Euroliga: Hanga főszereplő lehet a hét meccsén!

Ma este nagy esélyt kap a bizonyításra és a feljebb lépésre Hanga Ádám, aki az itthon is a TV-ben látható, az Euroliga által "A hét meccsének" titulált Fenerbahce Ülker - Laboral Kutxa rangadón rengeteg percet és sok labdát kaphat hiányzó csapattársai távollétében, abszolút téthelyzetben. A DIGI Sport jóvoltából "felvezetésként" még a Lokomotiv Kubany - Real Madrid csatát, valamint az Olympiakosz - Anadolu Efes csörtét is élőben nézhetjük végig ezen a játéknapon, lássuk is a hat mostani összecsapást felvezetését!

E-csoport:

Olympiakosz (görög, 3-2) - Anadolu Efes (török, 2-3) (19:00, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

A címvédő és a kisebb gödörből kikászálódóban lévő Efes az utóbbi évek egyik legélvezetesebb rivalry-jét vívja egymással, tavaly a rájátszásban csak 3-2-re nyert a későbbi bajnok, ám most otthon egyértelmű favoritnak számít az Acie Law-t még mindig kényszerből jegelő Oly a Hopsont vissza még nem kapó, de Erdent már bevetni tudó isztambuliakkal szemben. Mivel a törököknek végre újra megvan az a bizonyos fonál, ezért vélhetően jó kis meccset játszik a két fél, de óriási meglepetés lenne, ha az Efes jó sorozata Píreuszban is folytatódna ma.

Fenerbahce Ülker (török, 1-4) - Laboral Kutxa (spanyol, 1-4) (20:45, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Az Ülker és a Laboral is nagy bajban van, hiszen nem csak a mérleg gyenge, hanem kulcsemberek és fontos kiegészítők dőltek ki, illetve még nem egészségesek (Vidmar, Zoric, Sipahi, Karaman, Savas, illetve Hamilton, Huertel, Causeur, Poeta), ilyen formán az egészséges jelenlévőktől egyénileg és csapatként is több kell a szokásosnál.

A múlt héten kisebb sérülése után visszatérő Hanga Ádámnak éppen ezért óriási lehetőség a mai összecsapás, hiszen az euroleague.net portál által a hét meccsének várt összecsapáson végre abban a szerepben lehet honfitársunk, melyre egyébként is hivatott lenne képességei és edzésmunkája alapján.

A sorozat hivatalos honlapjának adott nyilatkozatában Hanga ki is emelte, hogy most mindenkitől kell a plusz és nem lehet kifogás a sok hiányzó nem léte, ennek megfelelően nagy harcra és kiegyenlített meccsre van kilátás a már Blagota Szekuliccsal kiegészült Fener, illetve a Scariolo-legénység között.

Unicaja Malaga (spanyol, 2-3) - Panathinaikosz (görög, 3-2) (20:45)

A Malaga is kulcsfontosságú derbi előtt áll, hiszen a kicsit megingó Panát a hazai kupakiesés után elkaphatja, ha Dragic, Caner-Medley és Toolson hozzák az extrákat a sérült Earl Calloway távollétében. A görög bajnok teljes kerettel veheti fel a harcot és egy idegenbeli diadallal nagy lépést tenne a PO felé. Teljesen egyenlőnek tűnnek az esélyek, abszolút a pillanatnyi (dobó) forma és a mentális tartás határozza meg, ki nyer itt.

F-csoport:

Lokomotiv Kubany (orosz, 3-2) - Real Madrid (spanyol, 4-1) (17:00, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

A Kubany lehet a második csapat ebben az idényben, mely elverheti a friss Király Kupa-győztes, de éppen emiatt nem túl friss Real Madridot, mely Jaycee Carroll távollétében harcol a W-ért, ráadásul a spanyol bajnoknál Buruszisz játéka is kérdéses betegség miatt. A palánk alatt Hendrix és Maric kihasználhatja erőfölényét, ha nem lesz a görög center, de a fegyelmi okokból felfüggesztett Bikov hiánya a hazaiakat is érzékenyen érintheti, tehát eléggé hasonlónak tűnnek az esélyek.

Zalgiris Kaunas (litván, 0-5) - Partizan Belgrade (szerb, 1-4) (18:45)

A Zalgiris Ksistof Lavrinovicot is elvesztette, hiszen a válogatott magasember már a Valencia kosarasa, a Vecvagars, Vene páros pedig sérülés után lábadozik, rájuk sem számítht ebben a szorult helyzetben Stombergas mester. Aki ezt a derbit elveszti, gyakorlatilag végleg kiszáll a Top 8-ért folytatott versenyből, ráadásul a Szasa Pavlovicsot leigazoló belgrádiaknál is van bőven gond, hiszen Tepics még nem épült fel, a Miloszavljevics, Westermann, Bertans trió pedig ACL-szakadás után rehabilitál. A hazaiak toronymagas favoritnak tűnnek minden körülményt figyelembe véve, de harcos derbit várhatunk, ha nem jönnek az extra triplák Dentmonéktól.

Maccabi Tel-Aviv (izraeli, 4-1) - Bayern München (német, 2-3) (20:05)

A Maccabi Andrija Ziziccsel erősített, de Shawn James kényszerű pihentetése okán bent lehetnek gondjaik - igaz Szkorcanitisz és Tyus is nagyon összekapta magát az utóbbi hetekben. A Bayern nem kaphatta még vissza Nihad Djedovicot, Borisz Szavovics pedig hiányzott a bajorok legutóbbi fellépésén, tehát nem minden fenékig tejfel a német kirakatcsapatnál sem. Van annyira masszív, jól összerakott, szerkezetileg is erősnek tekinthető gárda a Münhcen, hogy meglepetést okozhasson akár Tel-Avivban is, de az idei Maccabi rendre behúzta eddig a hasonló meccseit.

A meccsekhez élőképes streamet ezen a linken találtok

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus