Hangáék győzelemmel zárták az alapszakaszt

Jól sikerült a Final Four előtti főpróba, a Gran Canaria ellen is nyert a Real Madrid. Az ACB Liga rájátszásában a Manresa lesz az első körös ellenfelük a fővárosiaknak.

 

ACB Liga, alapszakasz, 34. forduló

Gran Canaria (17-17) – Real Madrid (25-9) 83-91

A második tét nélküli meccsét vívta a héten a Real Madrid, a spanyol bajnokság alapszakaszának utolsó fordulójában a Gran Canariához látogatott a már biztos második helyezett fővárosi sztárcsapat. Pablo Laso ezúttal is megtartotta alaprotációját, Fernandez kivételével minden kulcsjátékos pályára lépett, de természetesen most is „kímélő üzemmódban” kapták a perceket. A Real győzelme nem forgott veszélyben, az elejétől a végéig kézben tartották a találkozót a vendégek és magabiztosan őrizték 10 pont körüli vezetésüket.

A madridiak ellenfele Hanga Ádám korábbi csapata, a hetedik helyen záró Manresa lesz majd a negyeddöntőben. Előtte azonban csütörtökön, a Barca elleni rangadóval kezdetét veszi az Euroliga Final Fourja, amire remekül sikerült Llullék formaidőzítése, és az extra motiváció is adott számukra az ősi riválistól elszenvedett sorozatos vereségeik után.

A Real Madrid kezdőcsapatában helyet kapó Hanga Ádám a szerdaihoz hasonlóan ezúttal is 14 percet töltött a parketten, amely során 6 pont (1/1 dupla, 1/2 tripla, 1/2 büntető), 3 lepattanó, 1-1 gólpassz, szerzett és eladott labda, illetve 2 beütött és 5 kiharcolt fault került a neve mellé (11 VAL).

A Gran Canaria legjobb dobói: Ennis 24, Pustovyi 12, Slaughter 11/6, Shurna, Diop 10-10
A Real Madrid legjobb dobói: Yabusele 13/3, Randolph 12/9, Llull 11/6, Williams-Goss 11/3, Tavares 10

A rájátszás párosításai:

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus