Hanga Barcelonában fejezi ma be Euroliga-idényét

Ma este kezd az Euroliga Top 16-os csoportkörének utolsó, 14. fordulója, ami egyben "a mi fiunk", Hanga Ádám búcsúját is jelenti. A Laboral Kutxa magyar légiósa nem akárhol, hanem a csoportgyőztesként továbbjutó, szintén spanyol Barcelona otthonában küzd a becsületes befejezésért, a DIGI Sport jóvoltából pedig megnézhetjük a Lokomotív Kubany Bayern München elleni élet-halál meccsét, ami gyakorlatilag eldönt(het)i az utolsó, még kiadó rájátszás helyet is. Lássuk, mit várhatunk az öt mai párosítástól!

E-csoport:

Fenerbahce Ülker (török, 5-8) - Anadolu Efes (török, 2-11) (19:00)

A Fener és az Efes szégyenszemre teljesen tét nélküli isztambuli rangadót játszik ma, az Obradovics-legénység Karaman, Sipahi, Szekulics és Vidmar nélkül, a vendégek pedig a belsőleg eltiltott Erden, az NBA-be távozó Hopson, illetve a megsérülő Balbay távollétében. A presztízs miatt érdekes, de a nyomás hiánya okán mégis furcsa meccset várhatunk, pláne mivel minden bizonnyal nem akarja kiteregetni a kártyáit egyik szakvezető sem a török PO-beli harcok előtt.

FC Barcelona (spanyol, 12-1) - Laboral Kutxa (spanyol, 4-9) (20:45)

Hangáék teljes kerettel, Euroliga-szinten jó formában mehetnek a legutóbb csúnya verésbe belefutó Barca otthonába, ami a remeklő Maciej Lampe számára jelenthet extra presztízst, de mivel ez is egy lehetséges spanyol bajnoki rájátszás-párosítás és már egyik gárda sorsa sem módosulhat az eredményt illetően, így itt is amolyan edzőmeccs/kosárünnep várható. Ádámtól remélhetünk egy újabb produktív meccset, mostanság folyamatosan jó játékkal száll be a padról.

Olympiakosz (görög, 7-6) - Panathinaikosz (görög, 7-6) (20:45)

A címvédőnek elég lenne egyetlen pontocskával nyernie ahhoz, hogy a negyeddöntőben a másik csoport második helyezettjét, s ne pedig a győztesét kapja, mely vélhetően a CSZKA Moszkva lesz a Real Madrid feltételezhető elsősége mellett. A Panánál csak az a cél a presztízs mellett, hogy a Realt elkerülje, de nem egyszerű nyerni ilyen helyzetben Píreuszban, akkor sem, ha Law és Printezisz sem lesz ott a hazaiaknál, pláne mivel az ex-PAO-s Perperoglu már harcra kész, James Gist viszont gyengélkedik a hellén bajnoknál. Nagy meccset és óriási hangulatot várhatunk, de csak reménykedhetünk, hogy a szurkolók semmilyen komolyabb balhéval nem jelentkeznek az ősi rivális ellen.

F-csoport:

Lokomotiv Kubany (orosz, 6-7) - Bayern München (német, 5-8) (18:00, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

A mai nap egyetlen igazi téttel bíró összecsapása lesz ez, hiszen legalább 24 ponttal kell nyernie a Zsuhanyenko nélküli Kubanynak ahhoz, hogy saját kezében maradjon a sorsa, de amennyiben holnap jól megveri a Partizant a Galatasaray, úgy lehet, hogy ez sem lesz elég, hiszen összességében 24 ponttal többel kell diadalmaskodnia az orosz gárdának, mint a töröknek, ha mindkét együttes nyer.

Amennyiben a már biztosan kieső Bayern nyerne idegenben, úgy el is dőlne, hogy a Galata megy tovább és a Kubany kiesik, de értelemszerűen ha ma triumfálnak Marcus Williamsék, a Partizan viszont meglepetést szerez az isztambuliak ellen, úgy egyetlen pontocskával aratott győzelem is elég lenne a Pasutyin-tanítványoknak. Ezen a fronton otthon favoritnak tartható a Loko, de nem szabad leírni a Bayernt, mely eddig gyakorlatilag minden fellépésén hasonlóan volt képes teljesíteni.

Maccabi Tel-Aviv (izraeli, 8-5) - CSZKA Moszkva (orosz, 11-2) (20:05)

A CSZKA-nak már ma elmehet az első hely a csoportban, ami annyiból lehet érdekes, hogy a görög házirangadón úgymond választhatnak ellenfelet maguknak a gárdák, ha nagyon akarnak, hiszen ez a derbi korábban kezd. A Shawn Jamest továbbra is kényszerből jegelő izraeliek már se előre, se hátra nem mozdulhatnak és mindenképp a Milanóval meccselnek a negyeddöntőben, pályahátrányból, a moszkvaiaknak pedig Teodoszics távollétében kellene nagy arányú győzelmet aratniuk, hogy a Realt még valahogy megelőzhessék.

Élőképes streamek itt! KATT

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus