Hangáék végig vezetve verték a Murciát

A múlt heti botlása után visszatért a győzelem útjára a jó formában lévő Barcelona, Hanga Ádám ismét hasznosan játszva segítette a katalánokat.

ACB Liga, alapszakasz, 8. forduló

FC Barcelona Lassa (7-1) – UCAM Murcia (2-5) 105-73

A múlt heti, Fuenlabrada elleni veresége után a Barcelona ezúttal meggyőző játékkal verte a Murciát, így a katalánok az Euroligát is beleszámítva a legutóbbi nyolc meccsükből hetet megnyertek és továbbra is a Real Madriddal holtversenyben vezetik a spanyol bajnokságot.

Villámrajtot vett a Barca, Kuric, Oriola és Tomic főszereplésével gyorsan 16-4-re húztak el a gránátvörös-kékek, ezzel megadva a meccs alaphangját. A folytatásban mindent megtett és többször is visszajött pár pontra a Murcia, ám mikor éles lett volna a helyzet, rendre megrázta magát a Barca. Hangáék 17 pontos (58-41) vezetését még 5-re (66-61) faragták a vendégek a harmadik negyed végén, ám ekkor Blazic is hozzászólt a tánchoz, a meccs következő 16 pontját szerezték a katalánok, így 20 pont fölé nőtt a különbség (82-61) és végleg eldőlt a meccs, a vége pedig kiütés lett.

A Barcában szépen eloszlottak a terhek, tíz játékos is 20 perc körüli játékidőt kapott. Válogatottunk kiválósága, Hanga Ádám ismét kezdő volt és 21 perc alatt 5 pontig (1/1 tripla, 2/2 büntető) jutott, leszedett 4 lepattanót, adott  gólpasszt, szerzett 1 és eladott 2 labdát, a 2 beütött faultja mellett pedig kiharcolt 1 személyi hibát, így 11 VAL-lal zárt.

A Barcelona legjobb dobói: Blazic 18/3, Heurtel 15/3, Kuric 13/9, Oriola 11, Smits 10/3 
A Murcia legjobb dobója: Urtasun 15/12

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus