Hanga-bajnoki karácsonyra! (Élőképpel!)

A nyeretlen szomszédvár Caserta elleni karácsonyi derbin ezúttal is élőképes közvetítés mellett szurkolhatunk Hanga Ádám sikeréért!

Caserta vs. Avellino, Campania tartományban kevés ennél parázsabb összecsapás létezik, a dél-itáliai kosaras derbik egyik legnagyobb hagyományokkal bíró párosításán a vendéglátók számára immáron 11 meccses nyeretlenségi sorozatuk megszakítása a legfőbb cél, míg Hangáék győzelmük esetén újabb fontos lépést tehetnek a Coppa Italia nyolcas döntője felé.   

A Serie A jelenleg egyetlen nyeretlenje a JuveCaserta, sőt az idei évadot tekintve egész Európában rajtuk kívül csak a litván Mazeikiai és a szlovén KK Elektra Sostanj szerénykedik győzelem nélkül hazája élvonalbeli pontvadászatában, ám mivel utóbbi két egylet esetében inkább amatőr, mint félprofi klubról beszélhetünk, az amúgy kifejezetten jó erőkből álló Caserta nyeretlensége unikum a kontinensen. Ezen előzmények ismeretében könnyedén kijelenthetnénk, az olasz liga első felébe törekvő avellinói zöld-fehérek számára ujjgyakorlat lesz majd a sereghajtó legyűrése. Azonban Hanga és társai most sem mehetnek biztosra: az ősszel már a harmadik mesterét (Lele Molint és a macedón Zare Markovskit éppen karácsony előtt vátotta a klub egykori legendája, Vincenzo Esposito) "fogyasztó" Caserta ugyanis játékosállománya alapján lényegesen többre hivattott alakulat, mint azt jelenlegi pozíciója mutatja, ráadásul több idei bajnokiját jelentős részben csak a balszerencsének "köszönhetően" vesztette el (még az Olimpia Milanót is megszorongatta ,annak hazai csarnokában).

Néhány hete még a két ex-fehérvári összecsapásaként is felvezethettük volna a mérkőzést, ám Ronald Moore (2013 magyar bajnoka az Alba Fehérvár kötelékében) mai játékára már kevés esély mutatkozik. A fehérváriak népszerű Ronnie-jának posztjára ugyanis a "Juve" azt a szlovén (ex)válogatott Alexandar Capint szerződtette, aki 2013-ban még az Adria Liga MVP-je és legjobb pontszerzője volt. De nem Capin a casertaiak egyetlen nemzetközi éljátékosa: Dejan Ivanov és Bozsidar Avramov (ő is a napokban érkezett) jelenleg is stabil bolgár válogatottak, a 29 éves Sam Young pedig öt szezonon keresztül volt megbízható cserejátékos az NBA-ben. A Memphis Grizzlies, a Philadelphia 76-ers és az Indiana Pacers kötelékében lehúzott 249 mérkőzés 16 perces és 5.8-as pontátlaggal Európában már komoly ajánlólevélnek számít, és Young Casertában sem okoz csalódást 22.8-as pont-, és 23.6-os VAL-átlaga a legjobb a ligában! A hazaiak rajtuk kívül még a távolról is bátran próbálkozó amerikai erőcsatárt, Carlton Scottot foglalkoztatják légiósként, de az olasz sorra sem lehet különösebb panasz, a veterán (35 éves) Marco Mordente 125-szörös olasz válogatott, egykor a Benetton Treviso, az Olimpia Milano és a Virtus Roma meghatározó játékosa is volt. Szintén nem fiatal a 36 éves Andrea Michelori, de ő is 59-szeres olasz válogatott, és kétszeres olasz bajnok volt, mint a Siena profija. Michele Antonutti (21 olasz válogatottság), mint idei EuroChallenge-győztes érkezett a Reggio Emiliától, de a fiatal különítmény mindhárom tagjának (Michele Vitali, Claudio Tomassini, Amedeo Tessitori) tehetségéről és tudásáról sokat elárul, hogy mindannyian bemutatkoztak már a felnőtt Squadra Azzurrában.

a napokban megérkeztek a formabontó 2015-ös All Star mezek, a baloldalit (kék) viseli  Hanga  Ádám  Veronában

11 vereség és nyeretlenség ide vagy oda, semmiképpen sem pofozógépről beszélünk, így Ádámék számára is komoly erőpróba lesz ez karácsony második napján, így az egyértelmű esélyekről is óvatosan nyilatkoznánk, semmi kétségünk nincs, előbb-utóbb megszakad majd a Caserta pokoli sorozata. Reméljük utóbb...

A pénteken (12.26-án) 18.30-tól kezdődő Pasta Reggia Caserta - Sidigas Avellino olasz bajnoki mérkőzést erre a linkre kattintva élőképes közvetítéssel lehet majd követni.

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető!

(utóbbi link csak közvetlenül a találkozó előtt válik "élővé"!)

Forza Avellino, hajrá Hanga Ádám!

A BEKO Serie A 12. fordulójának további programja:

Enel Brindisi - Acea Roma  26/12 17:00      
EA7 Milano - Upea Capo d'Orlando  26/12 17:15      
Openjobmetis Varese - Dinamo Sassari  26/12 18:30      
Dolomiti  Trento - Reyer Venezia  26/12 18:30      
Reggio Emilia - Tesi Group Pistoia  26/12 18:30      
Consultinvest Pesaro - Virtus Bologna  26/12 18:30      
Vanoli Cremona - Vitasnella Cantù  26/12 20:30    

 

 

Fotók : Basketinside.com(Lucian de Maio, Andrea Marocco)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus