Hangáék 13 pontos hátrányból fordítottak a Murcia ellen

Ádám parádés harmadik negyedével felzárkózott, majd a végjátékban a fordítást is végigcsinálta a Barcelona a soros idegenbeli bajnokiján.

ACB Liga, alapszakasz, 10. forduló

UCAM Murcia (4-6) – FC Barcelona (8-2) 83-87

A Barcelona két nagy győzelmet aratott az Euroligában az eheti dupla forduló során a Fenerbahce és a Maccabi ellen, amivel megszilárdította vezető helyét a kontinens elitjében. Ezt követően a Murcia otthonában volt jelenésük a katalánoknak, és bizony ez a szokásosnál is erőltetettebb menet alaposan rányomta a bélyegét a soros bajnokijukra. A hazaiak kezdtek jobban (9-3), majd főleg Nikola Mirotic révén felzárkózott és fordított is a Barca, 24-24 után azonban egy 15-2-es rohanással elhúzott a Murcia. 

A gránátvörös-kékek ezt követően sokáig csak futottak az eredmény után, Jarell Eddie és társai jól őrizték az ekkor megszerzett előnyüket. Mirotic és Ante Tomic mellett Hanga Ádám is begyújtotta a rakétákat, válogatott klasszisunk rövid időn belül 10 pontot termelt a harmadik negyedben, ami arra volt elég, hogy lőtávolban maradjon a Barca (64-57). Ez azonban nagyon fontos, hogy így történt, hiszen ez adta meg a lehetőséget arra, hogy a szintén feléledő Malcolm Delaney és Kyle Kuric pontjaival hosszú idő után ismét vezessenek a vendégek, a katalán roham pedig egészen 15 megválaszolatlan pontig nyúlt, amivel 75-84 arányban léptek meg a vendégek a végjátékban, ahonnan már nem volt visszaút az egyébként óriásit küzdő Murcia számára.

Ismét csak túl sok volt a klasszis játékos a Barcában, amivel nem tudott mit kezdeni az aktuális ellenfél. Hangáék így az Euroligához hasonlóan az ACB-ben is 8-2-es mérleggel állnak, ám itt „csak” másodikak az este 8-kor játszó, 8-1-es Real Madrid mögött.

Hanga Ádám szokás szerint a kezdő irányító szerepet töltötte be a Barcában és 28 játékpercével Mirotic mögött a második legtöbb időt töltötte a parketten, amikor is +10-ben volt vele csapata, ez volt a legjobb +/- mutató. A statisztikai lapjára 12 pont (5/5 dupla, 3/0 tripla, 4/2 büntető), 4 gólpassz, 2 lepattanó, 2-2 szerzett és eladott labda, illetve szintén 2-2 kiharcolt és beütött fault került, ami 13 VAL értéket jelent.

A Murcia legjobb dobói: Eddie 24/18, Larentzakis 15/3, Hunt 14
A Barcelona legjobb dobói: Mirotic 20/3, Kuric 13/3, Davies 13, Hanga, Tomic 12-12

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus