Hanga vs. Hollis csata Cantuban! (Élőképpel!)

A Serie A második fordulójában Cantuban lép fel az előző héten fájdalmas és nem várt hazai vereséget szenvedő, Hanga Ádámmal felálló Sidigas Avellino. Azért is különleges lehet a találkozó, mert nemcsak Hanga, hanem Damian Hollis révén még egy korábbi fehérvári kiválóság is színre lép, kettejük összecsapása külön magyaros pikantériát ad az ütközetnek, hiszen a 2010/2011-es bajnoki küzdelmek során még a magyar bajnokságban, együtt küzdöttek az Albacomp sikeréért.

Nápolyból már tegnap Milánóba repült az avellinói különítmény, hogy onnan a (nagyon) közeli Cantuba buszozzon, ahol este negyed héttől a következő fellépés vár rá az olasz bajnokság második fordulójában. Nem lesz egyszerű dolguk Hangáéknak, ha idegenbeli bravúr-győzelemmel akarják a múlt heti hazai vereség okozta csorbát kiköszörülni, ugyanis a Pallacanestro Cantú jelene, de főleg múltja miatt legendás név, nemcsak az olasz, hanem az európai kosárlabdázás berkein belül is. „Európa királynője” – így is nevezik őket, nem érdemtelenül, hiszen nemcsak valamennyi elnyerhető európai és nemzetközi trófeából van a vitrinjeikben, hanem az ott található 12 kontinentális kupaserlegnél csak a „király”, a Real Madrid rendelkezik több európai kupagyőzelemmel! Ha a veretes múlthoz a jelen még nem is igazán mérhető, sok panaszra így sincs okuk a Cantú híveinek. Nem is oly rég (két éve) még az Euroliga egyik üde színfoltjának számítottak a mindössze 40 ezres kisváros büszkeségei, manapság pedig a EuroCupban indulva próbálják a klub hírnevét öregbíteni.

Az idei szezont nem túl fényesen, két sima idegenbeli vereséggel (előbb a bajnokságban egy fájó pofon a lombard derbin, a nagy hagyományokkal bíró Varese-Cantun, majd a Kanári Szigeteken is balul sült el csapat EuroCup debütálása a spanyol Gran Canaria ellen) kezdő Hollisék mindenképpen győzelemmel szeretnék vigasztalni hazai híveiket, a várhatóan zsúfolt (a csarnok mintegy 4 ezer férőhelyéből közel 3500 a hazai bérletes) Palapianellában. A magyar-amerikai kiscsatár mellett egy sor kiváló játékos vár majd Ádámékra: két egykori NBA profi (Darius Jonhson-Odom és Dequan Jones), egy a nemrég véget ért világbajnokságon is remekül szereplői dominikai válogatott bedobó (James Feldeine), vagy az elmúlt szezonban az Adria ligában még a Siroki játékosaként az Olaj kosarát (2 meccsen) 28 ponttal megterhelő horvát center, Ivan Buva. Kiemelendő még Erick Williams, aki 6 és fél éve még az Avellino történelmi kupasikerének volt az egyik tevékeny részese. Persze igazságtalanok lennénk, ha a Cantú három olasz játékosát, a tavalyi U20-as Eb-t éppen jelenlegi mesterükkel, Stefano Sacripantival megnyerő Marco Laganát és Awudu Abass-t, valamint a felnőtt olasz válogatott, idősebbik Gentile fiút, Stefanót kihagynánk a felsorolásból.

Az Avellinónál továbbra is kérdéses a kanadai csereirányító, Junior Cadougan játéka. Ádám az elmúlt héten - ha nem is kiemelkedő, de - hasznos és jó játékkal tette le a névjegyét az olasz bajnokságban, persze mind a csapat, mind az ő játékában vannak még kijavítandó hibák, de a benne rejlő potenciál, a kapott bizalommal párosulva, még komoly fejlődési lehetőségeket rejt. Akár már most Cantuban, ahol tulajdonképpen az esélytelenebbek nyugalmával játszva elérhető lehet a meglepetés siker, és reményeink szerint Hanga Ádám is előreléphet a múlt heti 10 pontról.

A vasárnap 18.15 től kezdődő Acqua Vitasnella Cantú - Sidigas Avellino olasz bajnoki mérkőzést, amelyet a klub hivatalos közlése alapján a TGNews24 nevű oldal közvetít majd, erre a linkre kattintva élőképes közvetítéssel követhetitek! (Fontos: mivel attól tartunk, hogy az élő internetes stream elérhetőségét csak Campania tartomány - itt található Avellino - területére korlátozzák majd, az "élőkép" magyarországi működésére most sem tudunk garanciát vállalni!)

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető!

(mindkét link csak közvetlenül a találkozó előtt válik "élővé"!)

Forza, és hajrá Hanga Ádám!

A BEKO Serie A 2. fordulójának további programja:

Grissin Bon Reggio Emilia -  Vanoli Cremona 69-70      
Pasta Reggia Caserta -  Enel Brindisi  19/10 18:15      
Consultinvest Pesaro -  Openjobmetis Varese  19/10 18:15      
Granarolo Bologna -  Upea Capo d'Orlando  19/10 18:15      
Umana Reyer Venezia -  Acea Roma  19/10 20:30      
EA7 Milano -  Dolomiti Energia Trento  20/10 20:30      
Giorgio Tesi Group Pistoia -  Dinamo  Sassari  20/10 20:30  RaiSport 1    

fotók: Flick/basketinside.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus