Győzelem és remek játék: Perl Zoltán bemutatkozott!

Egy végletekig izgalmas mérkőzésen, csapata egyik legjobbjaként fontos két bajnoki pont megszerzésében játszott döntő szerepet Perl Zoltán.

Perl Zoltán sikerrel esett túl a tűzkeresztségen. A 20 éves magyar bedobó, ahogy azt beharangozónkban megelőlegeztük, az Orlandina Basket kezdőötösében kapott helyet. Perl végül 32 percet játszott (a legtöbbet a hazaiak közül!) 12 pontot szerzett (5/8 a duplákból, 0/1 a triplákból, és 2/2 a büntetővonalról), leszedett 6 lepattanót (4 védő, 2 támadó) 1 szerzett labdája és 4 kiharcolt faultja volt, a negatív oldalon 1 eladott labda és 2 beütött hiba szerepelt, így teljesítményindex mutatója 15 VAL-nál állt meg.

Betaland Capo d' Orlando  -  Acqua Vitasnella Cantú 73-65
(20-24, 18-12, 19-16, 16-13)

Orlandina Basket: S. Jasaitis17/9, A. Oriakhi 13, Perl Zoltán 12

Pallacanestro Cantú: L. Ross 15/3, J. Berggren 11, L. Hall 10/3

Túlzás nélkül kijelenthetjük, minden reményünket felülmúlta Perl Zoltán debütálása a Serie A-ban. Az már a kezdés előtt is biztosnak tűnt, hogy Zolival alapemberként számol majd Griccioli mester, de hogy a mindössze 20 éves magyar fiatalember ezt a bizalmat ilyen higgadt és érett játékkal hálálja meg, azt talán csak a legszebb álmainkban feltételeztük. A számok általában nem hazudnak, nem véletlen, hogy a több neves játékost is felvonultató hazai keretből éppen Zoli kapta ma a legtöbb játékidőt, és ugyan neki is voltak ma hullámvölgyei, de ahogy a negyedik negyed vége felé közeledve, 63-62-es hazai vezetésnél három szenzációs egyéni megvillanással és az akkor szerzett 6 pontjával gyakorlatilag eldöntötte az összecsapást, azt rutinos klasszisok esetén is megsüvegelik.

Pedig az ellenfél nem volt akárki, ugyan az utóbbi évekhez képest idén kissé tán meggyengülve, de azt a Cantut győzték le Zoliék, akik az itáliai kosárlabdázásban legendás klubnak számítanak, és akik ezen az őszön is ott lesznek Európa második legjelentősebb kupasorozatában, a EuroCup-ban!

Maga a mérkőzés az elejétől szinte az utolsó percig izgalmas és változatos volt. Kezdetben a Cantú irányította a játékot, a vendégeknél pedig Lóránt Péter tavaszi pesarói csapattársa vitte a prímet, Laquinton Ross sokáig tarthatatlan volt. Ekkor Perl Zoltán korai pontjait követően, a házigazda litván légiósának, Simas Jasaitis hárompontosainak köszönhette, hogy éles versenyben maradt a Cantuval. A fordulás után sem sokat változott a játék képe, de ekkor már a hazaiak szigorítottak védekezésükön, ennek pedig az lett az eredménye, hogy az észak-olasz gárda futott az eredmény után, igaz szinte végig lőtávolban maradtak Heslipék. Aztán az utolsó egy-másfél perc végjátékának izgalmát  egy magyar fiatalember rontotta el azzal, hogy a 36. és 38. perc között megnyerte övéinek a bajnokit. Bravó Zozó!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus