Este jön Hanga Ádám avellinói búcsúmérkőzése!

Ma  elbúcsúzik az avellinói PalaDelmauro közönségétől Hanga Ádám, számukra különösebb tét nélkül, a play offért küzdő Cremonát fogadják.

Lassan a végéhez közeledik Hanga Ádám itáliai "kalandja" (legalábbis ami a 2014/2015-ös szezont illeti), ma este fél kilenctől utolsó hazai mérkőzését játssza Sidigas Avellino. A spanyol Laboral Kutxától (egyelőre 2017 nyaráig szerződés köti oda) kölcsönben érkező magyar hátvéd ebben az évadban utoljára lép parkettre tétmérkőzésen az avellinói arénában.  A hazaik számára már jelentősebb téttel nem bír az esti összecsapás, 10.  helynél előrébb, és a 14. - nél hátrébb, már biztosan nem végezhetnek az alapszakaszban. Ennek ellenére a sportszerűség, saját becsületük, hazai közönségük, és a presztízs ( a Vanoli Cremona még sosem nyert Avellinóban) mind arra kötelezi őket hogy harcoljanak a győzelemért. Bármennyire is kerek is szép szám a 300 (pontosan ennyi bajnoki pontnál jár ebben a szezonban Hanga), abban is joggal bízhatunk hogy Ádám sem itt hagyja abba olaszországi "ponttermelését" és ma (is) eredményes látványos játékkal köszön el az őt kezdetektől kedvelő avellinói publikumtól.

A vendég Vanoli Cremona teljes erejével arra készül hogy elrontsa  a házigazda búcsúmérkőzését,  a cremonaiak ugyanis még azon 5 csapat közé tartoznak ( még néhány hete, ezek közé vártuk Hangáékat is) akik a rájátszás még kiadó utolsó két helyéért hatalmas csatát vívnak. A látogatók számára a mai vereség azt jelentené, az utolsó forduló eredményétől függetlenül már biztosan nem juthatnak a legjobb 8 közé. A Cremonánál két kulcsember sérülése miatt fájhat a szkvezetők feje, az olasz válogatott center Marco Cusin kézsérülése még mindig komolynak tűnik, több mint kérdéses az avellinói játéka, hasonlóképpen bizonytalan az amerikai bedobó Kenny Hayes ( a Cremona legjobb pontszerzője) pályára lépése is, ő térdsérülést szenvedett el csapata legutóbbi bajnoki mérkőzésén. Két ászának esetleges kiesésével sem leírható a Cremona, amely a liga egyik legkompletebb keretével bír, 10  szinte azonos státuszú és bátran rotálható profi játékossal. Az esti avellnói bajnoki pikantériája lehet, a Serie A talán két leg sokoldalúbb játékosának, Hanga Ádámnak és az olasz válogatott "kombó játékosának" Luca Vitalinak a külön harca. Vitali ebben a szezonban már kétségetelenül az itáliai első osztály egyik legjobb hazai játékosává érett, így válogatott éljátékosunk igazán nívós ellenfél ellen bizonyíthat utoljára Avellinóban.

A vasárnap este 20.30-tól kezdődő Sidigas Avellino - Vanoli Cremona olasz bajnoki mérkőzésről élő televíziós közvetítés nem lesz. A Serie A utolsó két fordulójában valamennyi mérkőzés azonos időben (ma este fél kilenctől, jövő héten fél hattól)  kezdődik, ma a Rai 1 (katt a linkre az élő adáshoz!) a Dinamo Sassari - Reyer Venezia és a Virtus Bologna - Virtus Roma összecsapásokról közvetít élőben és párhuzamosan.

Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy az olasz liga a www.legabasketv.it oldalon élő web tv szolgáltatást működtet, ez a forduló valamennyi mérkőzéséről beszámol és közvetít, a szolgáltatás csak (egyszerű és ingyenes) regisztráció után nézhető.

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető! (a link csak közvetlenül a mérkőzés előtt válik "élővé")

Forza Avellino! Hajrá Hanga Ádám!

A BEKO Serie A 29. fordulójának további programja:

Virtus Bologna -  Virtus Roma  03/05 20:30
Enel Brindisi -  EA7 Milano  03/05 20:30
Dinamo Sassari -  Reyer Venezia  03/05 20:30
Tesi Group Pistoia -  Pallacanestro Varese  03/05 20:30
Capo d'Orlando -  Dolomiti  Trento  03/05 20:30
JuveCaserta -  Reggio Emilia  03/05 20:30
Vitasnella Cantù -  Vuelle Pesaro  03/05 20:30

 

A BEKO SERIE A aktuális tabellája itt (katt a linkre!) elérhető

 

fotó: Facebook/Scandone Avellino - Fabrizio Nigro

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus