Hatalmasat küzdött a Szolnok, újra legyőzte a Sassarit

Az első félidőben szinte csak Vojvoda által meccsben tartott Szolnokban a második félidőre nagyot javult Aleksza Popovics, Milos Boriszov és Eilingsfeld János, mínusz 11-ről fordított az Olaj, a végén pedig Wittmann Krisztián középtávoli kosarával nyert is, így az előző szezont követően idén is megverte a 2015-ös olasz bajnok Dinamo Sassarit a Tiszaligetben.

Bajnokok Ligája, Első csoportkör, E-csoport, 2. forduló
Szolnoki Olaj KK (magyar, 1-1) - Dinamo Banco di Sardegna Sassari (olasz, 1-1) 73-72 (22-28, 14-16, 21-13, 16-15)

Szolnoki Olaj KK: Wittmann 5/3, Vojvoda 19/9, Barnies 3, Boriszov 11/3, Wright 10.
Csere: Tóth 8, Eilingsfeld 4, Rudner -, Popovics 13/6.

Dinamo Sassari: Johnson-Odom 12/3, Lacey 11/3, Carter 14/12, Szavanovics 6, Lydeka 7.
Csere: DeVecchi -, D'Ercole -, Sachetti -, Stipcevic 15/9, Olaseni 7.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

Kiválóan kezdte a meccset az Olaj támadásban, főleg az eleinte tarthatlan Vojvodának köszönhetően - a magyar válogatott ásza kintről-bentről eredményes volt többször is az első percekben. A vendégeknél Szavanovics kezdte a pontgyártást, aztán főleg a Johnson-Odom, Lacey kettősnek köszönhetően szerezte pontjait a Sassari. Hazai oldalon Tóth Ádám is hasznos volt, Barnies büntetői után pedig 17-16-ra vezetett még a magyar bajnok, de óriási volt az iram a teljes első negyedben, ez pedig kezdett kiütközni - a vendégek főleg Lacey révén elkezdtek meglépni (22-28).

A második felvonásban leült az addig gyakorlatilag hibátlanul kosarazó Johnson-Odom, ez pedig megfogta az olaszokat. Vojvoda vezetésével elkezdett ugyan minimálisan feljebb jönni Sztojan Ivkovics együttese, de a bedobón kívül igazán senkinek nem ment a játék, Wrightnak is csak 1-1 jó megmozdulása volt ebben a periódusban, így az egyre jobban kosarazó Stipcevic vezetésével visszaállította előnyét a Sassari (29-36). A vendégek is sokat hibáztak, a visszaálló Johnson-Odomnak sem volt sok hasznos megmozdulása már a félidőben, de a játékrész utolsó 5 és fél percében összesen két kosarat szereztek a hazaiak. A Sassari meglépett 11 ponttal, de Boriszov triplájával 10-en belülre került az Olaj az első 20 perc legvégére (36-44).

A fordulás után kiválóan kezdett a Szolnok, köszönhetően annak, hogy a kiegészítők is elkezdtek betalálni - Popovics és Boriszov révén ment egy 8-2-t a csapat, az olaszok viszont ha nem is azonnal, de reagáltak két sikeres támadással (44-51). Szerencsére ez volt a vendégek egyetlen komolyabb sorozata ebben a negyedben, így egy időkérés után újfent elkezdte a felzárkózást a Szolnok - a két előbb említett mellé Eilingsfeld is felzárkózott szép kosarakkal, támadópattanókkal, így Popovics triplája után a 29. perc kezdetén megvolt az egyenlítés is, és egállal fordultak a felek a záró felvonásra (57-57).

A negyedik negyed elején Popovics kosarával a vezetés is megvolt, és a 2-4 pontos fórt folyamatosan tartotta az Olaj. Nagyon felpörögtek a második félidőre, ráadásul az első 20 percben 16 pontot szóró Vojvoda a 38. percig egyetlen kosarat sem szerzett a második félidőben - csapatszinten javult hatalmasat a hazai alakulat. Carter nagyon beindult a 34. percben, három perc alatt három triplát vágott az amerikai kiscsatár, így kiegyenlített a 37. perc közepére (68-68). Vojvoda és Stipcevic váltottak triplát, majd több egyéni hiba is becsúszott mindkét oldalon, mielőtt 13 másodperccel a vége előtt Wittmann egy okos dobócsel után egy középtávolit értékesített (73-71). Időkérés után Johnson-Odom triplát, Olaseni pedig putbacket hibázott, Lydeka ellen viszont Vojvoda szabálytalankodott, esélye volt a vendégeknek az egyenlítésre. Az egész meccsen idegesen játszó litván center kihagyta azonban az első büntetőjét, a másodikat pedig értékesítette (ezt már direkt ki kellett volna hagynia...), így 73-72-re győzött a Szolnok, az előző idény után újfent legyőzte a 2015-ös olasz bajnok Sassarit.

Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus