Hangáék és Rosco Allenék is nyertek

Hanga Ádám csapata, a Baskonia a Bilbao, a sérüléséből visszatérő Rosco Allen együttese, a Rio Natura Monbus Obradoiro pedig a Fuenlabrada otthonában győzött a spanyol élvonal alapszakaszának utolsó előtti fordulójában - a Baskonia ezzel kiejtette a Bilbaót a PO-ért folytatott küzdelemből, az Obradoiro viszont bennmaradt az első osztályban.

Spanyol bajnokság, alapszakasz, 33. forduló
Montakit Fuenlabrada (12-19) - Rio Natura Monbus Obradoiro (11-20)  63-75

Az első negyedet még 16-15-re megnyerték a hazaiak, de szépen fokozatosan lépett el tőlük ezt követően az Obradoiro, amely a végén 12 ponttal, egészen simán győzött a két amerikai, Shayne Whittington és Mickey McConnell vezetésével. A sérüléséből két fordulóval ezelőtt visszatérő (az előző körben nem játszó) Rosco Allen 11 perc alatt 2 pontig jutott (0/2 dupla, 0/1 tripla, 2/2 büntető), volt 1 eladott labdája, 1 beütött és 2 kiharcolt faultja, így -1 VAL-lal végzett.

Az Obradoiro ezzel a sikerrel matematikailag is biztosította bennmaradását, hiszen már 3 meccsel áll az utolsó előtti, még kieső helyen álló Real Betis előtt.

RETABet Bilbao Basket (14-17) - Baskonia Vitoria Gasteiz (22-9)  64-75

Itt a végeredmény majdnem ugyanaz lett, mint Roscóék meccsén, viszont három negyedig szoros volt nagyon a csata. Az utolsó felvonást nyerte 8 ponttal a vitoriai alakulat, így győztek végül összesen 11 ponttal a 18 pontos Rodrigue Beaubois és a sokoldalú Johannes Voigtmann vezetésével. Az Euroliga legjobb védőjének választott Hanga Ádám 12 pontot szórt (3/5 dupla, 1/4 tripla, 3/4 büntető), volt még 3 pattanója, 1 gólpassza, 3 beütött és 2 kiharcolt személyi hibája, így 9 VAL-lal zárt.

A kilencedik helyen álló Bilbao egyébként ezzel matematikailag is elbukta a rájátszást, kialakult tehát a PO mezőnye. 

Foto - baskonia.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus