Hanga Ádám jó játékkal járult hozzá a Barcelona győzelméhez

Euroligás ellenfelével szemben kiélezett meccset játszott a Barcelona a spanyol bajnokságban - Hanga csapata harmadik leghasznosabb tagja volt.

Spanyol bajnokság, alapszakasz, 4. forduló

FC Barcelona Lassa - Valencia Basket 97-94 (27-23, 25-23, 22-26, 23-22)

Nagy rivális, a szintén Euroliga-induló Valencia látogatott Barcelonába, ennek megfelelően az első félidő kiegyenlített játékot hozott. A hazaiak nyolc triplát szórtak ebben az időszakban, Kuric, Delaney és Mirotic is kétszer csengetett, utóbbit nem is nagyon tudták tartani a vendégvédők, 16 pontot szórt 20 perc alatt. A palánkok alatt azonban a vendégek voltak fölényben Bojan Dubljevic révén, mellette Brandon Davies hamar faultgondokba került, Tomic pedig nem játszott jól, így nagy szükség volt az első félidei nyolc Hanga-pontra is, hogy előnnyel mehessenek a nagyszünetre - különösen azért, mert a túloldalon a tavaly még Torontóban játszó hátvéd, Jordan Loyd is remekelt.

A második félidőben sem engedték el egymás kezét a felek, az egyik oldalon Mirotic (33 pont, 10/18 mezőnyből, 9/11 büntető, 5 lepattanó, 6 gólpassz, 5 szerzett labda, 9 kiharcolt fault, 43 VAL), a másikon Loyd (30 pont, 8/16 mezőnyből, 10/10 büntető, 3 szerzett labda, 7 kiharcolt fault, 37 VAL) játszott ellenállhatatlanul, és a végjátékban is rájuk osztották a főszerepeket: Loyd 92-88-nál egy 3+1-es akcióval egyenlített, majd Mirotic két jó büntetőjével vette vissza végleg a vezetést a Barcelona - az utolsó másodpercekben aztán Mirotic-nak segítsége akadt, a veterán San Emeterio dobását blokkolta Davies, majd Delaney csente el a játékszert, szedett pattanót és adott gólpasszt is, erre pedig már nem volt érdemi válasza a Valenciának. A Barca legközelebb jövő hét vasárnap este fogadja a Gran Canaria együttesét. 

Hanga Ádám kezdőként futhatott ki a parkettre, ahol összesen közel 25 percet töltött, és különösen az első félidő végén villogott, amikor zsinórban hat Barca-pontot szerzett, majd kosarat dobatott Nikola Mirotic-csal - a második félidő már nem róla szólt, de 92-92-nél tért vissza a pályára, a kritikus végjátékban ő is kiválóan dolgozott hátul. Összességében 8 pont (3/3 dupla, 0/1 tripla, 2/2 büntető), 3 lepattanó, 4 gólpassz és 2 kiharcolt fault került a statisztikai lapjára, a negatív oldalon 3 eladott labda és 1 személyi hiba szerepelt, összességében 12 VAL-lal csapata harmadik legjobbja volt. 

A Barcelona legjobb dobói: Mirotic 33/12, Delaney 13/9, Claver 11/3.
A Valencia legjobb dobói: Loyd 30/12, Dubljevic 19/3, Colom 11.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus