze egyetlen eladott labdát vétettek a szombathelyiek kilencével szemben (40-28). Egy újabb Okorn-időkérés némileg felrázta a vasiakat, a nagyszünetig kétszer is magához rendelte játékosait a hazai mester – végül Richard ziccerével mehettek pihenőre a felek, 46-36-ra vezetett a Nagyvárad. 

Kétszer negyven perc alatt nem tudták döntésre vinni a felek. Filipovity-triplával indult a harmadik negyed, de több pontot nem szerzett az első három perc során a Falco – szinte minden játékrészt lassan kezdtek eddig a párharc során a vasiak (50-39). Benke három személyi hibával kényszerült a kispadra, a románok pedig továbbra is nagyon megbecsülték a játékszert, mindössze kétszer adták el 25 perc alatt, ez volt vezetésük talán legfőbb oka. A tíz körüli különbség 15-re hízott, sőt Richard büntetőivel már 60-43-ra húzott el a nagyváradi együttes – nem találta játéka ritmusát az Okorn-legénység. Elkezdtek kimaradni a román dobások, Filipovity pontjaival sikerült zárkózni az etap végére, sőt Washington hárompontosával visszajött „egálra” a szombathelyi együttes, az utolsó negyedre maradt a döntés a párharcot illetően (67-58). 
Még egy lassú start nem fért bele a sárga-feketéknek, érződött is a feszültség a játékosokon – Reddic és Markovic kaptak dupla technikait, mindketten 4-4 hibával álltak ezzel. Ez szerencsére nem zökkentette ki a magyar bajnokot, Váradi kosarával már összesítésben a mieinknél volt az előny, izgalmas végjátéknak néztünk elébe (72-65). Reddic és Barnette váltottak kosarat, az utolsó öt percre összesítésben egyenlő kosáraránnyal fordultak a felek (76-67). Richard dupláival a Nagyvárad került lépéselőnybe, időt is kért Gasper Okorn, hiszen a románok amerikai légiósai nem épp a legjobbkor kapták el a fonalat magyar szempontból (82-70). A nemrég fontos hármast hintő Washington kipontozódott, Perl azonban higgadtan büntetőzött (83-72). Hooker is bedobta szabaddobásait, majd Perl labdaszerzését követően egy ziccert is értékesített, 83-76-ra jött fel az utolsó percben a Falco. Fokozódtak az izgalmak, román időkérést követően Zekovic dobott hármast, újfent előnyhöz juttatva övéit, majd Reddic labdavezetési hibát vétett (86-76). Barnette egy sportszerűtlennel fejelte meg mindezt, a megítélt büntetőkből azonban csak a másodikat dobta be Filipovity – 16 másodperccel a vége előtt még mindig egyenlő volt összesítésben (86-77). A sportszerűtlen hiba miatt a magyarok jöhettek egy utolsó támadással, Perl dobása azonban célt tévesztett, nem született tehát döntés kétszer negyven perc játék alatt – következhetett a hosszabbítás.

Richard 2+1-es akcióval kezdett, Reddic és Perl válaszoltak. Továbbra sem engedte egymás kezét a két csapat, 92-83-mal fordultunk az utolsó három percre. Váradi emelt be egy trojkát, amivel ismét a magyarok álltak jobban, de Richard büntetői is a kosárban landoltak (96-86). Időt kért Okorn, majd egy Perl - Váradi összejátékkal megint a sárga-feketék álltak továbbjutásra, egy pec sem volt hátra. Barnette eladott labdát vétett, ami ironikus módon meg is pecsételte a nagyváradiak sorsát - Perl nem hibázott a vonalról, a 96-90-es Falco-vereség pedig azt jelentette, hogy drámai csatában, de kiharcolta a következő BL-selejtezőkört a magyar bajnok - a lett Ventspils lesz a vasiak ellenfele a főtábláért. 

    

 

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus