FIBA EC: Szoros meccsen kapott ki Koszovóban az Olaj

A negyedik negyed feléig inkább a Szolnok akarata érvényesült, de Andric kiállítása megzavarta őket, a hazaiak pedig vérszemet kaptak.

FIBA Europe Cup, Második csoportkör, I csoport, 2. forduló
Z Mobile Prishtina (koszovói) - Szolnoki Olaj KK 81-76 (18-18, 22-21, 19-21, 22-16)

Olaj: Airington 7/3, Vojvoda 19/12, Kovács P. 2, Milosevics 24,Andric 5. 
Csere: Rowsey 14/6, Tóth Á. -, Benke 5/3.  

Prishtina: Anderson 10, Berisha 17/12, Davis 5, Tmusic 9/9, Boukichou 18. 
Csere: Krestinin 6, Myles 12, Azemi 2, Mayfield 2, Rugova -.

A mérkőzés statisztikája ide kattintva érhető el.

Mindkét együttes vereséggel indította a FIBA Europe Cup második csoportkörét, az Olaj a Pinar Karsiyakától (70-74), a koszovóiak pedig az s.Oliver Würzburgtól (77-95) kaptak ki - a 0-2-es mérleg elkerülése volt tehát az elsődleges cél az összecsapáson. Az Olaj egyelőre nem tudta pótolni a csapattól nemrégiben sérülés miatt távozó Alex Murphyt, Jaylin Airington azonban már játékra jelentkezett a piros-feketéknél, sőt a keződben kapott helyet. Milosevics tett vissza egy támadópattanót, szolnoki pontokkal indult a derbi - a szerb kisvártatva ismét eredményes volt, másodjára is bal kézzel. Vojvoda köszönt be kintről, majd Kovács Péter hátsó befutása ért két pontot - remekül kezdett a magyar bajnok, kevesebb mint két perc játékot követően máris jött az első hazai időkérés (1-10). Négy perc kellett, hogy belelendüljön a hazai csapat, az Olaj lendülete pedig a jó kezdést követően megtört - egy 12-2-es etappal válaszolt a Prishtina, és átvette a vezetést a negyed derekára (13-12). Rowsey váltott "center üzemmódra", sapkázott, támadólepattanót szedett, majd kosarat dobott - Vojvoda is betalált, de Boukichou révén egalizáltak a koszovóiak. Mindkét fél bemutatott egy-egy komolyabb futást, de meglépni egyik sem tudott a másiktól, így igazságos döntetlennel ért véget az első felvonás (18-18). 

A kisszünetben a TV-maci szórakoztatta a legfiatalabb európai ország fővárosának nagyérdeműjét, ezt követően folytatódhatott a kosárlabda. Vojvoda trojkájára Tmusic felelt, mindketten második távoli találatukat jegyezték. A magyar válogatott klasszisa harmadszor is beköszönt, nagy irammal, sok ponttal indult a játékrész (25-24). Továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok, Andric közelijével jutott némi levegőhöz a Szolnok, de Divine Myles "isteni" ziccerével tapadt a Prishtina (33-34). Inkább a küzdelem dominált a negyed közepén, több támadás is pont nélkül zárult. Milosevics harmadik "off-kezes" kosarát szerezte, Vojvoda pedig Berishával "váltott" triplát - a félidőt Myles betörése zárta, amelynek köszönhetően ha egyetlen pontocskával is, de a koszovói csapat mehetett előnnyel nagyszünetre (40-39). 

A harmadik etap kezdetén Andric helyett a fizikálisabb Tóth Ádámnak szavazott bizalmat Dragan Alekszics, jól is kezdte az Olaj a játékrészt (42-47). Hullámzó volt a játék képe, hol szép akciók, hol eladott labdák tarkították. A negyed felénél egyenlő állt a táblán, majd Rowsey és Benke találatai késztették időkérésre a hazaiak mesterét (49-54). Rowsey hintett trojkát, Anderson büntetőivel azonban sokadjára is zárkózott a hazai gárda, nem dőlt el semmi az utolsó negyed előtt (59-60). 

A megszokott mederben folytatódott az összecsapás, 62-62 után megint a Szolnok amerikai hátvédje villant - előbb homályt dobott kintről, de társai összeszedték a labdát, kioszották neki, és másodjára már nem hibázott (62-65). Andricra fújtak személyit a játékvezetők, amivel kipontozódott - a horvát center tapssal jutalmazta az ítéletet, meg is kapta érte "jogos" technikaiját. Megint egyenlített a Prishtina, sőt büntetőkkel már a hazaiaknál volt az előny (68-65). A játékvezetőknek nem tetszhetett Andric előadása többször is az Olaj kárára fújtak - volt lépéshiba, támadóhiba is a "menüben" - Berisha közben bevágott egy hármast, amivel addigi legnagyobb előnyéhez jutott a koszovói gárda (73-67). Három perc volt már csak hátra, 75-68-nál zsákolást hibázott Boukichou, de Myles javított, majd Krestinin is betalált - a végére teljesen elkészült erejével a Szolnok. Bár 65-62-re még a Tisza-partiak vezettek, Andric kiállítását követően egy 19-11-es futással zárta az összecsapást a Prishtina, 1-1-re javítva mérlegét - az Olaj pedig sajnos 0-2-vel kezdte a FIBA Europe Cup második csoportkörét. 

 

 

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus